ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

“İSTİSMAR ETMEK İSTEMİYORUM”

   
“İSTİSMAR ETMEK İSTEMİYORUM”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Geçen hafta Kızılcapınar Barajı’nda (Erdemir’den kaynaklı) bir su patlağı oldu. Aslında olmaması gerekirdi ama oldu. Biliyoruz nedenini ama çok da istismar etmek istemiyoruz. Bir relokasyon işlemi vardı. Onu yaparken oldu. Biz belediye olarak halkı düşünerek, halkın lehine karar vermek zorundaydık. Uzatmayalım bu konuyu, bir polemik konusu yapmak istemiyorum” dedi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Belediye Meclisi’nin Atatürk Kültür Sitesi Nikah Salonu’nda gerçekleşen Mart ayı olağan toplantısı birinci oturumunda yaptığı gündem dışı konuşmada pandemi süreci, bölgede yaşanan ekonomik sıkıntılar, tersaneler, çevre yolu ve belediye yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.
Daha önce Erdemir’e ilişkin sert açıklamalarda bulunan Posbıyık, son olarak Kızılcapınar Barajı’nda Erdemir’den kaynaklı olarak yaşanan su borusu patlamasını gündeme getirdiği konuşmasında, “konuyu istismar etmek istemiyorum” ifadesini kullanarak şöyle konuştu:

“TAHSİLAT VE TAHAKKUKTA BAŞARISIZ OLDUK”
Pandemi koşullarının yarattığı ekonomik sıkıntıların işsizlik sorununu da büyüttüğünü ve bölgede işsizliğin yaygınlaşmaması için herkesin gayret göstermesi gerektiğini vurgulayan Posbıyık şunları söyledi:
“Pandemi dönemi devam ediyor. İllere yetki verildi biliyorsunuz. Hepimiz kendimizi görevli addetmeliyiz. Çalışmamız, çabalamamız lazım, vatandaşı uyarmamız lazım. Özellikle meclis üyelerine de çok büyük görev düşüyor.
Kentimizin bu konuda daha iyi noktaya gitmesi için mutlaka hijyen, mesafe, maske meselelerine dikkat etmemiz lazım. Esnaf perişan oldu, çok mağdur oldu. Belediye Başkanı olarak, belediye olarak en çok biz hissediyoruz bunu. Açım, işsizim diye gelenler, işe girmek isteyenler Çok büyük problemler var ülkemizde ve şehrimizde. Esnaf ancak bir nefes aldı ama bu nereye kadar sürer bilmiyorum. Bu, insanların dikkat etmesiyle, birbirlerine ziyarete gitmemek suretiyle, tedbirli davranmasıyla olur.
Neden biz tehlikesiz bölge olmayalım. Gayret göstermemiz lazım. Hep beraber bu olaya destek vermemiz lazım.  İnsanlar işsiz kaldığı için maddi yönden hakaten sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Belediyelerde bundan nasibini alıyor. Tahakkuk ve tahsilâtta maalesef çok başarısız. Bu döneme kadar hiç böyle bir şey olmamıştı. 20 seneye yakın belediye başkanlığım var tahakkuk ve tahsilatın bu kadar düşük olduğunu hiç görmedim. Dolayısıyla herkes gibi belediyeler de mağdur. Bu durum tabii ki yatırım olaylarını aksatıyor. Maalesef yapacağımız işleri yapamayacağımız duruma geldiğimiz de oluyor.
Bugün lokantanın ihalesi var. Erdemir Genel Müdürlüğü’nün yanındaki büyük restoranın, yapım ihalesi bugün yapılacak. Eski belediye binasının yerindeki bilim merkezinin yapılması için de son aşamaya geldik. O da yakında ihaleye çıkacak. O da çok önemli bir proje. İmkanlarımızı gözeterek bunları yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

