ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

24 Kasım Öğretmenler Günü… Geleceği inşa edenler…BAŞÖĞRETMEN’İN YOLUNDA

   
 24 Kasım Öğretmenler Günü… Geleceği inşa edenler…BAŞÖĞRETMEN’İN YOLUNDA

Karadeniz Ereğli'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928’de “Millet Mektepleri Başöğretmenliği”ni kabulünün yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor. Zonguldak ve Ereğli’de öğretmenler günü dolayısıyla kutlama programları düzenlenecek.  Zonguldak protokolü, Öğretmenler gününü yayınladıkları mesajlarla kutladı. Mesajlarda, öğretmenlik mesleğinin ülkenin geleceği açısından taşıdığı öneme vurgu yapıldı.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür.

Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmîleşmişti.

Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıl dönümlerinin ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi. 26 Şubat 1981'de Resmî Gazete'de yayımlanan "Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği" ile Öğretmenler Günü'nün amaçları, kutlama komitelerinin görev, yetki ve sorumlulukları ve kutlama gününe ilişkin esaslar belirlendi

ZONGULDAK’TA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 Kasım Öğretmenler günü Zonguldak’ta çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar öncesinde program da belli oldu.

Kutlama programı  saat 09.45te Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayacak. Etkinlikler Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edecek. Burada 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde dereceye giren eserler sergilenecek, şiirler okunacak,  konuşmalar gerçekleştirilecek. Program çerçevesinde Aday Öğretmenlerin Yemin Töreni ve emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edilecek. Programda, dereceye giren eser sahiplerine ödülleri de verilecek. Gün kapsamında ayrıca çeşitli turnuva,kütüphane açılışları ve gösteriler de gerçekleştirilecek.

EREĞLİ’DEKİ ETKİNLİKLER

Karadeniz Ereğli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kutlama etkinlikleri düzenlenecek.

Etkinlikler 24 Kasım Çarşamba günü saat 10.00’da Anıt Park’ta yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak, ardından ikinci tören için Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’ne geçilecek. Buradaki tören saygı duruşunda bulunulmasıve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy’un konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in mesajının okunacak ve Yemin töreni gerçekleştirilecek. Şiir okunması ile devam edecek törende Emekli Öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edilecek. Hüseyin Tatoğlu’ndaki etkinlikler tiyatro gösterimi ile sona erecek. Saat 12.00’de ise İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi bahçesinde hatıra fidan dikimi gerçekleştirilecek.Öte yandan Öğretmenler günü dolayısıyla başta Vali Mustafa Tutulmaz olmak üzere kutlama mesajları yayınlandı.

VALİ TUTULMAZ, “EĞİTİM SİSTEMİMİZİN EN ÖNEMLİ TEMEL TAŞI”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Öğretmenlik büyük emek, sevgi, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen onurlu bir meslek; eğitim sistemimizin en önemli temel taşıdır” dedi.

Tutulmaz, “Toplumların yaşadığımız dünyada varlıklarını sürdürebilmeleri, kalkınabilmeleri, ekonomik ve toplumsal yaşamlarını refah içerisinde idame ettirebilmeleri ancak kalkınma ve gelişmenin ana unsuru olan nitelikli ve kaliteli bir eğitim sistemi ile iyi eğitimli insan gücüyle mümkündür. İşte bu nedenle eğitim-öğretim ülkemizin her zaman öncelikli ve önem verilmesi gereken konuları arasında yer almış, cumhuriyetin ilanının ardından başlatılan eğitim seferberliği ve değerli öğretmenlerimizin gösterdiği azim ve fedakârlık sayesinde bugünlere gelinmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanın verildiği tarih olan 24 Kasım’ın her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutlanması, dünyanın en kutsal vazifesini yerine getiren öğretmenlerimize devletimizce verilen önemin bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ POLAT TÜRKMEN

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, mesajında Millet Mektepleri’nin açılışı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabulünün yıl dönümü olan 24 Kasım’ın 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta olduğunu belirterek; “Bir milletin; milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, tarihini, gelenek ve göreneklerini bilen, bizi biz yapan değerlerin farkında olan nesiller yetiştirmek öğretmenlerimiz sayesinde mümkün olmaktadır. Mili birlik ve bütünlüğün sağlanmasında, ülkemizin ekonomik ve sosyal yönden daha da kalkınarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızda en büyük pay yeni neslin yetiştiricileri öğretmenlerimize ne kadar çok minnet ve şükran duysak azdır” dedi.

