ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

Sağlık Sen Genel Başkanı Durmuş Ereğli’de konuştu

   
Sağlık Sen Genel Başkanı Durmuş Ereğli’de konuştu

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, başkanlık sisteminin gelmesi ile birlikte siyasi sistemde istikrarın sağlandığını, bu istikrarın bürokratik atamalarda da sağlanması gerektiğini, kurum ve kuruluşlara, bakanlıklara atanan bürokratların kısa sürede görevden alınmasının yanlış olduğunu söyledi.

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Ereğli ve Alaplı ilçe Sağlık Sen başkanlıkları tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Burada döner sermaye konusunda yaşan sıkıntılar dile getiren Durmuş, Başkanlık sisteminde yaşanan istikrarın bürokratik atamalarda da sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Anadolu Otelde düzenlenen programa Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Durali Baki, Sendikanın Zonguldak İl Başkanı Mehmet Ali Kara, Ereğli Şube Başkanı İbrahim duvarcı, Alaplı Şube Başkanı Kenan Ateş, Alaplı Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Karacan ve yönetim kurlu üyeleri, Memur Sen’e bağlı sendika başkan ve yöneticileri, Hak İş’e bağlı Hizmet İş İl Başkanı Güven Kaya ve yöneticileri ve sendikanın Ereğli, Alaplı üyeleri katıldı.

Program da konuşan Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, hastanelerde Döner sermaye sisteminin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini söyledi.  Konuyla ilgili olarak konuşan Durmuş “En temel sorunumuz olan Döner Sermaye sorunumuz konusunda bizde Sendika Genel Merkezi olarak seçildiğimiz günden itibaren ilk oluşturduğumuz komisyon döner sermaye komisyonu oldu. Öncelikli olarak ortaya koyduğumuz genel kriterlerimiz var Bunların ilk başında gelen Hekim ve Hekim dışı personelin havuzlarının ayrılması gerektiğidir. Eğer bugün ki döner sermaye mantığı içerisinde hekim, hekim dışı personelin yani performans üreten hekim ile performans üretmeyen hekim dışı personelin ücretlerinin aynı havuzdan verirseniz burada adaleti sağlayabilmeniz mümkün değildir. İkinci olarak dağıtılacak olan döner sermayenin hastanenin gelirlerine göre düzenlenmemesi gerekir. Eğer hastanenin gelirlerine bağlı ve bağımlı hale getirirseniz, hastaneler arasında adaleti sağlayamaz olursunuz. Onun için kişilerin yapmış oldukları hizmetin karşılığı olan emekleri olan ücreti alabilmeleri için adil hakkani bir sistemin inşa edilmesi kriterlerin o şekilde olması gerektiğini ifade ettik. Bunlarla alakalı yapmış olduğumuz çalışmaları da bakanlığa dosya halinde sunduk. Elbette ki döner sermaye dağıtımında belli kriterlerin mutlaka konulması gerekiyor. Öncelikli olarak döner sermaye ödemelerinin hastane bütçesinden değil genel bütçeden ödenmesi gerektiğidir. Ek ödemelerin mutlaka merkezi bütçeden ödenmesi gerekmektedir. Eğer siz bütün kurum ve kuruluşlarda bütün bakanlılarda ek ödemeleri genel bütçeden öder, sadece Sağlık Bakanlığında döner sermaye bütçesinden öderseniz, hastanelerin gelirleri birbirinden farklı olursa, ama aynı hizmeti sunan sağlık çalışanlarına aynı ücreti ödeyemez, adaleti sağlayamazsınız” dedi.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNDE OLDUĞU GİBİ BÜROKRATİK SİSTEMDEDE İSTİKRAR ŞART...”

Başkanlık sistemi öncesinde, sistemin en büyük savunucuları olduklarını ifade eden Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, başkanlık sisteminin gelmesi ile birlikte Siyasi sistemde istikrarın sağlandığını kaydetti. Bu istikrarın Bürokratik atamalarda da sağlanması gerektiğin, kurum ve kuruluşlara, bakanlıklara atanan bürokratların kısa sürede görevden alınmasının yanlış olduğunu anlatan Durmuş “Atandıktan sonra da kişinin yolsuzluğu, hırsızlığı arsızlığı yoksa görevinden alınmamalı uzun süre görevine devam edebilmesi gerektiğine inanıyor, bunu her zaman yapmış olduğumuz görüşmelerde ifade ediyoruz “dedi.

