ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

CHP Milletvekilleri, gündemi Ereğli’den değerlendirdi: “EREĞLİ’DE KAMU HİZMETLERİ AĞIR İLERLİYOR!”

   
CHP Milletvekilleri, gündemi Ereğli’den değerlendirdi: “EREĞLİ’DE KAMU HİZMETLERİ AĞIR İLERLİYOR!”

 CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye, Zonguldak ve Ereğli gündemini değerlendirdi. Demirtaş,  “Ereğli’de kamu hizmetleri çok ağır ilerliyor. Bir kamu binasının yapımı, fikrin ortaya çıkması, tartışılması, projelendirilmesi, adım olarak hayata geçirmek, ihale yapmak ve bitirilmesi çok zaman alıyor.” dedi

Demirtaş, Parti Binasında CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, CHP Kdz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, bazı il genel meclisi üyeleri, parti yöneticileri ile pandemi kuralları gereği az sayıda partilinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında halkın gerçek gündeminin, yaygın medyada yansıtılanlardan farklı olduğunu savundu.

Türkiye’nin gündeminde, işsizlik, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı olduğunu, Zonguldak ve Ereğli gündeminde de aynı konular bulunduğunu ifade eden Demirtaş şöyle dedi:

“Covid 19 salgınından önce de bir ekonomik kriz vardı. Zonguldak ölçeğinde kendi dinamikleri nedeniyle oluşan bir kriz de vardı. Zonguldak ve Ereğli çifte bir ekonomik kriz yaşıyordu. Covid 19 salgınıyla üçüncü bir kriz daha eklendi. İşsizlik ve istihdam sorunları Zonguldak ve Ereğli’de çok derinden hissedilmeye başlandı.”

 “ALAPLI’NIN YATIRIM TEŞVİK DERECESİ YÜKSELTİLMELİ”

Demirtaş, şöyle devam etti:

"Ben bu anlamda yatırım teşvik derecesinden tutun, tersaneler sorununa kadar, TTK’nın işçi açıklarına kadar birçok notumuz var. Şunu ifade etmek istiyorum. Yatırım teşvik derecesi ile ilgili Düzce bizden çok daha fazla yatırım teşvik almış. Dolayısıyla Düzce’nin nüfusu il olduktan sonra iki katına çıkmış, Zonguldak’ın nüfusu hem yerinde saymış, hem küçülmüş. İki ili karşılaştırdığımızda ekonomi farkı açıkça görülüyor.  TTK’nın 14 bin 500 norm kadrosu olmasına rağmen, şu anda 7 bin 250 civarında bir işçi sayısı var. 5 bin 200’e yakın bir üretim işçisi açığı var. Şubat ayındaki emekliliklerle açık daha da artacak. Bu anlamda 5 binin üstündeki üretim açığının bir an önce kapatılması gerektiğini düşünüyorum.”

Yatırım teşvik konusunda ilçe bazlı yatırım teşvik döneminin geldiğini ifade eden Demirtaş, “Bu sistemde bazı ilçelerde yatırım teşvik seviyesi yukarı çıkartılabiliyor. Gökçebey ve Kilimli’de yatırım teşvik seviyesi yukarı çıkarıldı. Bu anlamda Ereğli’nin ekonomisi Erdemir’den dolayı yüksek gözüktüğünden derecesini yükseltme şansı yok ama Alaplı’nın böyle bir şansı olabilir.  Bu anlamda Alaplı ilçemizin de yatırım teşvik derecesinin yükseltilmesini önemli görüyorum. Çünkü Ereğli ve Alaplı ayrılmaz bir bütün, Alaplı’nın yatırım teşvik derecesinin yükseltilmesinin Ereğli için de yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

“ALEMDAR GEMİSİ İÇİN TOP TBMM BAŞKANINDA”

Ereğli’nin geçmişten bu yana tarihine sahip çıktığını belirten Demirtaş, Ereğli Kaymakamlarından Tunalı Hilmi’nin heykelinin açılmasının önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Ereğli’nin bir başka talebi olan Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi konusunu gündeme getirmiştik. İki grubun birlikte önergesiyle bunu Meclis başkanlığına verdik. Bu bir birliktelik oluşturma açısından bir ilk olmuştur. Bundan sonra da sorunların kollektif adımlarla çözülmeye çalışılmasının Ereğli’nin ve Zonguldak’ın sorunlarının çözülmesinde yararlı olacağını düşünüyorum. Şimdi top, Çaycuma’nın damadı TBMM Başkanı Mustafa Şentop’ta. Genel kurula geldiğinde bunun bütün partilerin tam mutabakatıyla çıkarılacağını düşünüyorum. 2021 yılını beş partinin ortak mutabakatıyla İstiklal Marşı yılı kabul ettik. Alemdar Zaferi’nin yüzüncü yıldönümünde de Ereğli’ye manevi değeri büyük olan bu madalyayı kazandırabiliriz diye düşünüyorum.”

