ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

PAYLAŞMA, DAYANIŞMA, YARDIMLAŞMANIN BAYRAMINI KUTLADILAR…

   
PAYLAŞMA, DAYANIŞMA, YARDIMLAŞMANIN BAYRAMINI KUTLADILAR…

31 Temmuz Cuma günü İslam Dünyası’nın en önemli bayramı olan ve özü paylaşım ve dayanışmayı içeren Kurban Bayramı idrak edilecek. Dört gün süreyle Kurban ibadetinin ifa edileceği ve bayramlaşmanın süreceği Kurban Bayramı dolayısıyla başta Zonguldak Valisi Mustafa tutulmaz olmak üzere bürokrat siyasetçi ve sivil toplum örgütü temsilcisi kutlama mesajları yayınladı.

Haber Merkezimize ulaşan kutlama mesajlarından bir bölümü şöyle:

TUTULMAZ: “BAYRAM COŞKUSUNU HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yayınladığı mesajda, “toplumsal yaşantımızda büyük değeri ve anlamı olan bir Kurban Bayramına daha Milletçe erişmenin sevinç, heyecan ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz”  diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Bayramlarımız Millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü, sevgi, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun en üst düzeyde idrak edildiği, yaşandığı, güç kazandığı, mutluluk, sevinç ve huzur vesilesi anlamlı günlerimizdendir.

Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaştığımız, her türlü olumsuzluklardan uzak geçmesini temenni ettiğimiz mübarek Kurban Bayramında saygıdeğer halkımızın, Aziz Milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını en kalbi duyularımla kutluyor; sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam dileklerimle saygılar sunuyorum.“

ÇORUMLUOĞLU: “EN GÜZEL GÜNLER…”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da yayınladığı mesajda Kurban Bayramı Mesajında “bayramlar, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı en güzel günlerdendir" ifadesini kullanarak şunları kaydetti:

“Bayramlar milletçe karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren, manevi duygularımızı geliştiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı en güzel günlerdendir.

Millet olarak çok önemli bir coğrafyaya sahip, geçmişinden gururla bahsedilen köklü bir medeniyet anlayışıyla, geçmişimizin bu büyük potansiyelini yarınlara taşıma adına önemli misyonu bir araya getiren bayramlarımızın huzur ve coşku içerisinde geçmesi yegâne temennimizdir.

Bayramlarımız toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olması bakımından, her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı, eşin, dostun, akrabanın, hastaların ve büyüklerin ziyaret edildiği, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların giderildiği, küskünlerin barıştığı günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, paylaşma ve yardımlaşma ruhunun ortaya konulduğu Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde değerlendirilmesi dileğiyle, bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramını en içten duygularla kutlar, herkese ailesi, sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini dilerim.

Ayrıca; Bayram tatilinin huzurlu bir şekilde yaşanması için görevi başında olan tüm güvenlik güçlerimize, sağlık personelimize ve diğer tüm çalışanlarımıza kolaylıklar diler, pandemi sürecinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de halen devam etmesi nedeni ile vatandaşlarımızın sosyal mesafe kurallarına uyarak, maske kullanımı konusunda duyarlı davranmalarını rica ederim.”

POSBIYIK, KUTLAMA BİÇİMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Başkan Halil Posbıyık, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Sıkıntılı günleri aşmaya çalışıyoruz. Pandemi döneminde Ereğli’de Kaymakamlığın başkanlığında çok güzel çalışmalarla iyi neticeler alınıyor. Halkımızın duyarlı olması önemli. Ancak son zamanlardaki düğün, sünnet, cenaze gibi toplu programlarda biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor. Kurban Bayramı’nda herkesin çok daha dikkatli olması gerektiğine inanıyoruz.

Bayramlaşmak, ev ziyaretleri, kalabalıklar bizim geleneklerimizde var ama sağlık her şeyden daha fazla önemli. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı olarak Ereğli halkından özellikle bu bayramda telefonlarla bayramlaşmaya ağırlık vermelerini istirham ediyorum.

Bayram için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Arife günü şehir mezarlığında öğle namazına müteakiben mevlid okutturacağız. Tüm mezarlıklarda temizlik yapıyoruz. Sizler adına geçmişlerimizin ruhları şad olsun diye mezarlıklarda büyük bir çalışma ve gayret içerisinde belediye ekipleri. Çocuklara şeker dağıtımına bu bayramda da devam edeceğiz.

