ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

Erdemir çalışanları promosyonlarda güncelleme istiyor!” “REKOR ERDEMİR’E YAKIŞIR!”

   
Erdemir çalışanları promosyonlarda güncelleme istiyor!”  “REKOR ERDEMİR’E YAKIŞIR!”

Karadeniz Ereğli ekonomisinin can damarlarından biri konumundaki Ereğli Demir Çelik Fabrikaları TAŞ. (Erdemir) işyerinde çalışanlar, 2021 itibarıyla 1300 lira olarak yapılan banka promosyon ödemelerinin, son dönemde tüm bankalarda gerçekleştirilen güncellemelere paralel olarak yeniden düzenlenmesini istiyor. Ereğli esnafı da Erdemir’de promosyonların güncellenmesinin ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyor.

Erdemir çalışanlarının,   son dönemde tüm bankalarda gerçekleştirilen güncellemelere paralel olarak yeniden düzenlenmesini istediği bildirildi.

Banka promosyonları, özü itibarıyla her şirketin bankalarla yaptığı maaş anlaşmaları olarak kabul ediliyor. Örneğin sağlık ya da eğitim için ayrılan ödenek anlaşma sağlanan bankalarında tutuluyor ve bu kalemde biriken paranın yıllar içinde faiziyle birlikte artması, çalışanlara ve emeklilere promosyon olarak yansıyor. Ayrıca bankalar, yapılan maaş anlaşmalarına karşılık firmalara ödeme yapıyor. Bu ödeme de maaş promosyonlarının önemli bir kısmını oluşturuyor.

KURUMLAR BİRER BİRER YENİLİYOR

Ülke genelinde yenilenen promosyon anlaşmalarında kayda değer miktarlarda artış gözleniyor.

En düşük emekli aylığı olan 3 bin 500 lira alan ve 2021 ortalamalarına göre bin lira civarında promosyon ödemesi yapılan bir emekli, promosyon anlaşmasının güncellenmesi halinde 7 bin-8 bin liralık bir promosyon alabiliyor.

Bu kapsamda kurumlar da promosyon anlaşmalarını güncelliyor. Polis memuru çalışanları için güncellenen maaş promosyonu 36 ay için 27 bin lira olarak belirlendi. Polisler promosyolarını tek seferde, 1 Kasım 2022 tarihinde alabilecek.

Adalet Bakanlığı personeli için ise belirlenen 25 bin TL’lik promosyon ücreti, 01.09.2022 - 01.10.2022 arasında tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın ilgili personellere ayrı ayrı ödenecek.

Ülke genelinde en yüksek maaş promosyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirildi. Özel bir bankayla yapılan anlaşmaya göre, üniversitenin 5 bin 500 çalışanının tamamının faydalanacağı promosyon ödemeleri, 41 bin 500 lira olarak belirlendi.

BÖLGEDE PROMOSYON GÜNCELLEMELERİ

Öte yandan, bölgede de kurumlar, bankalarla yapılan promosyon anlaşmalarını güncellemeye başladı.

Karadeniz Ereğli’ye  Gülüç Belediyesi’nde çalışan 67 memur, işçi ve şirket personelinin alacağı promosyon ücreti 14 bin 750 TL olarak güncellendi. En yüksek teklifi veren bir kamu bankasıyla imzalanan güncelleme anlaşması sonucu üç yıllık dönem için belediyede çalışan 67 personelin her birine  bu miktarda ödeme yapılacak.

Ereğli Belediyesi’nin de promosyon konusunda ilgili bankayla görüşmelerinin devam ettiği bildirildi. Belediyede, 5 yıllık süre için 2021 yılında 4 bin 838 liralık promosyon anlaşmasına imza atılmıştı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan GMİS üyesi çalışanların durumu da, sendika tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e iletilmesinin ardından netleşmeye başladı. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, talepleri üzerine başlatılan çalışmaların 15 Ekim 2022 tarihine kadar tamamlanmasının beklendiğini açıkladı.

ERDEMİR ÇALIŞANLARI “BİZİM DE HAKKIMIZ” DEDİ

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ bünyesinde çalışanlar da promosyon anlaşmalarının günün koşullarına göre güncellenmesini istedi.