“KAMU BİNALARI VE HİZMETLER AĞIR İLERLİYOR”

Ereğli’de kamu binaları ve hizmetlerinin çok ağır ilerlediğini belirten Demirtaş şunları kaydetti:

“Ereğli’de bir kamu binasının yapımı, fikrin ortaya çıkması, tartışılması, projelendirilmesi, adım olarak hayata geçirmek, ihale yapmak ve bitirilmesi çok zaman alıyor. PTT Binasını neredeyse yedi yıldır konuşuldu o müteahhit aldı, bu müteahhit aldı derken yedi yıllık bir süreçte tamamlandı. Belediye binamız yıkıldı, geçici süre öbür tarafa gidildi, orası öyle kaldı. Kaymakamlık binamız yıkıldı, geçici olarak bir hizmet binasında. Bir kaymakamlık binası yok. Emniyet müdürlüğü aynı şekilde binamız yıkıldı, ortada yeni bir bina yok. Dolayısıyla kamu binaları ve kamu hizmetleriyle ilgili Ereğli ilçemiz zamanı uzatarak, gecikerek bu hizmetlere ulaşabiliyor. Burada bir yanlış söz konusu. Bunu düzeltmemiz lazım. Derhal Belediye binası, Kaymakamlık Binası, Emniyet binasının derhal kaymakamlık binası için bir an önce projelendirip kaynak aktarılmalı ve yapılmalı. Şu devirde kaymakamlık binası olmayan başka bir ilçe yoktur diye düşünüyorum.  Burada bir eksiklik, aksaklık var. Burada iktidar partisine büyük bir sorumluluk düşüyor. Eğer yapamıyorlarsa,  Alemdar Gemisi’nde olduğu gibi ilgili bakanlarla hep birlikte görüşmeye hazırız.”

“ÜNİVERSİTE MESELESİNDE HALA SORU İŞARETLERİ VAR”

Üniversite meselesini yakından takip ettiklerini belirten CHP Milletvekili, Zonguldak’ın en büyük ilçesinin üniversite binasının olmadığını belirterek, “Hayırseverler, kurumlar  bir araya gelmiş, Ereğli’nin en güzel arazisi verilmiş. Daha yeni yeri temizlendi, proje yapıldı falan. Hala kafamızda bir sürü soru işareti var. Acaba fakülte mi yapılacak, yoksa eski fakülteler mi taşınacak? Bu olmaz. Ereğli’nin talebi, biz buraya yer veriyoruz, binasını da yapıyoruz, buraya fakülte yapın diyor. Bunu derhal yerine getirip kamuoyuna açıklamaları lazım. Diğer kamu binalarındaki gecikme üniversitede de devam ediyor” İfadelerini kullandı.

“ÇEVRE YOLLARI TAMAMLANMALI”

Çevre yolları konusunda da görüşlerini açıklayan Demirtaş, Ereğli Çevre Yolu konusunda bakanlığın verdiği cevabı paylaşarak, “Bir an önce bu çevre yolunun tamamlanması lazım. Kazalar oluyor, trafiğin yoğunluğundan dolayı. Bunun bir an önce ihalesinin yapılıp bitirilmesi lazım. Belediye başkanımız Hastane ve Kemer arasında bir çevre yolundan bahsetti. Bu doğru bir yaklaşımdır, o yolla ilgili de merkezi hükümetin destek olması gerektiğini düşünüyorum. Ereğli’yi daha yaşanabilir, güzel bir kent haline getirilebilir o yolun yapılması” dedi.

Ereğli Devrek yolu ile ilgili 2007’lerden bu yana konuşulduğunu ifade eden Demirtaş, çeşitli müteahhitlerin işi üstlendiğini, neticede bu yoldaki çalışmaların yeterli hızda gitmediğini söyledi. Demirtaş, bu yolun yapılmasının Ereğli’yi  Saltukova havaalanı üzerinden Türkiye ve Dünyaya bağlayacağını belirterek, bu yolun bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade etti.

