ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi… Yeni Nesil Eğitim tartışılıyor… YAVUZ: “YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ!”

   
 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi… Yeni Nesil Eğitim tartışılıyor… YAVUZ: “YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ!”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi  Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından, geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren Prof. Dr. Ali Arslan anısına “Yeni Nesil Eğitimi” başlığı altında düzenlenen . Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi’nin açılış programı gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, “Eğitim, geçmişten günümüze tüm insanlığı etkileyen, ilgi ve merakla takip edilen bir alan olmuştur. Günümüz dünyasındaki teknolojik gelişmeler ve değişen toplum yapısı, eğitimde yeni yaklaşımlar üretmenin gerekliliğini de ortaya çıkarmıştır” dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi  Ereğli Eğitim Fakültesi, 1. Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi Karadeniz Ereğli Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde başladı.

Geçtiğimiz dönemde hayatını yitiren Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Arslan anısına “Yeni Nesil Eğitim” başlığı altıda düzenlenen kongrenin açılış programına Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, BEÜ Dekan Yardımcısı Prof. Dr Bekir Hakan Bakkal, Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy,  BEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz,  Erdemir İnsan Kaynakları Direktörü Dr. Atilla Yarboğa, MHP Ereğli İlçe Başkanı   Merhum Prof. Dr. Ali Arslan’ın eşi Şeyda Arslan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kongrede saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı söylenmesinin ardından BEÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi gerçekleştirildi.  Kongrenin düzenlenmesine katkı veren kişi ve kurumlara plaket takdiminde bulunuldu. Merhum Prof. Dr. Ali Arslan’ın eşi Şeyda Arslan’ın plaket takdimi sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

Kongrenin açılış konuşmasını  Kongre Başkanı  Doçent Dr. Okan Bilgin gerçekleştirdi. Bilgin, kongrenin hazırlık sürecini özetlediği konuşmasında Başta BEÜ Rektörü İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Bilgin, “Kongremizi genç yaşta kaybettiğimiz Prof Dr. Ali Arslan’a atfetmiş bulunmaktayız, bu yola onunla birlikte çıkmıştık. Şu an belki aramızda değil, ama biliyorum ki şu an bizimle beraber. İyi ki varsın Ali Hocam, iyi ki seni tanımışız” dedi.

DEKAN YAVUZ TEŞEKKÜR ETTİ

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz ise Ereğli Eğitim Fakültesi’nin kuruluşunda 4 olan öğretim elemanı sayısının, bugün itibarıyla 6 profesör, 26 Doçent, 34 Doktor öğretim üyesi olmak üzere 66 öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 15 Araştırma görevlisi olmak üzere toplamda 83 akademik, 39 idari personel ile 122 sayısına ulaştığını söyledi.

Yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile fakültenin öğrenci sayısının 2 bin 300’ü aştığını ifade eden Yavuz, “1997 yılında Fakültemizin ana binasının yapımını sağlayarak üniversitemize hibe eden Merhum Hacı Kadri Yılmaz beyefendiyi de bu vesile ile bir  kez daha rahmetle anmak istiyorum. Yine babasından devraldığı hayırseverlik görevini sürdüren Saygıdeğer Hanımefendi Zuhal Yılmaz’a da eğitim hizmetlerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“TEKNOLOJİK GELİŞMELER VE DEĞİŞEN TOPLUM YAPISI YENİ YAKLAŞIMLAR GEREKTİRİYOR”

Dekan Yavuz, kongreye katkılarından ötürü  BEÜ Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’a ve kongreyi düzenleyen fakülte personeli ile öğrencilere de teşekkür etti.

Yavuz şöyle devam etti:

“Eğitim, geçmişten günümüze tüm insanlığı etkileyen, ilgi ve merakla takip edilen bir alan olmuştur. Günümüz dünyasındaki teknolojik gelişmeler ve değişen toplum yapısı, eğitimde yeni yaklaşımlar üretmenin gerekliliğini de ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle temasını ‘Yeni Nesil Eğitim’ olarak belirlediğimiz kongremiz, ilk gününde çağrılı konuşma, panel ve çalıştay etkinlikleri ile başlayacak olup, ikinci gününde yüzü aşkın sözlü bildiri ile çevrimiçi olarak devam edecektir.  Kongremiz disiplinler arası bakış açısıyla öğretmen adaylarının, öğretmenlerin ve akademisyenlerin ülkemizde ve dünyada eğitim alanında ortaya çıkan güncel konuları ve yeni yaklaşımları takip etmelerine olanak sağlama amacını taşımaktadır.”