“ATANANLAR DONANIMA SAHİP OLMALI”

Durmuş konuşmasında “Bizler sadece Sendikacılığı yaparken, kürsülerden konuşup gitmeyi değil, yapmış olduğumuz diplomatik görüşmelerle sorunları çözmeye çalışan bir yapıya sahibiz. Yani eğer sorun çözülürse, çalışanların fiziki memnuniyeti artar. Sendikal olarak çalışanların sendikadan memnuniyeti artar. Siyaset olarak insanların memnuniyeti artar. Bunlar olduğundan toplumda barış ve huzur sağlanmış olur. Bizler sendika olarak zaten toplumda barış ve huzurun sağlanmasını, toplumda ekonomik ve siyasi istikrarın sağlanmasını aynı zamanda toplumda bürokratik istikrarın sağlanmasını istiyoruz. Eğer siz toplumda siyasi istikrarı sağlar, bürokratik istikrarı sağlayamazsanız o toplumda başarıyı da yakalayamazsınız. Eğer siz bir bürokratı göreve atar, 6 ay sonra görevden alırsanız, o ilde, o kurumda, o bakanlıkta kalıcı bir takım hizmetlerin yapılabilmesinin önünü kesmiş olursunuz. Bakanlıkta bir genel müdür atanır, onu altı ay sonra görevden alırsanız o genel müdür ne yapabilir? Hiçbir şey yapamazsınız. Yerine gelecek olan 6 sonra alınacaksa bir iş yapabilir mi? Hayır yapamaz. Bugün bizler Başkanlık sisteminin Türkiye’ye istikrar getireceğini Sendika olarak hararetle savunduk. Görüyoruz ki Başkanlık sistemi Türkiye’ye istikrar getirdi. Siyasi istikrarı getirdi. Ama Türkiye’nin bana göre ve bize göre en çok ihtiyacı olan mesele, bürokratik istikrarın da Türkiye’de sağlanmış olmasıdır. Kişiler göreve geldiğinde elbette ki gelirken belli kriterler olmalı. Belli bilgi ve birikimi olan insanların belli yerlere gelmesi gerekli. Her lisans mezunu olan her yere atanamamalı. Her hekim olan her yere atanamamalı. Mutlaka atanacak olduğu görevin sorumluluğuna da bilgi, birikime, donanıma sahip olmalı. Ama atandıktan sonra da kişinin yolsuzluğu, hırsızlığı arsızlığı yoksa görevinden alınmamalı uzun süre görevine devam edebilmesi gerektiğine inanıyor, bunu her zaman yapmış olduğumuz görüşmelerde ifade ediyoruz” dedi.

DUVARCI OLUMSUZLUKLARI DİLE GETİRDİ

Sağlık Sen Kdz. Ereğli Temsilcisi İbrahim Duvarcı da sağlık sektöründe yaşanan olumsuzlukları dile getirirken, sağlıkçıların gereken şartlara kavuşması gerektiğini vurguladı.

Duvarcuı yaptrığı klonuşmada ayrıca şu görüşlere yer verdi;

“Aynı hastanede aynı işi yapan iki meslektaşımız, imzaladıkları sözleşme neticesinde ve atanma usül ve esaslarındaki farklılıklar ile aynı maaşı alamadıkları gibi özlük hakların dada farklılıklar vardır. Yine aynı çatı altında çalışan farklı meslek grupları arasında, dağıtılan döner sermayedeki yüksek farklar iş barışını bozmaktadır.

En kutsal değerlerimizden biri olan aile bütünlüğünün ve hakkaniyetin sağlanması adına, sözleşme!' istihdam son bulmalı, kadrolu istihdam sağlanmalıdır...

3600 ek gösterge konusu iş barışını sağlayacak şekilde tüm sağlık çalışanlarına adil olarak düzenlenmelidir...

Emeğimizin, alın terimizin karşılığı olan döner sermayelerimizin; çalışırken hakça dağıtılması, emekliliğimizde de dişe dokunur şekilde maaşımıza yansıtılması gerekmektedir...

Lisans tamamlama, ya tüm mezunları kapsayacak şekilde açılmalı ya da dikey geçiş sınavıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tercih verebileceği bölümlerin düzenlemesi yapılmalıdır...

Yıpranma payı iyileştirilmeli, sağlık hizmetinin her alanını kapsayacak şekilde genişletilmeli ve geriye dönük işletilmelidir...

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları her yıl düzenli olarak yapılmalıdır.

Sağlıkta şiddeti önlemek adına adam akıllı ve caydırıcı önlemler alınmalıdır...

Nöbet ve icap nöbet ücretlerindeki her türlü haksızlık giderilmelidir.

7/24 esaslı çalışan, yaş sınırı olmayan kreşler tüm kurumlarda eksiksiz faaliyete geçirilmelidir. Özetlemeye çalıştığım tüm bu sorunları tespit etmek ve çözmek için mücadele etmek nasıl sendikacılıksa, çözülen sorunlara teşekkur etmek erdem', sendikacılığın bir gereğidir.

Bu doğrultuda,

Fiili hizmet sUresi zammı .duzeniemesinin.

4+2 sozleştnellierin 3+1'e dUşurtilrnesinın.

Sözleşmeil personel eş durumu tayinlerinin 3 yıldan 1 yıla d ü şu rul rnesımn

4b ve 45a sozieşrnell çailşanların eş durumu tayinlerınin düzenlenmesinin

Dağıtılabilir döner sermayedeki hazine payının %15'ten %te duşurülmesinin

Acıle hizmet veren laboratuvar çalışanlarının nöbet ücretlerinin %50 artırımlı ödenmesinin mücadelesini veren başta genel merkezimiz olmak üzere tüm Sağlık-Sen teşkilatımıza ve düzenlemeleri hayata geçiren bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.