Ülkede gerek özel sektör, gerekse kamuda yapılan promosyon anlaşmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden bir Erdemir çalışanı, “2021 itibarıyla maaşımızı aldığımız bankayla yapılan anlaşma sonucu bin 300 lira promosyon ödemesi aldık.  Bu rakam, son dönemde ekonomide yaşanan gelişmeler karşısında gülünç denecek kadar düşük.  Emeklinin sekiz bin, belediye çalışanının on beş-yirmi bin liralık, bir üniversitenin kırk bin liranın üzerinde promosyon ödemesi için anlaştığı göz önüne alındığında, ülke ve şirketimiz için değer üreten Erdemir çalışanlarının da promosyon anlaşmalarının güncellenmesi gerekiyor. Erdemir bugüne dek pek çok alanda ilklere ve rekorlara imza attı. Bu alanda da rekor Erdemir’e yakışır,” dedi.

Erdemir çalışanı, promosyon güncellemesinin ne şekilde sonuçlanması gerektiği konusundaki fikrinin sorulması üzerine ise, “İşyerinde arkadaş sohbetlerinde, bu konu en önemli gündem maddeleri arasında. Bu para, işyerinden çıkan bir para değil. Ortalama maaşlar göz önünde bulundurulduğunda, çok iyi bir promosyon anlaşması yapılabileceğini düşünüyorum. Tabii ki bu işyeri ve banka arasında yapılacak anlaşmaya bağlı,” diye konuştu.

ESNAFTAN TAM DESTEK

Konuya ilişkin görüşü sorulan bir esnaf da, “Ereğli’de çalışan ve maaşını harcayan herkesin yapacağı promosyon anlaşması esnafı dolaylı olarak da olsa olumlu etkiler” görüşünü savunarak şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi, özellikle pandemi dönemi ve sonrasında yaşanan enflasyonist ortamda, başta dar gelirliler olmak üzere harcamalarını gıda maddelerine odaklayarak, diğer ihtiyaçlarını erteledi. Emeklilerin ve bazı kurumların promosyonlarını güncellemesi, gıda dışında kalan ihtiyaçları için de bütçe ayırabilmesine vesile oldu. Bu durum, ilçede daralan ticaretin normalleşmesine büyük katkı sağladı.  Erdemir çalışanlarının promosyonlarının güncellemesinin de ilçede ticaretin canlanmasına kayda değer bir katkı yapacağını düşünüyorum.  Neticede rutin ödemelerine ilave bir bütçeye sahip olduklarında, onlar da ertelenen ihtiyaçlarını Ereğli esnafından karşılayacak. Böyle bir güncellemenin bir an önce yapılması, esnafımızın da yararına olacaktır. Destekliyoruz. İnşallah hayırlı bir netice alınabilir.”

Haber Merkezi

Erdemir çalışanları promosyonlarda güncelleme istiyor!”  “REKOR ERDEMİR’E YAKIŞIR!” - 1
Erdemir çalışanları promosyonlarda güncelleme istiyor!”  “REKOR ERDEMİR’E YAKIŞIR!” - 2
Erdemir çalışanları promosyonlarda güncelleme istiyor!”  “REKOR ERDEMİR’E YAKIŞIR!” - 3
Erdemir çalışanları promosyonlarda güncelleme istiyor!”  “REKOR ERDEMİR’E YAKIŞIR!” - 4