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ HAMDİ UÇAR

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Öğretmenlerin, büyük bir fedakarlıkve özveri ile geleceğimizin teminatı yavrularımızı bir cevher gibi işleyerek, onlara iyiyi ve doğruyu gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Öğrencilerini kendi evlatları gibi görerek her açıdan gelişmeleri için büyük özveri gösteren, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlarken önemli sorumluluklar üstlenen öğretmenlerimize şükran borçluyuz. Sevgili öğretmenlerimiz; Bizler her daim sizlerin yanında olacağız. Sizlerin sıkıntı ve sorunlarınızın çözüme kavuşturulması ve en iyi koşullarda hizmet verebilmeniz için çaba sarf ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Kutlu bir vazifenin neferleri olan siz kıymetli öğretmenlerimize görevlerinizde başarılar diler, aileniz ile mutlu ve huzurlu bir hayat geçirmenizi temenni ederim.”

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,  mesajında şunları ifade etti:

“Eğitim, bir toplumun gelişip ilerlemesinin ön koşuludur. Geleceğimizin şekillenmesi, demokrasinin daha ileri bir seviyeye ulaşması ancak nitelikli, bilimsel ve laik bir eğitim sistemi ile mümkündür. Bu hedefe ulaşmada en büyük görev öğretmenlerimize düşmektedir.   Çocuklarımıza hayatı öğreten, onları bilgi ile donatan öğretmenlerimizdir. Çocuklara ve gençlere sorgulamayı özgürce düşünmeyi, düşündüklerini ifade etmeyi, bilimsel gerçekliğin peşinden gitmeyi öğreten de öğretmenlerimizdir. Bu anlayış ile yetişen nesiller ülkenin gelişmesine katkı sunacak bireyler haline gelirler. Tam da bu nedenle bir toplumdaki gelişmişlik düzeyi, eğitime ve eğitimciye verilen önemle doğru orantılıdır.”

KDZ EREĞLİ KAYMAKAMI MEHMET YAPICI

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ise “Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli, dünyanın her yerinde en itibarlı ve onurlu mesleklerin başında yer almaktadır. Öğretmenlerimiz, geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgi ve fedakârlıkla, bilim ve teknolojiyi kullanan, insana saygılı, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerini bilen, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan çağdaş bireyler olarak yetiştiren ve bu doğrultuda geleceğe hazırlayan kutsal bir görevin mensuplarıdır” ifadelerini kullandı.

KARADENİZ EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda cumhuriyetin aydınlılık ışığını yaymaya devam eden, yürekleri vatan ve cumhuriyet sevgisiyle dolu nesiller yetiştiren, bizleri bilgiyle donatıp özgüven ve güç veren bütün öğretmenlere şükran borçlu olduğumuzu belirtti.

Posbıyık, “24 Kasım’ların Türkiye’nin bilimin ve aklın yolunda, çağdaş bir eğitim sistemi hedefine ulaşılması için vesile olmasını diliyorum.Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkelerini, devrimleri hepimize öğreten Aydınlık yüzlü öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyorum.  Çocuklarımızın daha iyi eğitim görmesi, eğitim hakkından eşit yararlanabilmesi, hayatlarının kültürle, sanatla, müzikle, sporla zenginleşmesi için tüm gücümüzle çaba göstermeye, bu konuda öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

AK PARTİ ZONGULDAK İL BAŞKANI ZEKİ TOSUN

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 24 Kasım Öğretmenler Günüyle ilgili açıklamasında,  “Bu millet, öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürüyor. Öğretmenlerimiz ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsattır. Her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Türkiye gelecekteki hedeflerine dünyadaki değişime kayıtsız kalmayan, kendini yenileyen, genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ KARADENİZ EREĞLİ İLÇE BAŞKANI SAFFET BOZKURT

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt; toplumun her bir ferdinin fiziki, ruhi ve zihni gelişiminde öğretmenlerin emek ve gayretlerinin inkâr edilemeyeceğini ifade etti.

