ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

Posbıyık hem anlattı, hem de eleştirdi.

   
Posbıyık hem anlattı, hem de eleştirdi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, son dönemde Ereğli’de yürütülen çalışmalar konusunda bilgi verdi. Posbıyık üniversite için proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından altı ay sonra inşaata başlanacağını ifade etti. Belediye Başkanı, aynı zamanda tersaneler için gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve iki tersanenin tapusunu aldığını söyledi.  Başkan, çalışmalarının eksikliği  konusunda yapılan eleştirilere ise “Bizi suçlayanlar var mezarlık paralı oldu diye, Sinop’tan hamsi geldi diye. Biz esas işlerle uğraşıyoruz. Deliler gibi çalışıyoruz “ ifadeleriyle karşılık verdi.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı toplantılarının ikinci ve son birleşiminde yaptığı gündem dışı konuşmada, bir gün önce valilikte katıldığı toplantıda üniversite konusunun ele alındığını söyledi.

Posbıyık şöyle dedi:

“ Uzun zamandır üniversite için çalışmalar yapıyoruz. Eski hastanenin olduğu bölgede imar çalışmaları yapıyoruz. Arka alanı da gelişmeye müsait. Ön tarafı da iki ya da üç tane fakülte yapmak üzere. Üniversitede olması gereken bütün birimler olacak. Çalışmalarımızı kaymakamımız, valimiz, diğer siyasi partilerle birlikte yapıyoruz. Dün valilik davet ettiği için, kısmen sonuçlar olduğu için bilgi vereceğim.

Dün sayın valimiz, kaymakamımız ve rektörümüz bir araya geldik. Haluk bey ve mimarlarımız proje üzerinde uzun süredir çalışıyor. Ön projelerini belediyede yaptık. Bunların hayata geçmesi için aracı olduk, İTÜ profesörü, bizim trafik ve kent meydanı için anlaşma yaptığımız profesörlerle anlaşma yapıldı. Dün basına kapalı bir toplantı yapıldı ve hocamız, bu bilgileri projeksiyonla göstermek suretiyle gösterdi. Mükemmel bir proje, yer mükemmel. Askeriye ile ilgili konuları Haluk Bey başta olmak üzere arkadaşlarımız iyi bir noktaya getirdi. Son olarak NATO boru hattı geçiyordu, onun da imarını yaptık, belediye olarak ayarladık.

Dört ila altı ay arasında proje bitirilecek. Altı ay sonra Allah nasip ederse -sponsorlar ayarlanmaya başlandı- orada inşaatlara başlanmış olacak. Bu Ereğli’nin geleceği açısından çok önemli bir olay.  Öğrenci sayısının artması için büyük bir adım atıldığının müjdesini  size vermek isterim.

Bizi suçlayanlar var mezarlık paralı oldu diye, Sinop’tan hamsi geldi diye. Biz esas işlerle uğraşıyoruz. Deliler gibi çalışıyoruz. Üniversite meselesi yoluna girmiştir, anlaşmalar yapılmıştır. Yirmi gün sonra bir sunum daha yapılacak, valimiz ve kaymakamımızın talep ettiği değişiklikler yapılarak. Devlet bize yardım ediyor, hepsinden Allah razı olsun. Ben bu işin önderi değilim, sadece parçasıyım. Ereğli’nin büyümesi gelişmesi için çok iyi bir noktaya geldiğini belirtmek istiyorum.”

“İKİ TERSANE TAPUSUNU ALDI”

Tersaneler için “Sessiz, sakin ve derinden büyük çalışmalar” yürüttüklerini dile getiren Posbıyık şöyle devam etti:

“Bunları basına duyurup hava atmadan. Herkesin emeği var. Valimizin, kaymakamımızın, iktidar temsilcisi Fatih Çakır kardeşimizin, diğer partilerin hepsinin emeği var. Bizim de ufak bir emeğimiz var. Oradan da bir müjde verebilirim. İki tersane tapusunu aldı. Tersanelerimiz tapu olmadığı için, imar problemleri olduğu için yerlerini teminat gösterip kredi çekemiyor, gemi inşası yapamıyordu. İki tersane tapu aldı, diğerleri için de çalışıyoruz. Tapu alamayanlar kendi eksikleri yüzünden alamıyor. Devlet hepsinin önünü açtı. Bir tanesi Nijerya ile on seneliğine bir anlaşma yaptı –yaptı demeyeyim yapmak üzere- burada işçi çalışmaya başlayacak.”