“EREĞLİ’NİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİSİ…”
“Ereğli’de çok sorun var. Ben belediye ile ilgili sorunlardan bahsediyorum ama benim sürekli olarak bahsettiğim konu çok önemli. Buradan ilçe başkanlarına çağrıda bulunuyorum. Özellikle iktidar partisi ilçe başkanına çağrıda bulunuyorum. Ereğli’nin en önemli projelerinden bir tanesi çevre yoludur. Zonguldak yolundan başlayıp Alaplı’ya giden çevre yolu. Kepez’deki kazaların engellenmesi için, ölümlü vakaların azalması için, mutlak süretle o çevre yolunun –ki tüm projeleri hazırlandı, iz bedelleri var- yapılması için siyasi partilerin, ilçe başkanlarının, sivil toplum örgütlerinin bu proje için baskı yapması lazım. Bu yapıldığı takdirde Ereğli’deki trafik de azalacaktır. Kamyonlar, minibüsler, otobüsler Zonguldak’tan gelip terminalin ilerisinden o hatta girip Alaplı girişindeki Pidos’un oradan çıkacaklardır. Yine İstanbul, Ankara’dan gelen otobüsler, tırlar, kamyonlar, Oidos’un oradan girecek terminalin ilerisinden Zonguldak yoluna girecekler. Dolayısıyla Kepez yolu kullanılmayacak. Plaj yolu kullanılmayacak. Büyük bir rahatlık olacak Ereğli’de. Kazalar ve ölümlerden de kurtulacağız. Bu son derece önemli bir olay. O nedenle bu proje üzerinde iktidar muhalefet el ele verip durmamız lazım.”

“ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NA ULAŞMALIYIZ”
“İkinci bir olay da tersanelerde hareketlenme başlıyor. Başladı da hatta ufak ufak. Ama daha iyi bir noktaya gelmesi için Kaymakam Bey çok büyük bir çaba gösteriyor. Bir takım problemler var. Onların çözülmesi için, Ulaştırma Bakanlığı’na mutlaka ulaşmak lazım. Bu konuda biz belediye olarak arkadaşlarımızla beraber hareket etmeye hazırız. Bu konuda da başta iktidar olmak üzere tüm ilçe başkanı arkadaşlarıma çağrıda bulunuyorum. Eğer oradaki sorunların çözümünde Kaymakam Bey uğraşıyor, yardımcı olunursa, gemi yapım ticareti dünyada gelişmeye başladı, Ereğli’de yeniden bir hareketlilik olacağına tüm kalbimle inanıyorum.”

“İSTİSMAR ETMEK İSTEMİYORUM”
“Geçen hafta Kızılcapınar Barajı’nda (Erdemir’den kaynaklı) bir su patlağı oldu. Aslında olmaması gerekirdi ama oldu. Biliyoruz nedenini ama çok da istismar etmek istemiyoruz. Bir relokasyon işlemi vardı. Onu yaparken oldu. Biz belediye olarak halkı düşünerek, halkın lehine karar vermek zorundaydık. Uzatmayalım bu konuyu, bir polomik konusu yapmak istemiyorum. O iş o şekilde oldu hatta tesadüf dün akşamda temyizi olmamak kaydıyla Danıştay’dan karar geldi. “Belediye haklıdır, Kızılcapıanar Barajı’nda mutlaka ÇED yapılmalıdır” diye de resmen karar elimize geldi. Ama 3 gün evvel de o çatlama olayı oldu. Öyle bağlandı. Bir muamma ama neyse üzerinde çok durmayacağım, yeni bir polemik yaratmamak için.”

İMAR SORUNLARI
Başkan Posbıyık, geçmiş dönemden kaynaklı olarak imar ve inşa alanında sorunların varlığını sürdürdüğünü ve özellikle müteahhitlerin bu konuda belediyeyi sıkıştırdığını belirterek, “bu konuda çözüm adresi biz değiliz. Müteahhitler, sivil toplum örgütleri bu konuyu Ankara’da çözmelidir. Ki siyaseten bu güçleri vardır. Çünkü çoğu zaten iktidar partisine yakın isimler” dedi.

YAŞAR BALCI’NIN İSMİ CADDEYE VERİLDİ
Başkan Posbıyık’ın gündem dışı konuşmasının ardından meclis gündemine geçildi. Gündemin ilk maddesi olarak Ak Parti ve CHP meclis grubunun ortak önerisi ile 8 Aralık 2020 tarihinde Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden Belediye Meclis Üyesi Yaşar Balcı’nın isminin yaşadığı mahalledeki caddeye verilmesi önerisi ilk madde olarak görüşülüp karara başlandı.
CHP ve AK Parti Grubu, Yaşar Balcı’nın isminin ailesinin oturduğu İstasyon Caddesi’ndeki evinin bulunduğu bölgeye verilmesi için sunulan ortak öneri Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından oylamaya sundu. Yapılan oylama sonucunda oy birliğiyle Balcı’nın ismi İstasyon Caddesi ile Hastane Caddesi arasındaki caddeye verildi.
Başkan Posbıyık, “Yaşar Balcı kardeşimize hem Belediye Meclisi’nde hem de siyasette yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ediyor, şükranla, rahmetle yad ediyorum. Meclis üyelerimizin ortak önerisiyle ismi Ereğli’de yaşatılmış olacak” dedi.
Gündemde yer alan diğer maddeler görüşülerek oy birliğiyle kabul edildikten sonra Başkan Posbıyık, toplantıya 4 Mart Perşembe günü devam etmek üzere birinci oturumu kapattı.