Bozkurt, mesajında şunları kaydetti:

“Öğretmenlik sadece okulda değil, hayatın her safhasında örnek davranışlar sergileyen erdemli kişilerin mesleğidir. Öğretmen; insanı ve dolayısıyla toplumu şekillendiren, aydınlık yarınların anahtarıdır. Her zaman fedakâr ve özverili çalışmalarıyla çocuklarımıza kendini adayan; çağdaşlığı, bilimi tek rehber edinen öğretmenlerimizin katkıları ve onların yetiştirdiği çocuklarımız sayesinde ülkemiz ‘muasır medeniyet’ hedefine yürüyecektir.Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyor, eğitim uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyorum.”

 CHP KARADENİZ EREĞLİ İLÇE BAŞKANI EYLEM ERTUĞRUL

Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Opr. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Ulu önderimizin de dediği gibi, dün olduğu gibi yarınlarda da;“ "Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır." Gelecek nesil, hayatın her aşamasında etkili ve başarılı olmak için değerli öğretmenlerimizin engin bilgileri ve deneyimleri ile donatılacaktır. Bu duygularla, ebediyete uğurlanmış ve Cumhuriyet’imizin 98. şeref yılına erişmesinde katkıda bulunmuş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anarken, evlatlarımızı emanet ettiğimiz bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Haber Merkezi



YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


BAŞKAN POSBIYIK, ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

BAŞKAN POSBIYIK, ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan Posbıyık, mesajında şu görüşlere...

Son Eklenen Haberler


PLAJLARDA SON DURUM
Çevre

PLAJLARDA SON DURUM


Karedeniz Ereğli Belediyesi, fırtına felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon öncesi düzenleme çalışmalarına başladı. Bele...
SERHAT SÖZER TOPRAĞA VERİLDİ
Yaşam

SERHAT SÖZER TOPRAĞA VERİLDİ


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, intihar edan MHP Alaplı eski ilçe Başkanı 43 yaşındaki Serhat Sözer, toprağa verildi.
ZBEÜ’YE AKREDİTASYON BELGESİ
Gündem

ZBEÜ’YE AKREDİTASYON BELGESİ


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen 2022 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı k...
MURAT SESLİ, ŞİMDİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Siyaset

MURAT SESLİ, ŞİMDİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI


Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de bir dönem belediye başkanlığı yapan, Türkiye Mahalli İdareler Seçimleri’nde de İYİ Parti’den beledi...
CHP’Lİ BELEDİYE 250 MİLYON BORÇ BIRAKTI
Siyaset

CHP’Lİ BELEDİYE 250 MİLYON BORÇ BIRAKTI


Zonguldak’ın Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, CHP’den devraldıkları borçların 250 milyon lirayı bulduğunu belirterek “Ciddi bir enkaz devral...
TÜNEL ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Gündem

TÜNEL ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR


Zonguldak-Filyos arasındaki tünel ve yol çalışmaları aralıksız sürüyor. AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Kilimli- Muslu tünellerini ziya...
YAZA KADAR “İLMEK İLMEK”
Çevre

YAZA KADAR “İLMEK İLMEK”


Karadeniz Ereğli’de yıkıma neden olan 19 Kasım 2023’te tam fırtınanın sahil kesiminde açtı hasarın onarıldığı bildirildi. Sahilin eksi haline dönmesinin ...
KAYIP KÖPEK...
Yaşam

KAYIP KÖPEK...


...
14 GÜN SONRA GELEN KARA HABER
Asayiş

14 GÜN SONRA GELEN KARA HABER


Zonguldak'ta 14 gün önce trafik kazasında ağır yaralanan 23 yaşındaki Tolgahan Sarı, hayatını kaybetti. Edinen bilgiye olay 11 Nisan günü Çaydamar Ma...
DÜNYA VATANDAŞI OLMAYA ADAY ÖĞRENCELER BİR ARAYA GELECEK
Eğitim

DÜNYA VATANDAŞI OLMAYA ADAY ÖĞRENCELER BİR ARAYA GELECEK


Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de, farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN'24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Karadeniz Ereğli Anadolu L...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,4674
34,7131
2.436,26

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

açık
açık 15o

SON YORUMLAR