ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

POSBIYIK, VALİYE ERDEMİR’İ ŞİKAYET ETTİ!!!

   
POSBIYIK, VALİYE ERDEMİR’İ ŞİKAYET ETTİ!!!

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ilçesinin sorunlarını anlattı; Vali Tutulmaz ve Kaymakam Çorumluoğlu yanıt verdi.

Karadeniz Ereğli’de Ereğli Demir Çelik Fabrikaları tarafından uzaktan eğitimde tableti olmayan ihtiyaç sahibi öğrencilere 1015 tablet verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Konuşmalar bölümünde söz hakkı verilen Belediye Başkanı Posbıyık, ‘tablet dışındaki’ sözlerinin diğer bölümlerinde Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a dönük konuşarak ERDEMİR yönetimini şikayet etti. Posbıyık şunları söyledi:

POSBIYIK SORUNLARA ODAKLANDI
Ereğli’nin sorunlarından da bahsetmek istediğini ifade eden Posbıyık şunları söyledi:
“Ereğli’nin kaymakamlık binası kirada, Emniyet müdürlüğü binası yok, kirada. Hiçbir hareket yok. Tersanelerde zor durumdayız, bize tam destek verilmiyor. Sayın bakanımızı bekledik ama yirmi dakikalık bir yoldan, maalesef yöneticiler buraya getirmedi. Ereğli’de turizmde gelişme temin edelim diyoruz. Önümüzdeki günlerde eski belediye binasının orada bir bilim merkezi için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkıyoruz. Altında tarihi hamam var, turizm için çok önemli ama Kaletepe’ye Ereğli halkını çıkaramadıktan sonra turizmi ilçede geliştiremezsiniz. Bunu geçmiş dönemlerde Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç’ın şifahi emirleriyle gerçekleştirdim. Gelenlere Kaletepe’yi gezdirdik, hafta sonlarında. Ereğli’de hala Kaletepe’ye çıkıp da Ereğli’ye bakamayan insanlar var. Ereğli’yi en güzel görüntüleyen, Karadeniz’in incisi Kaletepe’ye çıkamıyoruz. Göztepe’ye çıkmadan Ereğli’ye gelsen ne olur, Ereğli’de turizm mi olur. Kaç yıldan beri bir teleferik yaptırmıyorlar bana. Buraya yaşlı, felçli insanları tepeye nasıl çıkarayım? Sağlam insan çıkamıyor. Yukarıda Nasrullah Efendi’nin mezarı da var. Çok önemli. Buraya insanların çıkması lazım. Ereğli’de turizm deniliyorsa, Kaletepe’ye, Göztepe’ye insanların çıkması lazım.
Piyale Paşa Konağı protokolünü belediye başkanı olduğumda imzaladık ama hiçbir hareket yok. O zaman Turizme giden yollar kapalı demektir. Projelerini hazırladık, Karabük’e, Koruma Kurulu’na müracaat ettik, Sit alanı olduğundan izin almak gerekiyor. Her şeyimiz hazır, arkamızdan itekleyecek insan bulamıyoruz Ereğli’de bunları yapmak için.Bir yapı kayıt meselem var. Tüm vatandaşlar imar affından yararlanıp yapı kayıt belgesi aldılar. Ama demir çelik vermiyor. İl Çevre Müdürlüğü’ne verdi. İl Çevre Müdürlüğü kanunen bize vermesi lazım, vermiyorlar. Valimize götürdük, vermiyorlar. İl Çevre Müdürlüğüne son bir yazı yazdık, bakanlığa yazacağım sonra vereceğim diyor. Bu bir sır mı? Ben de bunları alacağım, planlama yapacağım.  Erdemir’in kaç metre yeri var, bana gönder diyorum. Ben kamu kuruluşu olmama rağmen Erdemir’in sözü daha fazla geçiyor, vermiyorlar. Bir buçuk ay oldu yazı yazdım bakanlığa soracağız size bilgi vereceğiz dediler, ben devlet dairesi bana yazı yazdığında 15 günde soruya cevap vermezsem hakkımda soruşturma açarlar. Ben kendimi sahipsiz hissediyorum. Erdemir sözünü geçiriyor, bürokraside, adliyede… Ama Ereğli halkının hakkını yedirmeyeceğim. Ereğli halkına yardım sadece 1500 tablet vermekle olmaz.  Erdemir sahasında curuf dağları oluştu. Bunların olmaması lazım. Zehirli, Ereğli halkı zehirleniyor, bunları eritmesi lazım Erdemir’in, el altından bunu eritmek için Osmanlar köyünde yer buldular, ÇED raporu verdiler. Ereğli tarafında ÇED raporu vermeye kalktılar, eylem yaptık, engelledik.  Diyarbakır’dan bir firma yine geldi, buraya konuşlandı ve maalesef ÇED raporu yapılamaz diye evraklar var, sayın valimin de imzası var altında.  Ben inşaat mühendisiyim, çevre yolunun üzerine cüruf tesisi yapmak için çed raporuna gerek yok diyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Altında sayın valimin de imzası var, çok üzülüyorum, böyle bir mühendislik cinayeti olmaz ki. Çevre yolu yapılacak diye beklerken, üstüne cüruf tesisi yapmak üzere Çed  raporu yoktur deniliyor.

