ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

Gaziler Günü´nü kutladılar...

   
Gaziler Günü´nü kutladılar...

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, "Fedakarlıkların en büyüğünü yapan gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gazilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Başkan Posbıyık´ın mesajı şu şekilde:

"Türk ulusunun kahramanlık destanlarından biri olan Sakarya Meydan Savaşı´ndan sonra 19 Eylül 1921´de, TBMM tarafından büyük önder Atatürk´e  ‘Gazilik´ unvanın verilişinin 98´inci yıl dönümünde tüm gazileri ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk başta olmak üzere, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanların, şehitlerin ve gazilerin bugünkü kuşaklara armağanı ve emanetidir. Her Türk vatandaşı, vatanını, milletini, bayrağını korumak için tarihten günümüze şehit ya da gazi olmayı seve seve görev bilmiştir. Gazi ve şehitlerimiz bunun en güzel örneğini milli mücadeleyi başlatan Atatürk´ün ´Ya istiklal, ya ölüm´ emri karşısında ortaya koydukları kahramanlıklarıyla göstermişlerdir.

Devlet ve toplum olarak fedakarlıkların en büyüğünü yapan gazilerimiz için  saygı duymak, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak, yaşam koşullarını iyileştirmek ve haklı isteklerinin karşılanması için çaba göstermek en önemli sorumluluğumuzdur. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gazilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyor hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum."

Öte yandan 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınlanan ve haber merkezimize ulaşan bazı mesajlar şöyle:

TÜRKMEN: "TEK NEFES OLMALIYIZ"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak, "üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek vatanımızı korumak için hayatları pahasına mücadele ederek "gazilik" unvanı alan kahraman gazilerimizi Gaziler Günü vesilesiyle bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum" dedi.

Polat Türkmen Mesajında şu görüşlere yer verdi; "Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal ATATÜRK´e gazilik ünvanı verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Gününü bir kez daha kutluyoruz. Bu anlamlı gün, TBMM´nin milletimiz adına Gazilerimize olan vefa borcunun ödenmesinin yıldönümüdür. 

Bu gün, bizler, ülkemiz üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak, bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların emaneti olan bu güzel vatanı gözümüz gibi korumak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalışıyoruz, Ülkemizi bu hedefinden alıkoymak isteyen karanlık odaklar hiçbir zaman hain emellerini gerçekleştiremeyeceklerdir. Polisimize, askerimize, güvenlik güçlerimize alçakça tuzaklar kuranlara karşı mücadelemizi sürdürecek ve ülkemizin huzurunu bozdurmayacağız, bunun için de milletçe birlik ve beraberliğimizi korumak, teröre karşı tek nefes, tek ses olmalıyız.

Üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek vatanımızı korumak için hayatları pahasına mücadele ederek "gazilik" unvanı alan kahraman gazilerimizi Gaziler Günü vesilesiyle bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz

Bu duygu ve düşüncelerle, Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah´tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

ÜNAL DEMİRTAŞ: "ONLAR SAYESİNDE ÖZGÜRÜZ"

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Gaziler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında " Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk´e ‘Mareşal´ ve ‘Gazi´ unvanı verilişinin 98´inci yıldönümünü ve Gaziler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de minnet ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti:

"19 Eylül 1921 Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk´e ‘Mareşal´ rütbesi ve ‘Gazi´ unvanın verildiği, tarihi bir gündür. Bu nedenle her yıl 19 Eylül günü Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bugün bağımsız ve özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak,  vatanımız uğruna kahramanca mücadele veren gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesindedir. Geçmişten bugüne vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını siper eden, milletimizin güvenliği ve huzuru için büyük fedakarlıklarla görev yapan tüm şehit ve gazilerimiz onur ve gurur kaynağımızdır.

Şehitlerimizin ve gazilerimizin bu vatan için yaptıklarının yanında kendilerine ve ailelerine yapılanlar elbette yeterli olmayacaktır. Bu bilinçle, onur ve gurur kaynağımız şehitlerimizin aileleri ile gazilerimize, ayrım yapılmaksızın sahip çıkılmalı, sosyal ve ekonomik koşulları iyileştirilerek, hak ettikleri yaşamı sürdürmeleri sağlanmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle;19 Eylül Gaziler Gününü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan sevgisinin en güzel örneği olan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

ALAN: "GAZİLERİMİZ, DESTANSI TARİHİMİZİN YAŞAYAN ABİDELERİDİR"

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren gazilerimizin, her zaman onur ve gurur kaynağımız olduğunu ifade ederek, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşu, bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadele etmiş Gazilerimiz; kahramanlığın, cesaretin ve fedakârlığın abideleşmiş birer sembolü olarak her zaman gönüllerimizde hak ettikleri yeri almaktadırlar.

Yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren gazilerimiz her zaman büyük onur ve gurur kaynağımız olmuşlardır. Gazilerimiz, vatan için, bayrak için, hürriyet için, ezan için hiç tereddüt etmeden canları pahasına vatan topraklarını korumak için Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet´imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor, sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

TOSUN: "GAZİLER BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜN EN BÜYÜK PAY SAHİBİDİR"

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, gazilerin bölünmez bütünlüğümüzün en büyük pay sahipleri olduğunu dile getirdi.

19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Zeki Tosun mesajında şu görüşlere yer verdi; "Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik saldırılarda ailesini ve geleceğini hiç düşünmeden canını hiçe sayarak cepheden cepheye koşan gazilerimiz, yaşayan değerlerimizin başında gelmektedir.