Haber/ İzzet Aslanbay-Şafak Negüzel



YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


BUNUN ADI VEFA!

BUNUN ADI VEFA!


Kovid-19 nedeni ile hayatını kaybeden Karadeniz Ereğli Belediye Meclis Üyesi (CHP) Yaşar Balcı’nın ismi, CHP ve AK Parti Grubu’nun ortak önerisiyle aile...
Cinsel istismar zanlısı GBT uygulamasına takıldı

Cinsel istismar zanlısı GBT uygulamasına takıldı


 Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde cinsel istismardan aranması olan bir kişi uygulamada yakalandı. Olay İlçe merkezi Anıt Kavşağında meydana geldi. Alı...
ALAPLI’DA ÜÇ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI! ŞAHIS GÖZALTINDA…

ALAPLI’DA ÜÇ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI! ŞAHIS GÖZALTINDA…


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşı küçük 3 çocuğa cinsel istismar da bulunduğu iddiası ile bir kişi gözaltına alındı. İlçe merke...

Son Eklenen Haberler


SERHAT SÖZER TOPRAĞA VERİLDİ
Yaşam

SERHAT SÖZER TOPRAĞA VERİLDİ


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, intihar edan MHP Alaplı eski ilçe Başkanı 43 yaşındaki Serhat Sözer, toprağa verildi.
ZBEÜ’YE AKREDİTASYON BELGESİ
Gündem

ZBEÜ’YE AKREDİTASYON BELGESİ


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen 2022 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı k...
MURAT SESLİ, ŞİMDİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Siyaset

MURAT SESLİ, ŞİMDİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI


Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de bir dönem belediye başkanlığı yapan, Türkiye Mahalli İdareler Seçimleri’nde de İYİ Parti’den beledi...
CHP’Lİ BELEDİYE 250 MİLYON BORÇ BIRAKTI
Siyaset

CHP’Lİ BELEDİYE 250 MİLYON BORÇ BIRAKTI


Zonguldak’ın Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, CHP’den devraldıkları borçların 250 milyon lirayı bulduğunu belirterek “Ciddi bir enkaz devral...
TÜNEL ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Gündem

TÜNEL ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR


Zonguldak-Filyos arasındaki tünel ve yol çalışmaları aralıksız sürüyor. AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Kilimli- Muslu tünellerini ziya...
YAZA KADAR “İLMEK İLMEK”
Çevre

YAZA KADAR “İLMEK İLMEK”


Karadeniz Ereğli’de yıkıma neden olan 19 Kasım 2023’te tam fırtınanın sahil kesiminde açtı hasarın onarıldığı bildirildi. Sahilin eksi haline dönmesinin ...
KAYIP KÖPEK...
Yaşam

KAYIP KÖPEK...


...
14 GÜN SONRA GELEN KARA HABER
Asayiş

14 GÜN SONRA GELEN KARA HABER


Zonguldak'ta 14 gün önce trafik kazasında ağır yaralanan 23 yaşındaki Tolgahan Sarı, hayatını kaybetti. Edinen bilgiye olay 11 Nisan günü Çaydamar Ma...
DÜNYA VATANDAŞI OLMAYA ADAY ÖĞRENCELER BİR ARAYA GELECEK
Eğitim

DÜNYA VATANDAŞI OLMAYA ADAY ÖĞRENCELER BİR ARAYA GELECEK


Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de, farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN'24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Karadeniz Ereğli Anadolu L...
TÜBİTAK FİNALLERİ´NDE EREĞLİ’NİN GURURU OLDULAR!
Eğitim

TÜBİTAK FİNALLERİ´NDE EREĞLİ’NİN GURURU OLDULAR!


TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Finali gerçekleştirildi. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, derece elde eden Karade...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,4448
34,7388
2.442,35

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

açık
açık 16o

SON YORUMLAR