“TERSANELER MESELESİNDE ELDE VAR SIFIR!”

Tersaneler konusunda da 2009 krizinden bu yana hala tersanelerin konuşulduğunu belirten Demirtaş,“Sene geldik 2021’e hala tersaneleri konuşuyoruz. Valilerimiz geliyor, belki 2009’dan bu yana altı vali değişmiştir. Her valimiz değiştiğinde geliyor burada fotoğraf veriyor, tersanelerimizi geziyor, İrfan Beyi ziyaret ediyor,  o dönemin AK Parti milletvekilleri geliyor dolaşıyor, tersaneleri çözeceğiz, üretimi arttıracağız, şunu yapacağız, bunu yapacağız diyor, Sonuç sıfıra sıfır, elde var yine sıfır.”

YAVUZYILMAZ’DAN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI…

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise Zonguldak’ın ekonomik fotoğrafı ve pandemi döneminde  yaşanan sorunlara ilişkin bir ziyaret dizisi gerçekleştirdiklerini belirterek, ortaya çıkardıkları Zonguldak raporunu Genel Başkan KemalKılıçdaroğlu’na sunduklarını belirtti.

Yavuzyılmaz “Bunun üzerine genel başkanımız bir talimat yayınlayarak Zonguldak Raporu gibi KOBİ’lerle ilgili bir rapor hazırlamasını istedi. Bu çalışma Türkiye’de yapıldı. İlk kez Zonguldak milletvekilleri tarafından yapılan bu çalışma örnek kabul edilerek tüm Türkiye’ye yayıldı. Ümit ediyorum ki bu çalışmaların meyveleri yakın gelecekte görülecek” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili YAvuzyılmaz, çeşitli sosyal medya platformlarının özel hayatın gizliliği veya siber güvenlik noktasında, TBMM’de ‘Dijital Mecralar Komisyonu’ adında bir komisyon kurulduğunu, yapılan çalışma toplantısında ortak bir metin hazırlandığını belirterek, “Veri sağlayıcıların ocağın son haftasında mecliste komisyona davet edilmesi ve yazılımların birbirinden farklarının, kişisel verilerle ilgili sözleşmeleri ile ilgili bilgi alacağız. Bu bilgiler kamuoyuyla paylaşılacak” dedi.

ERTUĞRUL: “BİZİ YOK SAYAMAZLAR”

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul da Deniz Ticaret Odası’nda Ereğli’de tersanecilikle ilgili düzenlenen toplantıya parti olarak çağrılmamalarını eleştirdi. Ertuğrul, “Ereğli halkını son derece ilgilendiren bir konuda toplantı yapıyorsunuz, bu toplantıya sadece AK Parti milletvekillerini, il başkanlarını ve ilçe yöneticilerini davet ediyorsunuz. Bu toplantıda CHP, İYİ Parti, MHP yok. Mecliste grubu olan partileri çağırmıyorsunuz. Bu nasıl bir ayrımcılıktır, nasıl bir yöneticilik anlayışıdır anlamak mümkün değil. CHP’yi kimse yok sayamaz. Sadece CHP’yi değil, halkın oy verdiği herkesi kaale almak zorundasınız” dedi.

Haber: Hüseyin Aksakal

CHP Milletvekilleri, gündemi Ereğli’den değerlendirdi: “EREĞLİ’DE KAMU HİZMETLERİ AĞIR İLERLİYOR!” - 1
CHP Milletvekilleri, gündemi Ereğli’den değerlendirdi: “EREĞLİ’DE KAMU HİZMETLERİ AĞIR İLERLİYOR!” - 2
CHP Milletvekilleri, gündemi Ereğli’den değerlendirdi: “EREĞLİ’DE KAMU HİZMETLERİ AĞIR İLERLİYOR!” - 3
CHP Milletvekilleri, gündemi Ereğli’den değerlendirdi: “EREĞLİ’DE KAMU HİZMETLERİ AĞIR İLERLİYOR!” - 4
CHP Milletvekilleri, gündemi Ereğli’den değerlendirdi: “EREĞLİ’DE KAMU HİZMETLERİ AĞIR İLERLİYOR!” - 5
CHP Milletvekilleri, gündemi Ereğli’den değerlendirdi: “EREĞLİ’DE KAMU HİZMETLERİ AĞIR İLERLİYOR!” - 6


YORUMLAR

40 yıllık CHP li | 14 Ocak 2021
ha hükümet çalışmıyorda sanki belediye (kdzeregli) çok çalışıyor yapmayın sayın vekillerim (kdzereğlinin en güzel yeri) araba yığını yani eski terminal alanı araba parkı dışardan ereglim nasıl?
EREĞLİ ALAPLI ÜVEY EVLAT | 14 Ocak 2021
Zonguldak genelinde ereğli ve alaplıya devlet yatırımı yapılmıyor ereğli il olsun denince bazıları desteğini çekiyor.


