ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

Zonguldak için sevindirici haber Bakan Koca açıkladı

   
Zonguldak için sevindirici haber Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Zonguldak ve Kilis, düşük riskli iller arasında yerini aldı. Salgın hastalığa karşı karar verip ilk doz aşıyı olma oranları yüzde 75'in üzerinde. Haritada iki şehrimiz daha mavi. Düşük riskli il sayımız 33'e yükseldi.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kilis ve Zonguldak'ta ilk doz aşı olma oranının yüzde 75'in üzerine çıktığını, böylece düşük riskli il sayısının 33'e yükseldiğini açıkladı.
Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kilis ve Zonguldak, düşük riskli iller arasında yerini aldı. Salgın hastalığa karşı karar verip ilk doz aşıyı olma oranları yüzde 75'in üzerinde. Haritada iki şehrimiz daha mavi. Düşük riskli il sayımız 33'e yükseldi." ifadelerini kullandı.
Van, Yozgat ve Erzurum'da ise 18 yaş ve üstü nüfusun en az bir doz aşı olma oranının yüzde 65'in üstüne çıktığını aktaran Koca, Kovid-19 risk haritasında bu illerin renginin turuncu (yüksek riskli) yerine sarı (orta riskli) olduğunu bildirdi.

 

TÜRKİYE'NİN KORONAVİRÜSLE MÜCADELESİNDE SON RAKAMLAR


Öte yandan, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 18 Ağustos Çarşamba akşamı saat 23.00 itibarıyla 86 milyon 438 bin 125'e ulaştı.
Sağlık Bakanlığının "covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan anlık verilere göre, 18 Ağustos saat 23.00 itibarıyla uygulanan birinci doz aşı sayısı 45 milyon 62 bin 920, ikinci doz aşı sayısı 34 milyon 170 bin 91 oldu.
Üçüncü dozla birlikte yapılan aşı miktarı 86 milyon 438 bin 125'e yükseldi.

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 72,54, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 54,98 olarak kayda geçti.
En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Aydın, Tekirdağ, Eskişehir ve Yalova oldu.
En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Mardin, Bitlis, Muş, Gümüşhane, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Iğdır ve Bayburt olarak sıralandı.
Sağlık Bakanlığınca "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşılan Günlük Koronavirüs Tablosu'na göre ise Türkiye'de son 24 saatte 295 bin 206 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 944 kişinin testi pozitif çıktı, 168 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 15 bin 537 oldu.
"YARIN BUGÜNDEN DAHA GÜVENLİ OLACAK"

Sosyal medya hesabından günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşılanma oranı arttıkça ve tedbirlere uydukça yeni vaka sayısı da azalacak. Yarın bugünden daha güvenli olacak." ifadesini kullandı.
Sağlık Bakanı Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.
Toplantıda aşı etkililiği analizinin sonuçlarını, okullarda alınacak tedbirleri, aşı programını ve uyulması gereken tedbirleri ele aldıklarını aktaran Koca, şunları kaydetti:
"e-Nabız web sayfasından girerek veliler, çocukları için aşı talebinde bulunabiliyor. Bununla birlikte 12 yaşından büyük ve kronik hastalığı olan çocuklarımız için de aşı tanımlaması yapılmış durumdadır. Ülkemizde yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıracak 18 yaşından küçük kişiler de aşı talebinde bulunabiliyorlar. 3 doz aşı olmuş kişilerin, 2 doz aşı olmuş kişilere göre hastalığa yakalanma oranında, hastaneye ve yoğun bakıma yatışta daha iyi korunduğu anlaşıldı. Salgın hastalığı gündemimizden çıkarmalıyız ancak bunu hastalığı yok sayarak, salgını bitti kabul ederek yapamayız. Salgının farkında ve tedbirlere uyarak bunu yapmalıyız."

"KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE AŞIDAN KAÇMA VE KAÇINMA VAR"


Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de aşılanma hızının yüksek olmasına rağmen 18 milyon insanın halen aşı yaptırmadığını belirterek, kulaktan dolma bilgilerle aşıdan kaçma ve kaçınma olduğunu söyledi.
Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye kanadını oluşturan 8 sivil toplum kuruluşu Kovid-19'a karşı aşılanma çağrısında bulundu.
Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu (DEGÜF) Başkanı Özgür Dülger, bu yıl yapılması planlanan deve güreşleri alanlarına Kovid-19 aşısı olmayan seyircilerin alınmayacağını söyledi.
Kovid-19 tedbirleri kapsamında Adıyaman'da 61 evde, Çorum'da ise üç köyde karantina başlatıldı, Tokat'ta da karantina kurallarını ihlal eden 10 kişi yurda yerleştirildi.
Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 1 Ocak'tan itibaren Kovid-19 nedeniyle kentte 49 ölümün gerçekleştiğini belirterek, "Bu vakaların, ölümlerin yüzde 99'u ne yazık ki ya aşı olmamış ya da tek doz aşı olmuş vakalardan oluşuyor." ifadesini kullandı.
Rize Valiliği, Kovid-19 hastalığının genç ve yaşlı demeden, özellikle aşısız veya eksik aşılılarda oldukça ağır seyir ettiğini, hastanelerin dolma seviyesine geldiğini bildirdi.