Gazilerimiz ülkemizin medar-ı iftiharları olmanın yanı sıra, vatanseverlikte ve kahramanlıkta hiç tartışmasız yaşayan en büyük örneklerdir. Gazilerimiz, cephelerimizin geçilmez surları olmuş, bin yıldır bu toprakların bölünmez bütünlüğünde büyük pay sahipleridir. Türk milletinin övünç kaynağı olan gazilerimiz aynı zamanda tarihimizin de aynası olmuşlardır. Aziz milletimizin ve ülkemizin, bugün bir ülkenin boyunduruğu altında olmaksızın bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir.

Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır. Vatanseverliğin ve kahramanlığın sembolleri olan gazilerimize sahip çıkmak bizler için bir en önemli görevlerden birisidir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, gazilerimizin 19 Eylül Gaziler gününü kutluyor, tüm gazilerimize hayırlı ve sağlıklı bir ömür diliyorum."

YEŞİL: "KAHRAMAN GAZİLERİMİZ GURUR KAYNAĞIMIZDIR"

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayarak Gaziler Günü´nü kutladı.

Mesaj şöyle;

 "Sakarya Meydan Muharebesi´nin kazanılmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından, 19 Eylül 1921 tarihinde Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´e,  Mareşal rütbesi ile Gazi ünvanı verilmiştir. 19 Eylül tarihi Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmemiş, milletimizin büyük zaferlere ulaşmasını, özgür ve bağımsız yaşamasını sağlamıştır.

Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır.

Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 15 Temmuz hain darbe girişiminde, terör eylemlerinde, vatanın bölünmezliği ve huzuru için mücadele ederken hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi ve hayatta olmayan gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz."

TEKİN DE KUTLADI

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Tekin, mesajında şunları kaydetti:

"Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921´de Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ e "Gazi" unvanının verildiği günün yıl dönümünü "Gaziler Günü" olarak kutlamaktayız. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanımızı korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin onuru, vatanseverliğin ve kahramanlığın abideleridir. Bu duygularla; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; ebediyete intikal eden gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta bulunan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum"



YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Gaziler Günü, Ereğli´de kutlanacak

Gaziler Günü, Ereğli´de kutlanacak


"19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla Karadeniz Ereğli´de anma programı düzenleneceği bildirildi. İlçe Kaymakamlığı´ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Perşembe...
Merhum gaziler unutulmadı

Merhum gaziler unutulmadı


 Zonguldak protokolü 19 Eylül Gaziler Günü 'nde kabristanlığı ziyaret etti. Zonguldak’ta 19 Eylül Gaziler Günü'nde; Vali Mustafa...
GAZİLER İÇİN MEVLİDİ ŞERİF OKUNDU

GAZİLER İÇİN MEVLİDİ ŞERİF OKUNDU


Zonguldak’ta, ahirete göç eden gaziler için Kuran okundu. 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle, Valilik tarafından Uzunmehmet Camisi&rsqu...

Son Eklenen Haberler


UÇURUMA YUVARLANMAKTAN KURTULDU!
Asayiş

UÇURUMA YUVARLANMAKTAN KURTULDU!


Zonguldak’ta meydana gelen kazada, metrelerce yüksekten düşmekten son anda kurulan otomobilin sürücüsü yaralandı. Zonguldak-Ankara karayol...
ZONGULDAK’TA KONUT SATIŞI RAKAMLARI!
Ekonomi

ZONGULDAK’TA KONUT SATIŞI RAKAMLARI!


Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre geçen Mart ayında Zonguldak’ta 485 konutun satışı gerçekleştirildi. TÜİK, 2024 yılı Mart ...
ZONGULDAK’TA YASADIŞI SİLAH TİCARETİ!
Asayiş

ZONGULDAK’TA YASADIŞI SİLAH TİCARETİ!


Zonguldak’ta yasadışı silah ve mühimmat ticareti operasyonunda 6 şüpheli yakalandı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ...
ÖZÖLÇER’E ZİYARET
Gündem

ÖZÖLÇER’E ZİYARET


Z onguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir&r...
ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI “KİM” BELLİ OLDU
Siyaset

ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI “KİM” BELLİ OLDU


Zonguldak'ta İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimini AK Partili Necdet Karaveli kazandı. Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Seçimlerde AK Parti’den ö...
TURİZM UNSURLARI BİRBİRİNİ TAMAMLAMALI
Eğitim

TURİZM UNSURLARI BİRBİRİNİ TAMAMLAMALI


Z onguldak’ın ilçesi Ereğli’de, Turizm Haftası dolayısıyla Zonguldak Turizmi, Kariyer ve Endüstriyel Miras konulu panel gerçekleştirildi. ...
EREĞLİ’DE İKİ BÖLÜM DAHA AKREDİTE EDİLDİ
Eğitim

EREĞLİ’DE İKİ BÖLÜM DAHA AKREDİTE EDİLDİ


ZBEÜ, eğitimde kalite çıtasını yükseltmeye davam ediyor. Bünyesindeki Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi’ne ilköğretim matematik öğretm...
BAKANLIKTAN ZONGULDAK’A SPOR YATIRIMI
Siyaset

BAKANLIKTAN ZONGULDAK’A SPOR YATIRIMI


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Zonguldak’a spora ve sporcuya verdiği desteğin aralıksız olarak devam ettiğini bildiren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa &Cc...
AK PARTİ, POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ
Siyaset

AK PARTİ, POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ


Türkiye Mahalli İdareler Seçimleri’nde Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de zafer elde eden CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı, A...
ENFLASYON DÜZELTMESİ İŞLEMLERİNDE ÜCRET ÖDEMESİ UYARISI!
Ekonomi

ENFLASYON DÜZELTMESİ İŞLEMLERİNDE ÜCRET ÖDEMESİ UYARISI!


Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret &...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,6164
34,8683
2.492,31

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 13o

SON YORUMLAR