Dekan Yavuz’un konuşmasının ardından, Merhum Prof. Dr. Ali Arslan’ın hayatını ve kariyerini anlatan sinevizyon gösterisi  yapıldı, Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat İnce tarafından Arslan’ın kongreye katkılarının anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi.

PROF. DR. DENİZ: "“ÖZ ANLAYIŞIMIZ BİZİM EN İYİ ARKADAŞIMIZ”

Kongreye çağrılı konuşmacı olarak katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Mehmet Engin Deniz, “Kendine İyi Davranmanın Psikolojisi: Öz-Anlayış” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Deniz şunları söyledi:

“Kendinize ve hayata karşı nasıl tepki veriyorsunuz, çok mutlu anlarınız var, acılarınız var. Şu anda bile bir açılışta mutluyuz, duygusal anlar yaşıyoruz, birileri hastalanıyor, yaralanıyor, birisi evleniyor, birisinin yakınlarıyla sorunu oluyor. Dünyada her şey mutluluklar, hüzünler, hepsi insanların ruh sağlığı açısından kabullenmemiz gerekiyor.   Self Compassion, öz anlayış, kendimize anlayış göstermek olarak tanımlıyoruz. Zor zamanlarında nasıl bir yakınımıza destek oluyor, yardım ediyorsak, kendimize destek olabilmemiz, kendimize nezaket ve anlayış gösterebilmemiz demektir. 

Amerika’da birisine yardım etmenin, beyinde ön frontal lobda bazı bölgeleri aktive ettiğine dair araştırmalar var. Birine yardım etmek insana iyi gelir. Hatta merhametin bağışıklık sistemini yükselttiğine ilişkin araştırmalar var. Bu merhameti, anlayışı kendimize gösteriyor muyuz?  Hayata karşı tutumumuz nasıl. Ebeveynlerimizle ilişkilerimiz nasıl, eşimize karşı ilişkimiz nasıl. Kendimizi eleştiriyor muyuz, Kendimize karşı nasıl bir dil kullanıyoruz.

Öz anlayış ölçeği, 2007 yılında yayınlandı. Bunun üç alt boyutu var. Öz nezaket, kendimize nezaket göstermemiz. Ortak paydaşım, dünyanın bir yerinde bir acı varsa bu herkesin acısıdır. Bir acıyı ne ilk biz yaşadık, bundan sonra da her yerde benzer şeyler yaşayabilir. Üçüncüsü de Mindfulness; bilinçli farkındalık diye ilk defa Türkçeleştiren ve 2011 yılında bunu Education Science’ta makalesini yayınlayan kişi benim. Şu anda Türkiye’de Mindfulness modası var. İş ticarileşince oraya doğru bir yönelim oluyor. Bu dünyada da tartışılıyor. Mindfulness çalışanlar ‘biz meditasyon öğretmeni miyiz, yoksa bilim insanı mıyız’ diyor.”

Bazı sorularla öz anlayışımızı ölçüyoruz. Yani güçlü olmamız gerekiyor. Biz güçlü olursak çevremiz de güçlü olur. Biz kendimize şefkat gösterirsek çevremize de şefkat gösterebiliriz. Bu bağlamda öz anlayışımızı geliştirmemiz gerekiyor. Öz anlayışımız bizim en iyi arkadaşımız.”

KONGREDE NELER VAR?

Kongre programında, “Yeni Nesil Eğitim” başlıklı panel de bulunuyor. Doç. Dr.  Okan Bilgin’in moderatörlüğünde hazırlanan panelde,  Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emre Er, “Sosyal Ağ olarak okul”,  Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Dr. Hayri Eren Suna, “MEB ve Fırsat Eşitliğine Yönelik Çalışmalar”, BEÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat İnce de “Gelecek İçin Eğitim Tasarımı” sunumuyla yer alıyor.

Panelin ardından kapanış konuşmaları ve Kongre değerlendirmeleri nin ardından, Zoom üzerinden yapılacak çalıştayda, Dr Öğretim Üyesi Birgül Ulutaş, “Sinema Filmlerinde Etik Tartışmalar” konulu sunumunu gerçekleştirecek.

Panelin ikinci gününde ise yüz kadar katılımcının hazırladığı sunum ve bildiriler, zoom üzerinden sunulacak.