“BİZE ÇELME TAKMAKLA BİR YERE VARAMAZSINIZ!”

Eski belediye binasının yerine yapılacak kültür merkezi projesini değerlendiren Posbıyık şöyle konuştu:

“Geçenlerde saygı duyduğum bir kalem yazdı. Bir türlü yapmadı diyor. Bunu benden önceki belediye başkanı yıktı, beş seneden beri mezbele gibi duruyor. İki satır yazı yazan olmadı, niye yıkıldı, ne bekliyor diye soran olmadı. Ben sekiz aylık belediye başkanıyım. Elimizden geleni yapıyoruz. Bize çelme takmakla bir yere varamazsınız, Ereğli’ye bir yararı olmaz. Orada Roma döneminden kalma bir hamam var. Belediye imarını yapıp yarın inşaata başlayamaz. Proje için sekiz dokuz ay süre gerek. Sonra bunun ilgili yerlerden izinlerini alırsın, sekiz ay dokuz ay o sürer, ondan sonra bütçesini yaparsın. Söylüyoruz, anlamıyor kimse. Batak belediye aldık, maaş ödemekte zorluk çekiyoruz diyoruz, anlamak istemiyorlar bazı kalemler. Geçen hafta anıtlar kurulundan görevliler geldi, bitecek derken, ayın 11’inde tekrar gelecekler. Devletten izin çıkarmak öyle kolay değil. Hiç kimse Ereğli’de yapılan işlere gölge etmesin. Ben geldiğimde projesi durmuştu, İstanbul’da mimara proje bedelini ödememişler. Hiçbir işlem yapılmamış. Mimarın parasını verdik, projeyi yeniden yaptırdık. Kolay işler değil bunlar. Projeler geldikten sonra hemen bu binaya başlanacak.”

KENT MEYDANI, TRAFİK, AKM, TERMİNAL SORUNU…

Posbıyık konuşmasında, belediye olarak yürüttükleri çalışmalar konusunda da bilgi verdi.

Kent meydanının projelerinin yapıldığını belirten Posbıyık şunları kaydetti:

“Bu onbeş yirmi günde çıkmaz. 550 bin liraya projeler için anlaşma yaptık, hala gidip geliyorlar, binaları oturtturuyorlar, otoparkı oturtturuyorlar. Önümüzdeki bir ay içinde tekrar gelecekler, belediye meclis üyeleri ve basın mensuplarına bir sunum yapacaklar. Kent meydanı elli altmış milyonluk bir iş. Bakkaldan peynir almaya başlıyor.

Trafik aynı projenin içinde. Biz o projeyi beklemeden çalışmaya başladık. Burada yol genişletmeye başladık. Yine Devrek Yol ayrımında yol genişletme çalışmaları yapıyoruz. Bu basit olayları bıdır bıdır çözmeye çalışıyoruz. Beş senede bunlar yapılmamış ama bizi tenkit ediyorlar.

AKM binası için çalışmalara başladık: Opera bale için danışman arkadaşlarımızın tanıdıklarını davet ettik. Sahnenin ne olacağını, yüksekliği konusunda bilgiler aldık. Bu çerçevede proje çizilmeye başlandı.  Bu da pat diye olacak değil. Bir taraftan çatısına başladık. Çatı elden geçiyor. Peşinden dış mantolamayı yapacağız. İç tadilatları için proje çiziliyor. Ankara’dan gelen sanatçıların tarif ettiği şekilde. Ereğli’de çok salon olsun istiyoruz. Tiyatro gibi, devlet sanatçılarının geleceği bir olay yaratmaya çalışıyoruz. S u ürünleri için çk güzel bir proje hatırlattık. Çay bahçesine biraz fazla para harcayacağız ama modern, örnek bir proje olsun istiyoruz. Son şekline geldi herhalde. Cuma günü ön proje geliyor.