Haber: AA



YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


BAKAN KOCA AÇIKLADI: CAN KAYBI 4´E YÜKSELDİ

BAKAN KOCA AÇIKLADI: CAN KAYBI 4´E YÜKSELDİ


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs vakalarına ilişkin son 24 saatlik verileri Twitter hesabından paylaştı. Bakan Koca açıklamasında şu verileri paylaştı: S...
BAKAN KOCA CAN KAYBINI 9 OLARAK AÇIKLADI

BAKAN KOCA CAN KAYBINI 9 OLARAK AÇIKLADI


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 20 Mart günü itibariyle ülkede koronavirüs teşhisi koyulan 5 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve toplam sayının 9’a yü...
Bakan Koca, yaralı madencilerin durumunu açıkladı

Bakan Koca, yaralı madencilerin durumunu açıkladı


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın ve İstanbul’da tedavi gören yaralı madencilerin sağlık durumları hakkında açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahretti...

Son Eklenen Haberler


PROJE PAZARI´NDA BÜYÜK ÖDÜL 200 BİN LİRA
Gündem

PROJE PAZARI´NDA BÜYÜK ÖDÜL 200 BİN LİRA


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, bu yıl 9’uncusu düzenlenen Farabi Ar-Ge ...
HIRSIZLIK ZANLILARI YAKALANDI
Asayiş

HIRSIZLIK ZANLILARI YAKALANDI


Zonguldak'ta iki hırsızlık zanlısı çaldıkları eşyalar ile birlikte kıskıvrak yakalandı. Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çaycuma ilçesinde bir...
ATANACAK ENGELLİLER İÇİN UYARI!
Gündem

ATANACAK ENGELLİLER İÇİN UYARI!


Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, Kamuya kura ile atanmak isteyen İlkokul ve Ortaokul mezunu engellilere çağrıda bulundu. Şiri...
TTK İŞÇİ ALIMI KURASINDA KADIN İŞÇİNİN ADI ÇIKTI!
Ekonomi

TTK İŞÇİ ALIMI KURASINDA KADIN İŞÇİNİN ADI ÇIKTI!


Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesinde istihdam edilecek olan 44 nitelikli işçi alımı, elektronik kura sistemi ile gerçekleşti. Türkiye...
PEKER, POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ
Gündem

PEKER, POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ


Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a hayırlı olsun ziyareti gerçekle...
İBN-İ SİNA ULUSLARARASI SAĞLIK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ
Eğitim

İBN-İ SİNA ULUSLARARASI SAĞLIK ARAŞTIRMALARI KONGRESİ


ZBEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “I. İbn-i Sina Uluslararası Sağlık Araştırmaları Kongresi”, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr...
ANNELERİNİ KAYBEDEN AYILARIN İMDADINA KÖYLÜLER YETİŞTİ
Çevre

ANNELERİNİ KAYBEDEN AYILARIN İMDADINA KÖYLÜLER YETİŞTİ


Zonguldak’ta köylüler, meyve sebze bahçelerinde buldukları anneleri olmayan iki yavru ayıyı yetkililere teslim etti. İlçeye bağlı Yeşilöz k...
Toplu taşıma rehabilitasyon projesi hazırlandı
Gündem

Toplu taşıma rehabilitasyon projesi hazırlandı


Belediye Başkanı Halil Posbıyık; “şoförlerin ve yetkililerinin kaba davranmalarından dolayı çok şikayet geliyor. Yani bu artık iyice aştı. Bunun için be...
BOMBACI “AŞIK” TUTUKLANDI
Asayiş

BOMBACI “AŞIK” TUTUKLANDI


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına torpille bomba düzeneği kuran şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. ...
Sosyal medyadan tanışan çiftin birlikteliği nikahla taçlandı
Magazin

Sosyal medyadan tanışan çiftin birlikteliği nikahla taçlandı


Zonguldak’ta kemik büyümesi bozukluğu hastası Alimen Gülpınar ile İrem Şükran Gülpınar çifti nikah kıyarak mutluluğa ilk adımı attı. Trabz...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,3700
34,7960
2.393,06

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 14o

SON YORUMLAR