Bayramınızı yürekten kutluyorum. Sağlık, sıhhat içerisinde bir bayram diliyorum. Bayramdan sonra da pandemisiz, koronasız bir Ereğli, Türkiye, bir dünya yüce Allah’tan diliyorum. Mutlu bayramlar.”

DEMİRTAŞ: “SAĞLIKLI, MUTLU NİCE BAYRAMLARA….”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda bayramların manevi duyguların yoğunlaştığı özel günler olduğunu vurgulayan şunları belirtti:

“Bayramlar, birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile toplumsal hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir. Bayramlarda birlik ve dayanışmanın en güzel örnekleri sergilenir. Toplumsal bilincin gelişmesine, ulusal değerlerin güçlenmesine,  kardeşliğin ve sevginin, paylaşılarak yerleşmesine aracılık etmesi, bayramları tüm toplumlar için özel kılmaktadır.

Böylesine özel günler, toplumun her kesiminin birbirini anlamasına da vesile olmalıdır. Gelir adaletsizliğinin ve yoksulluğun ortadan kaldırılması, adaletin herkes için sağlanması gerekmektedir. Ülkemizin uzunca bir süredir içinde olduğu ekonomik krize bir de Covid 19 salgınının eklenmesi, toplumda pek çok kesimi mağdur etmiş, işsizlik ve yoksulluk artmıştır. Dışa bağımlı ekonomi nedeniyle ülkemiz çok zor günler geçirmektedir. Ancak bu zor günlerden çıkışın yolu da yine toplumsal dayanışma ve birliktir. Üreten, ürettiğini hakça paylaşan, geçmişten bugüne taşınan değerlerine sahip çıkan bir toplum elbette bu zor günleri de aşacaktır. Birbirine kenetlenerek, toplumsal adaletin herkes için tesis edildiği bir gelecek umuduyla, Kurban Bayramının tüm İslam Alemine, sağlık, kardeşlik, huzur, hoşgörü, birlik, beraberlik ve mutluluk getirmesini dilerim”

GMİS: “SEVGİNİN PERÇİNLENDİĞİ GÜNLER”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu bir mesaj yayınlayarak Kurban Bayramını kutladı.

Mesaj şöyle;

“Bayramlar, insanların birbirlerine olan sevgi ve saygılarının perçinlendiği günlerdir.

Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan gelişmeler, her zamankinden daha çok kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. Kurban Bayramının barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK), Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) ve özel sektörde çalışan üyelerimiz başta olmak üzere tüm madencilerin, tüm halkımızın ve İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramını kutluyoruz. Eşleri, çocukları ve aileleriyle, sevgi dolu, huzurlu ve sağlıklı nice bayramlar diliyoruz.

Bayramın, kardeşlik ve dayanışma duygularını geliştirmesi, ülkemize ve bölgemize huzur ve barış getirmesi umuduyla saygılarımızı sunuyoruz.”

ERTUĞRUL: “BAYRAMA ERİŞME HUZURUNU YAŞIYORUZ”

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’un kutlama mesajı ise şöyle:

“İslam dünyasının özlemle ve umutla beklediği bir Kurban Bayramı’na erişmenin huzurunu yaşıyoruz.

On bir ayın sultanı Ramazan’ı en iyi şekilde değerlendirip ilk bayramımızı kutladıktan sonra, bereketimizi artırdığına inandığımız ve dini görevlerimizden birini daha yerine getirmek için sabırsızlandığımız Kurban Bayramı’na eriştiğimiz bu günlerde, başta yöre halkımız olmak üzere, ülkemiz insanlarının bu güzel günleri en iyi şekilde değerlendirmelerini diliyorum.

Aylardır ülkemizi de etkisi altına alan ve binlerce insanımızın kaybına sebep olan salgın hastalıkla mücadele sebebiyle, bu yılki bayramlarımızı çeşitli kısıtlamalar altında kutladık. Kurban Bayramı süresince de, başta kendimizi sonra da sevdiklerimizi korumak için gerekli tedbirleri elden bırakmadan sağlıklı günler yaşanması en büyük dileğimiz.

Her bayram öncesinde, dilek ve dualarımızda, ülkemiz ve yöremizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine vurgu yapıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunların ortadan kalkması için, bizlerin yoğun bir çaba sarf etmesi gerektiği kadar, halkımızın da bu birlik ve beraberlik içinde gerekli bütünleşmeyi göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Ümidimiz odur ki nice güzel bayramlara, bugünden daha huzurlu ve daha mutlu bir ülkede gönül gönüle erişeceğiz. Sorunlarımızın üstesinden el birliği ile gelecek ve çocuklarımızın daha güzel bir ülkede yaşaması adına geleceğin Türkiye’ni beraber inşa edeceğiz.