YORUMLAR

Oypali | 6 Ekim 2022
Allah gözünüzü doyursun be arkadaş
H Ş | 5 Ekim 2022
Erdemir güvenlik elemanlarına promosyon veriyorum veriyorsa lüften hesaplarına yatsin
Cihan | 6 Ekim 2022
Erdemir iscisinin gozu ne zaman doyacak acaba
Erdemirli | 7 Ekim 2022
çalıştık , ürettik, kazandırdık. Payımıza düşen Emeğimizin karşılığini almak en doğal hakkımız. Asgari ücretin açlık sınırının altında olması erdemirlilerin mi suçu? yoksa... onların mı suçu?
Kimsesiz yaşar | 7 Ekim 2022
Erdemir işçisi hep aç hep aç sorsan benden açlar
Emekçi | 17 Ekim 2022
Yazıklar olsun size erdemir işçisi ateşin önünde bir nevi hayatı pahasına çalışarak kazanıyor ama insanların söylediği sözlere bakıyorum da vay efendim gözü doysun vay efendim aç gözlü insanlar hakkını istiyor kimseden sadaka istemiyor gerçi sizde haklısınız burda hakkını istemek suç oldu
Anonim Erdemir İşçisi | 22 Kasım 2022
Erdemir işçisinin yaptığı aç gözlülük değildir, Erdemir ´in yaptığı aç gözlülüktür, sendika uyumaktadır. İşçi maaşları döviz ve artan enflasyon karşısında yıllar içerisinde ciddi miktarda erimektedir, şu anda ortalama bir Erdemir işçisi 750 dolar civarında para almaktadır. Erdemir ürettiği ürünleri dövizle satmakta ancak çalışanlarına parayı TL ile ödemektedir. Açıkçası ülkenin durumundan Erdemir istifade etmektedir, mağdur olan her zamanki gibi işçidir. Erdemir işçileri olarak eski Türk Metal Sendikası ´nı ve eski Erdemir ´i geri istiyoruz. Dünya çapında Demir & Çelik sektöründe insanların kazandığı paralar ortadadır.
Necla | 29 Aralık 2022
Yük gemilerinde vasıfsız olarak çalışan kişiler 2 bin dolar alıyor asıl bu kişilerin maaşı acilen düşürülmelidir


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


ERDEMİR, HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU

ERDEMİR, HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU


Karadeniz Ereğli’de Huriye Erdemir, tedavi gördüğü Ankara’da hayatını kaybetti. Yakalandığı çaresiz hastalık ile bir süredir müc...
BAŞARILARLA DOLU 21 YIL

BAŞARILARLA DOLU 21 YIL


Erdemir Mühendislik 21. yılını kutluyor. Erdemir'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Erdemir mühendislik, uzman ve deneyimli mühendis kadrosuyla...
Erdemir limanında 2,5 yıldır hizmet veremiyorlar

Erdemir limanında 2,5 yıldır hizmet veremiyorlar


Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem, ilçedeki acentelik hizmeti veren firmaların yöneticileri ile bir araya geldi. Yaklaşık 2...

Son Eklenen Haberler


AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!
Siyaset

AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!


Gülüç Belediye Başkan Adayı Kerim Sönmez, “1987’den 1989 a kadar bizim olan ve bir oldu bitti ile Ereğli’ye bağlanan Göktepe, Dağlar...
ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…
Spor

ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…


Karadeniz Ereğli’de Zeynep Tuncay, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branşı’nda dünya üçüncüsü oldu. Ereğl...
SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”
Siyaset

SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”


Karadeniz Ereğli’nin beş yıldır çoğu hizmetten mahrum bırakıldığını öne sürdü AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, şehrine hizmet vermediğin...
MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”
Siyaset

MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”


Bir dönem Karadeniz Ereğli belediye başkanlığı yapan Murat Sesli, “birbirlerine saldırmaları lazımken her iki aday da bana saldırıyor. Neden? Çünkü ...
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!
Gündem

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!


31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkın...
“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”
Siyaset

“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”


Özhaseki: “Ömer Selim Bey kardeşime sizler izin verirseniz önünü açarsanız, onu desteklerseniz Allah'ın izniyle ben de buranın bir evladı ...
BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ
Yaşam

BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ


Karadeniz Ereğli’de bir hayırsever, bakkal veresiye defterindeki borçların tamamını ödedi. Potbaşı Mahallesi’nde bakkal işleten Muammer Arslan, iş yerin...
TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI
Asayiş

TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI


Düzce’de şehirlerarası yolcu otobüsü, önünde seyir halinde olan tıra arkadan çarpıp refüje girdi. Refüjün çamurlu olm...
EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI
Gündem

EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Ekipleri Çetin Apatay Bulvarında otomobil ve ticari ara...
DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Asayiş

DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU


Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Armağan Salman olduğu öğrenildi . Ereğli il&ccedi...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,4253
35,5706
2.325,98

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 13o

SON YORUMLAR