ÇORUMLUOĞLU: “BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRELİM!”
Kdz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da konuşmasında Posbıyık’ın gündeme getirdiği konulara ilişkin bilgiler paylaşarak şunları söyledi:
“Hükümet Konağı projesi büyük bir eksiklik. Bizim hassasiyetle takip ettiğimiz bir proje. En son 2021 yılı içerisinde temeli atılacak kuruluşlar içerisinde hükümet  konağımız yer aldı. Cumhurbaşkanlığından izin alındı. Projede ufak bir tadilattan dolayı bekliyor. Tadilat da, 12 bin metrekare yer için başvurmuştuk, hükümet k onağımız tasarruf tedbirleri nedeniyle  11 bin metrekare olarak proje revizyonu yapılıyor. Zannederim yaz ayı gelmeden temelini atacağız. İçişleri bakanımız talimatı verdi. İnşallah buradayken, bu hazırunla temelini atacağız.
Belediye başkanımız turizm projeleri üzerinde durdu. Turizm son dönemlerde Ereğli’de önem kazanmaya başlayan bir sektör. Çünkü Ereğli 1965’li yıllardan sonra Demir çelik üzerine yaşamını kurmuş, TTK kömür üzerine kurulmuş. Ülkemizde turizmin gelişmesiyle birlikte Ereğli’de turizm hamleleri başlamıştır. Bizim de kaymakamlık olarak yürüttüğümüz projeler içinde belediye ve diğer kuruluşlarla beraber turizm faaliyetleri yapmaya başladık. Kaletepe protokolü bana en son toplantıda verildi, daha incelemediğimiz için bir şey söyleme imkanımız yok.”

“EREĞLİ’DE YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR”
Ereğli söz konusu olduğunda “Siz kendinize yetersiniz,” denildiğini hatırlatan Çorumluoğlu şöyle devam etti:
“Zaman zaman merkezi bütçe ve Zonguldak’tan da almamız gerekiyor. Ön tarafta, spor salonu olan tarafta özel eğitim okulu eksiğimiz var. Bu Ereğli’nin ciddi bir eksikliği. İlde güzel bir okulumuz var, onun projesini değiştirerek, merkezi bütçe ve hayırsever desteğiyle böyle bir okul kazandırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Erdemir’le ilişkiler zaman zaman gerilse de biz etle tırnak gibiyiz. Burada başka bir ilçe yok, başka bir Erdemir de yok. Biz en yakın dostuz. Başımız sıkıntıya düştüğünde Erdemir’den istiyoruz. Ufak tefek sıkıntıların çözülmesi için hem şahsımın, hem valimin çabalarını biliyoruz.
Ereğli’de yapacak daha çok işimiz var, kent meydanı var, hükümet konağı, emniyet müdürlüğü, çevre yolu var. Hepsi gündemimizde ama her şeyin gündeme girmesi kolay olmuyor. Her şeyi ayarlıyorsunuz, yatırım programı, bütçede kesinti diyorlar, bunlar kolay olmuyor. İki buçuk senedir Ereğli’de kaymakamlık yapıyorum, belli bir noktaya getirmek kolay değil. Sanayi kuruluşlarımızla, hayırseverlerimizle Ereğli’yi parmakla gösterilen bir noktaya getirebiliriz. Daha düne kadar yüzme havuzu yok diyorlardı, inşallah yakında spor salonunun yanında yüzme havuzunun ihalesi yapıldı. Ereğli’ye geç mi yapıldı, evet geç yapıldı, eksiklik midir, eksikliktir.  Ama bardağın dolu tarafından bakmamız lazım. Ereğli hükümet konağının bu sene yatırıma girmesi, bardağın dolu tarafıdır, yüzme havuzu, çevre yolu projesinin bitmesi bardağın dolu tarafıdır.

TUTULMAZ: “YANLIŞA TAKILMAYALIM”
Vali Mustafa Tutulmaz ise mutlu olmanın yolunun olumlu düşünmekten geçtiğini belirterek, “her zaman olumsuz baktığımızda, nefret dilini kullanıp sevgi dilinden uzaklaştığımızda, kurdun elmanın içini yediği gibi, insan da, toplum da içini kendi kendine yemeye başlar. Onun için olumlu bakalım, yanlışlarımızı eleştirelim ama yanlışa takılmayalım, daha iyiye hep beraber nasıl gidebiliriz buna bakalım” dedi.