Bu duygu ve temennilerimle, şahsım ve örgütüm adına, yöremiz insanlarının ve güzel yurdumuzun bayramlarını tebrik ediyor; sağlıklı ve bugünden daha mutlu olacağımız günlere ulaşmayı diliyorum.”

Haber Merkezi



YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Çorumluoğlu, mesajında birlik vurgusu yaptı

Çorumluoğlu, mesajında birlik vurgusu yaptı


Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu´nun "Ramazan Bayramı" dolayısıyla mesaj yayınladı. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu yayınlamış olduğu mesajında; ...
GMİS KURBAN BAYRAMINI KUTLADI

GMİS KURBAN BAYRAMINI KUTLADI


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu bir mesaj yayınlayarak Kurban Bayramını kutladı. Mesaj şöyle; “Bayramlar, insanların kardeş&ccedi...
MUTLU, ARMUTÇUK´TA AŞURE İKRAM ETTİ

MUTLU, ARMUTÇUK´TA AŞURE İKRAM ETTİ


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesinde çalış...

Son Eklenen Haberler


14 GÜN SONRA GELEN KARA HABER
Asayiş

14 GÜN SONRA GELEN KARA HABER


Zonguldak'ta 14 gün önce trafik kazasında ağır yaralanan 23 yaşındaki Tolgahan Sarı, hayatını kaybetti. Edinen bilgiye olay 11 Nisan günü Çaydamar Ma...
DÜNYA VATANDAŞI OLMAYA ADAY ÖĞRENCELER BİR ARAYA GELECEK
Eğitim

DÜNYA VATANDAŞI OLMAYA ADAY ÖĞRENCELER BİR ARAYA GELECEK


Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de, farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN'24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Karadeniz Ereğli Anadolu L...
TÜBİTAK FİNALLERİ´NDE EREĞLİ’NİN GURURU OLDULAR!
Eğitim

TÜBİTAK FİNALLERİ´NDE EREĞLİ’NİN GURURU OLDULAR!


TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Finali gerçekleştirildi. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, derece elde eden Karade...
KUŞKONMAZ HASADI BAŞLADI
Ekonomi

KUŞKONMAZ HASADI BAŞLADI


Düzce Merkez Develibesni Köyünde 3 dekar alanda kuşkonmaz üreticiliğine başlayan üretici Meral Başak Bannerman'ın tarlasında yetiştirdiği ilk kuşkonmaz ...
KANALA DÜŞEN TOSUN KURTARILDI
Yaşam

KANALA DÜŞEN TOSUN KURTARILDI


Düzce’de, kanala düşen büyükbaş hayvan kurtarılarak sahibine teslim edildi. Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekibi, aldıkları ihbar &...
KESİLEN BİLEZİK ÇIKARILDI
Yaşam

KESİLEN BİLEZİK ÇIKARILDI


Zonguldak’ta bir kadının sağ el bileğinin şişmesi sonucunda sıkışan bileziğini, itfaiye ekipleri keserek çıkardı. Olay Alaplı ilçesine bağlı Tepeköy Ma...
En çok hangi renk otomobil sattı?
Ekonomi

En çok hangi renk otomobil sattı?


Zonguldak’ta 2024 yılı Mart ayında 1460 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Peki yakın illerde kaç adet yapıldı? Türkiye genelinde en çok gri renk ara&ccedi...
KESİKBAŞ CİNAYETİNDE SON DURUM
Asayiş

KESİKBAŞ CİNAYETİNDE SON DURUM


Zonguldak’ta, Mustafa Keleş’in başının kesilerek vücudundan ayrı bir yere gömülmesi cinayeti ile ilgili tutuksuz yargılanan sanıklar hakim karşısına &...
YİĞİT YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI
Gündem

YİĞİT YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI


Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimde, bir kez daha göreve seçildi. Zeki Yiğit'in 7 Mayıs 2020'de başl...
ERDEMİR, TUBE & WİRE FUARI’NA ÜÇÜNCÜ KEZ KATILDI
Ekonomi

ERDEMİR, TUBE & WİRE FUARI’NA ÜÇÜNCÜ KEZ KATILDI


Karadeniz Ereğli’de kurulu olan Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi ERDEMİR’in, demir-çelik endüstrisinin uluslar...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,5322
34,9389
2.438,90

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 16o

SON YORUMLAR