Haber: Hüseyin Aksakal

 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi… Yeni Nesil Eğitim tartışılıyor… YAVUZ: “YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ!” - 1
 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi… Yeni Nesil Eğitim tartışılıyor… YAVUZ: “YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ!” - 2
 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi… Yeni Nesil Eğitim tartışılıyor… YAVUZ: “YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ!” - 3
 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi… Yeni Nesil Eğitim tartışılıyor… YAVUZ: “YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ!” - 4
 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi… Yeni Nesil Eğitim tartışılıyor… YAVUZ: “YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ!” - 5
 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi… Yeni Nesil Eğitim tartışılıyor… YAVUZ: “YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ!” - 6
 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi… Yeni Nesil Eğitim tartışılıyor… YAVUZ: “YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ!” - 7
 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi… Yeni Nesil Eğitim tartışılıyor… YAVUZ: “YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ!” - 8
 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi… Yeni Nesil Eğitim tartışılıyor… YAVUZ: “YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ!” - 9
 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi… Yeni Nesil Eğitim tartışılıyor… YAVUZ: “YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ!” - 10
 Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi… Yeni Nesil Eğitim tartışılıyor… YAVUZ: “YENİ YAKLAŞIM GEREKLİ!” - 11


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Eğitim Fakültesi’nden Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Kongresi… YENİ NESİL EĞİTİM KONUŞULACAK

Eğitim Fakültesi’nden Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Kongresi… YENİ NESİL EĞİTİM KONUŞULACAK


Karadeniz Ereğli’de Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi ve Yükseköğretim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ...
BEÜ´de 2 bin´e yakın uluslararası öğrenci eğitim alıyor

BEÜ´de 2 bin´e yakın uluslararası öğrenci eğitim alıyor


Nitelikli ve kaliteli bir eğitim politikası çerçevesinde en çok tercih edilen üniversitelerden biri olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uluslararasılaşma politikası çerçev...
Tekin: ´Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun´

Tekin: ´Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun´


Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 2019 – 2020 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Belediye Başkanı Nuri Tekin, mesajında çocukların, ve...

Son Eklenen Haberler


Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.
Gündem

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.


...
TAKAS ŞENLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI
Kültür-Sanat

TAKAS ŞENLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI


Zonguldak Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü ile Zonguldak Kent Konseyi İyi Yaşam İçin Farkındalık Çalışma Grubu’nun ...
YANGINDA AĞIR YARALANMIŞTI 52 GÜN SONRA CAN VERDİ
Yaşam

YANGINDA AĞIR YARALANMIŞTI 52 GÜN SONRA CAN VERDİ


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yangında ağır yaralanan 67 yaşındaki Halit Çakır, tedavi gördüğü hastanede 52 gün sonra hayatını kaybetti . Kar...
ERDEMİR İŞÇİ ALIMI YAPACAK; İŞTE ŞARTLARI...
Ekonomi

ERDEMİR İŞÇİ ALIMI YAPACAK; İŞTE ŞARTLARI...


Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir; üretimi, yatırımları ve yarattığı istihdamla 59 yıldır Karadeniz Ereğli’n...
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONUNU GÖREVE!
Spor

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONUNU GÖREVE!


CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden vekillere hitaben yaptığı konuşmada Ankaraspor-N...
BELEDİYE LİMANINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Ekonomi

BELEDİYE LİMANINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından işletilen ve kentin ticari hacminde önemli yer tutan Bozhane Limanı’nda güçlendirme ve yenileme çalışmaları ...
KIBRIS GAZİSİ YAZAR ERGÜN ÇAKIR’IN KİTAPLARI PEMA KOLEJİ KÜTÜPHANESİNDE
Kültür-Sanat

KIBRIS GAZİSİ YAZAR ERGÜN ÇAKIR’IN KİTAPLARI PEMA KOLEJİ KÜTÜPHANESİNDE


2021 yılında yayımlanan “Muharebe Günleri” ile yazı hayatına başlayan Kıbrıs Gazisi Ergün Çakır, ardından 2023 yılında “Demir Çarık Dem...
14 YIL DİNMEYEN ACI
Gündem

14 YIL DİNMEYEN ACI


Zonguldak'ta 14 yıl önce meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 30 madenci, olayın yaşandığı maden ocağında dualarla anıldı. Türkiye Taşkömür&uu...
KUTLAMA...
Gündem

KUTLAMA...


HALİL POSBIYIK'IN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMASI  ...
MOTOSİKLET KAZASI: 3 YARALI
Asayiş

MOTOSİKLET KAZASI: 3 YARALI


Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında 3 kişi yaralandı. Orhanlar Mahallesi Bozahane mevkisinde Z.O. idaresindeki 67 AAE 985 plakalı motosiklet...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,2053
35,1156
2.498,74

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

açık
açık 16o

SON YORUMLAR