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


AK PARTİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

AK PARTİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ


Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun yönetiminde parti binasında haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Gençlik Kolları Başkanı Benhur Özüb...
Çalışmaları gözden geçirdiler

Çalışmaları gözden geçirdiler


 Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, milletvekilleri ve diğer ilgililer bir araya gelerek, il genelinde yürütülen karayolları, çevre, DSİ ve İl Öze...
Başkan Karaveli Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ziyaretini değerlendirdi… “ZONGULDAK’A ÜÇ BUÇUK MİLYONLUK KAYNAK!”

Başkan Karaveli Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ziyaretini değerlendirdi… “ZONGULDAK’A ÜÇ BUÇUK MİLYONLUK KAYNAK!”


Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar&rsq...

Son Eklenen Haberler


14 GÜN SONRA GELEN KARA HABER
Asayiş

14 GÜN SONRA GELEN KARA HABER


Zonguldak'ta 14 gün önce trafik kazasında ağır yaralanan 23 yaşındaki Tolgahan Sarı, hayatını kaybetti. Edinen bilgiye olay 11 Nisan günü Çaydamar Ma...
DÜNYA VATANDAŞI OLMAYA ADAY ÖĞRENCELER BİR ARAYA GELECEK
Eğitim

DÜNYA VATANDAŞI OLMAYA ADAY ÖĞRENCELER BİR ARAYA GELECEK


Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de, farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN'24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Karadeniz Ereğli Anadolu L...
TÜBİTAK FİNALLERİ´NDE EREĞLİ’NİN GURURU OLDULAR!
Eğitim

TÜBİTAK FİNALLERİ´NDE EREĞLİ’NİN GURURU OLDULAR!


TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Finali gerçekleştirildi. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, derece elde eden Karade...
KUŞKONMAZ HASADI BAŞLADI
Ekonomi

KUŞKONMAZ HASADI BAŞLADI


Düzce Merkez Develibesni Köyünde 3 dekar alanda kuşkonmaz üreticiliğine başlayan üretici Meral Başak Bannerman'ın tarlasında yetiştirdiği ilk kuşkonmaz ...
KANALA DÜŞEN TOSUN KURTARILDI
Yaşam

KANALA DÜŞEN TOSUN KURTARILDI


Düzce’de, kanala düşen büyükbaş hayvan kurtarılarak sahibine teslim edildi. Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekibi, aldıkları ihbar &...
KESİLEN BİLEZİK ÇIKARILDI
Yaşam

KESİLEN BİLEZİK ÇIKARILDI


Zonguldak’ta bir kadının sağ el bileğinin şişmesi sonucunda sıkışan bileziğini, itfaiye ekipleri keserek çıkardı. Olay Alaplı ilçesine bağlı Tepeköy Ma...
En çok hangi renk otomobil sattı?
Ekonomi

En çok hangi renk otomobil sattı?


Zonguldak’ta 2024 yılı Mart ayında 1460 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Peki yakın illerde kaç adet yapıldı? Türkiye genelinde en çok gri renk ara&ccedi...
KESİKBAŞ CİNAYETİNDE SON DURUM
Asayiş

KESİKBAŞ CİNAYETİNDE SON DURUM


Zonguldak’ta, Mustafa Keleş’in başının kesilerek vücudundan ayrı bir yere gömülmesi cinayeti ile ilgili tutuksuz yargılanan sanıklar hakim karşısına &...
YİĞİT YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI
Gündem

YİĞİT YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI


Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimde, bir kez daha göreve seçildi. Zeki Yiğit'in 7 Mayıs 2020'de başl...
ERDEMİR, TUBE & WİRE FUARI’NA ÜÇÜNCÜ KEZ KATILDI
Ekonomi

ERDEMİR, TUBE & WİRE FUARI’NA ÜÇÜNCÜ KEZ KATILDI


Karadeniz Ereğli’de kurulu olan Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi ERDEMİR’in, demir-çelik endüstrisinin uluslar...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,5667
34,9741
2.440,06

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 16o

SON YORUMLAR