Kaynarca piknik alanında bir lokal yaptık. Orayı da ilerleyen zamanda ihaleye çıkaracağız. Güzel bir ortam. Kepez parkını ihale ettik, orası yenilendi çok güzel oldu, hizmete açılmak üzere.

Temizlik işlerini sanayiden çıkarıyoruz. Atölyelerimizin olduğu yerde çalışmalar yapıyoruz. Enis Koca ve Oğuz Cömert bey burası için çalışıyor. Temizlik şantiyesini sanayiden kaldırıp buraya getireceğiz, tamir bakım ile bir arada olacak. Sanayiyi boşaltmış olacağız. Kaymakamımızla yaptığımız görüşmede,  önümüzdeki günlerde herhalde gençlik spor bakanımız gelecek. Milletvekillerimizle birlikte sanayide en güzel yeri kendilerine vermek istiyoruz.

Diğer bölümlerde de bir ticaret sahası düşünüyoruz. Tır parkını Erdemir’in yapması lazım. Kışla Berbat vaziyette. Asfalt berbat. Asfalt parası bile vermiyorlar. Gülüç’e gidecekler, oradan giriş çıkış yapacaklar.

Otobüs bileti satım işi başlamıştır. Otoparkta büfeler açıldı, üç firma zannedersem,açıldı. Terminale kadar gidip bilet almamıza gerek yok. Bütün işlemleri bitti, indirme yeri için bir karar almamız gerekiyor. Sanayide dinlenme yerlerini yaptık, o da hazır vaziyette.”

“AVANTA ALACAK DİYORLAR…”

Karadeniz Ereğli imar revizyon planını hazırlıkları konusunda ise Belediye Başkanı şu ifadeleri kullandı:

“Ereğli’nin en büyük meselesi dedikodu yapmak. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyorlar ama her şeyi konuşmuyorlar. Susuz kalacak bu halk. Bunları konuşan falan yok. İlave revizyon yapacaklar, avanta alacaklar, eski binalarda cezalı olanları kurtaracaklar, günlük konu bu. Kardeşim Ereğli’de kadastro çalışmaları s ona erdi.  Bazı binalar kadastro ve öz proje ile uyumlu değil. Potbaşında bazı evler yolda gözüküyor. Teknik olarak kadastro ile orijinal projeler çakışmalı ki vatandaş rahatlasın. Mecburum bunu yapmaya. Uç noktalardaki mahalleler doğalgaz alamadığı için ağlıyor. Buralara doğalgaz vermem lazım. Bunun için imar düzenlemesi lazım. Dergaz yasası öyle. Onun için ilave imar yapmam lazım, revizyon yapmam lazım. Yok müteahhitler yanlış inşaatlar yapmış, onlar beş yıl önce yapmış bana ne. O müteahhitler benim düşmanım değil, Ereğli’den arkadaşlar. Kurtarılabilecek olanlar varsa kurtarılır. Kurtarılamayacak olana imza atacak olan varsa o kendini ilgilendirir. Ben bu yüzden ağır cezalık olamam.”

Posbıyık, konuşmasında, cüruf sahaları konusunda Erdemir ve Gülüç Belediyesi’ne de eleştirilerde bulundu.

GÜNDEM MADDELERİ

AK Partili üyelerden Mustafa Kumaş ve Fuat Ulaş’ın mazeretleri dolayısıyla katılmadığı toplantıda sekiz gündem maddesi ele alındı.  Toplantıda, ilave imar planı yapılmasına ilişkin gündem maddesi, Enerjisa’nın Kepez, Balı ve Kışla mahallelerinde trafo alanı için talep ettiği düzenlemeye ilişkin gündem maddesi imar komisyonuna havale edildi.

BAKKA’nın 2020 yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı çalışmaları kapsamında belediye tarafından hazırlanacak proje için belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi mecliste oybirliğiyle kabul edildi.