“EKONOMİ YAVAŞLADI, VERGİ GELİRLERİ AZALDI”
“Ereğli’nin problemleri bizim problemlerimizdir” diyen Vali Tutulmaz, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Ereğli’nin avantajı var, dışarıda Ereğli harika diyorlar. Bunu inşallah hep birlikte kullanabiliriz. Sen ben demeden, ortak paydayla hareket edersek, sonuç alırız. Ortak payda Ereğli. Olayın olumlu tarafından baktığımızda daha olumlu hale getirebiliriz. Germe politikası bir yere kadardır ama sevgi politikası uzun vadede daha ön plandadır, sakın yanlış anlamayın ama açık sataşma olduğu için biz de bu şeye girmiş olalım. Ereğli’nin problemleri bizim problemlerimizdir. Ereğli ayrı, Devrek ayrı, böyle bir şey içinde olmayız, her ilçemizin problemi benim problemim, her ilçemizin sevinci benim sevincimdir.
Çevre yoluyla ilgili üç gün önce sayın bakana brifing verdik, dosyamızı sunduk ama öncelikler var. Devrek hattımız var, merkez kilimli arasında devam eden bir hat var. Merkezden Devrek’e giden hattın yenilenmesi var. Bunlar varken bu olacak dersek buna kimse inanmaz. Bir de şunu ifade etmek isterim. Pandemi dolayısıyla ekonomi yavaşladı, vergi gelirleri azaldı. Kazanamayan vergi ödeyemiyor. Devletin yatırımını sağlayan vergi gelirleridir ağırlıklı olarak. İnşallah aşılamayla beraber yaza kadar bu işi halledebilirsek, yeniden ekonomi hareketlenir, bunlardan belediyemizin gelirleri de artar, bundan da ilçelerimiz faydalanır.”



YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


POSBIYIK’TAN, ERDEMİR’E KUTLAMA

POSBIYIK’TAN, ERDEMİR’E KUTLAMA


Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir’in kuruluşunun 55’inci yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan Posbıyık, mesajında...
Erdemir Caddesi çok karanlık oldu

Erdemir Caddesi çok karanlık oldu


 Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Erdemir caddesinde sokak lambalarının yanmaması mahalle halkının tepkisine neden oldu.  Sokak sakinleri, son dönemde sık y...
POSBIYIK: ´´ERDEMİR GÖZ BEBEĞİMİZDİR´´

POSBIYIK: ´´ERDEMİR GÖZ BEBEĞİMİZDİR´´


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın kutuluş yıldönümünü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla k...

Son Eklenen Haberler


4 OCAK DAHA PATLATILDI
Asayiş

4 OCAK DAHA PATLATILDI


Zonguldak’ta ruhsatsız işletildiği tespit edilen 4 maden ocağı ekiplerce imha edildi. Ele geçirilen eşyalar Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerin...
AMELİYATSIZ İNME TEDAVİSİ!
Sağlık

AMELİYATSIZ İNME TEDAVİSİ!


Zonguldak’tan bölgeye sağlık alanında nitelikli hizmet sunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Hastanesi’nde, inme tedavisi uygulanan h...
ERMED’LİLERDEN HEM İFTAR HEM İŞ...
Gündem

ERMED’LİLERDEN HEM İFTAR HEM İŞ...


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetiminin her yıl geleneksel hale ...
AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!
Siyaset

AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!


Gülüç Belediye Başkan Adayı Kerim Sönmez, “1987’den 1989 a kadar bizim olan ve bir oldu bitti ile Ereğli’ye bağlanan Göktepe, Dağlar...
ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…
Spor

ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…


Karadeniz Ereğli’de Zeynep Tuncay, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branşı’nda dünya üçüncüsü oldu. Ereğl...
SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”
Siyaset

SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”


Karadeniz Ereğli’nin beş yıldır çoğu hizmetten mahrum bırakıldığını öne sürdü AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, şehrine hizmet vermediğin...
MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”
Siyaset

MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”


Bir dönem Karadeniz Ereğli belediye başkanlığı yapan Murat Sesli, “birbirlerine saldırmaları lazımken her iki aday da bana saldırıyor. Neden? Çünkü ...
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!
Gündem

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!


31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkın...
“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”
Siyaset

“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”


Özhaseki: “Ömer Selim Bey kardeşime sizler izin verirseniz önünü açarsanız, onu desteklerseniz Allah'ın izniyle ben de buranın bir evladı ...
BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ
Yaşam

BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ


Karadeniz Ereğli’de bir hayırsever, bakkal veresiye defterindeki borçların tamamını ödedi. Potbaşı Mahallesi’nde bakkal işleten Muammer Arslan, iş yerin...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,3804
35,0257
2.325,96

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

parçalı az bulutlu
parçalı az bulutlu 16o

SON YORUMLAR