Sağlik-Sen Zonguldak şubesi ve ilçe temsilcilikleri olarak; Genel merkezimizin tam desteğiyle, ilimizde toplam 3000'e yaklaşan üye sayımızla, mücadele azmimizle, dava şuurumuzla, kardeşlik hukukumuzla, tecrübeli hukukçularımııla ,sahaya ve sorunlara olan hakimiyetimizle, sorun üretmeyi değil sorun çözmeyi hedefleyen sendikal anlayışımızla ve göz bebeğimiz vefakar ve cefakar temsilci ekibimizle, siz değerli üyelerimize hizmet etmeye her daim hazırız.

Düzenlemiş olduğumuz kahvaltı programına teşriflerinizden ötürü her birinize teşekkür ederim.

Sözlerime burada son verirken, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum” dedi.

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un konuşmasının ardından Sağlık Sen İl Başkanı Mehmet Ali Kara ve Sendikanın Şube Başkanları tarafından Genel Başkan Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Duralı Baki’ye hediye takdiminde bulunuldu. Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Sağlık Sen Genel Başkanı Durmuş Ereğli’de konuştu - 1
Sağlık Sen Genel Başkanı Durmuş Ereğli’de konuştu - 2
Sağlık Sen Genel Başkanı Durmuş Ereğli’de konuştu - 3
Sağlık Sen Genel Başkanı Durmuş Ereğli’de konuştu - 4
Sağlık Sen Genel Başkanı Durmuş Ereğli’de konuştu - 5


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Sağlık Sen Genel Başkanı Zonguldak´a geliyor

Sağlık Sen Genel Başkanı Zonguldak´a geliyor


Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş Zonguldak'ı gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunacak. Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık Sen’den yapılan açıklam...
Kestiği dalın altında kalarak can verdi

Kestiği dalın altında kalarak can verdi


Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde Çatalağzı Beldesi’nde Recep Durmuş(60)isimli kişi kestiği ağacın altında kalarak can verdi. Edinilen bilgilere gö...
GMİS, Başdanışman Oruç´u ziyaret etti

GMİS, Başdanışman Oruç´u ziyaret etti


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yöneticileri, 19 Ağustos 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç´a bir nezaket ziyaretinde bulundu. GMİS´ten yapılan ...

Son Eklenen Haberler


Kafkametler’in kaptan köşkü karaya çıkartıldı
Gündem

Kafkametler’in kaptan köşkü karaya çıkartıldı


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 160 gün önce askeri mendireğe çarparak batan Türk Bayraklı yük gemisi Kafkametler’de, kaptan köş...
PLAJLARDA SON DURUM
Çevre

PLAJLARDA SON DURUM


Karedeniz Ereğli Belediyesi, fırtına felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon öncesi düzenleme çalışmalarına başladı. Bele...
SERHAT SÖZER TOPRAĞA VERİLDİ
Yaşam

SERHAT SÖZER TOPRAĞA VERİLDİ


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, intihar edan MHP Alaplı eski ilçe Başkanı 43 yaşındaki Serhat Sözer, toprağa verildi.
ZBEÜ’YE AKREDİTASYON BELGESİ
Gündem

ZBEÜ’YE AKREDİTASYON BELGESİ


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen 2022 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı k...
MURAT SESLİ, ŞİMDİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Siyaset

MURAT SESLİ, ŞİMDİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI


Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de bir dönem belediye başkanlığı yapan, Türkiye Mahalli İdareler Seçimleri’nde de İYİ Parti’den beledi...
CHP’Lİ BELEDİYE 250 MİLYON BORÇ BIRAKTI
Siyaset

CHP’Lİ BELEDİYE 250 MİLYON BORÇ BIRAKTI


Zonguldak’ın Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, CHP’den devraldıkları borçların 250 milyon lirayı bulduğunu belirterek “Ciddi bir enkaz devral...
TÜNEL ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Gündem

TÜNEL ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR


Zonguldak-Filyos arasındaki tünel ve yol çalışmaları aralıksız sürüyor. AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Kilimli- Muslu tünellerini ziya...
YAZA KADAR “İLMEK İLMEK”
Çevre

YAZA KADAR “İLMEK İLMEK”


Karadeniz Ereğli’de yıkıma neden olan 19 Kasım 2023’te tam fırtınanın sahil kesiminde açtı hasarın onarıldığı bildirildi. Sahilin eksi haline dönmesinin ...
KAYIP KÖPEK...
Yaşam

KAYIP KÖPEK...


...
14 GÜN SONRA GELEN KARA HABER
Asayiş

14 GÜN SONRA GELEN KARA HABER


Zonguldak'ta 14 gün önce trafik kazasında ağır yaralanan 23 yaşındaki Tolgahan Sarı, hayatını kaybetti. Edinen bilgiye olay 11 Nisan günü Çaydamar Ma...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,4504
34,8290
2.441,87

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

parçalı az bulutlu
parçalı az bulutlu 12o

SON YORUMLAR