2020 yılı gelir tarifesi ve hizmet tarifesi, iki ayrı başlık altında oylanarak, komisyondan geldiği haliyle kabul edildi. AK Partili üyeler,  Hizmet Tarifesi başlığının, taksi ve özel halk otobüsü işletmecilerinin ilk yıl için ödediği harca indirim getiren, sonraki yıllar için ise hasılatın yüzde üçünün ödenmesini öngören 22. Maddesine, taşımacılık yapan esnafın bu maddeyle ağır bir yük altına gireceği gerekçesiyle ret oyu kullandı.

Belediye birimleri arasında 5 milyon lira civarında ödenek aktarımı öngören gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.  Ereğli Belediyesi Personel Limited Şirketi’ne iki kazıcı yükleyici, bir ekskavatör alımına ilişkin gündem maddesi kabul edildi.

Servis aracı yönetmeliğinde değişiklik yapılması ve Zabıta Müdürlüğü Görev ve çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin iki gündem maddesi, müdürlüklerinden geldiği haliyle oybirliğiyle kabul edildi.

Posbıyık hem anlattı, hem de eleştirdi. - 1
Posbıyık hem anlattı, hem de eleştirdi. - 2
Posbıyık hem anlattı, hem de eleştirdi. - 3


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Kılıçdaroğlu, Hamsi Festivali’ne gelmek istiyor...

Kılıçdaroğlu, Hamsi Festivali’ne gelmek istiyor...


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, İzmir’de CHP tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda CHP Genel Başkanı Kemal K...
MÜSİAD YÖNETİMİ POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ

MÜSİAD YÖNETİMİ POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ


Karadeniz Ereğli'de Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Şube Yönetimi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a ziyarette bulundu. Ereğli Belediye ...
AMAÇ ARAÇ ULAŞIMI RAHATLAMAK

AMAÇ ARAÇ ULAŞIMI RAHATLAMAK


Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ana caddelerde ki trafik yükünü azaltarak Belen sanayi, hastane ve terminale alternatif ulaşım sağlamayı ama&cced...

Son Eklenen Haberler


SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”
Siyaset

SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”


Karadeniz Ereğli’nin beş yıldır çoğu hizmetten mahrum bırakıldığını öne sürdü AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, şehrine hizmet vermediğin...
MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”
Siyaset

MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”


Bir dönem Karadeniz Ereğli belediye başkanlığı yapan Murat Sesli, “birbirlerine saldırmaları lazımken her iki aday da bana saldırıyor. Neden? Çünkü ...
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!
Gündem

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!


31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkın...
“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”
Siyaset

“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”


Özhaseki: “Ömer Selim Bey kardeşime sizler izin verirseniz önünü açarsanız, onu desteklerseniz Allah'ın izniyle ben de buranın bir evladı ...
BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ
Yaşam

BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ


Karadeniz Ereğli’de bir hayırsever, bakkal veresiye defterindeki borçların tamamını ödedi. Potbaşı Mahallesi’nde bakkal işleten Muammer Arslan, iş yerin...
TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI
Asayiş

TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI


Düzce’de şehirlerarası yolcu otobüsü, önünde seyir halinde olan tıra arkadan çarpıp refüje girdi. Refüjün çamurlu olm...
EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI
Gündem

EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Ekipleri Çetin Apatay Bulvarında otomobil ve ticari ara...
DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Asayiş

DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU


Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Armağan Salman olduğu öğrenildi . Ereğli il&ccedi...
YANGINDA MAHSUR KALAN YATALAK ADAMI EKİPLER KURTARDI
Asayiş

YANGINDA MAHSUR KALAN YATALAK ADAMI EKİPLER KURTARDI


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesi ile söndürülürken, mahsur kalan yatalak hasta ekiplerce evden çık...
GELECEK PARTİSİ YRP’YE DESTEK VERECEK!
Siyaset

GELECEK PARTİSİ YRP’YE DESTEK VERECEK!


Gelen son dakika haberine göre Karadeniz Ereğli’de, Gelecek Partisi Yeniden Refah Partisine destek vereceğini açıkladı. Seçimlere 4 gün kala yap...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,3320
35,0988
2.297,52

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 22o

SON YORUMLAR