ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA!

   
38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA!

Karadeniz Ereğli’de, ‘yasaklı ırk’ denilerek emzirdiği 3 yavrusu ile birlikte el konulan Amerikan Staffordshire Teriyer cinsi köpek, bir ayı aşkın süredir barınakta tutuluyor. Ona evlatları gibi bakan ailesi perişan durumda. Göremeyeceklerini bile bile her gün barınağa gidiyorlar, evlatlarına yeniden kavuşmak istiyorlar.

Zonguldak ili Ereğli ilçesinde, yaklaşık bir ay önce, yapılan şikayet üzerine harekete geçen ekipler, Fatih Acar’a ait ‘Arya’ ismindeki Amerikan Staffordshire Teriyer cinsi köpeğe ve 3 yavrusuna el koydular. Aile fertleri el koyma işlemine direnseler de bunda başarılı olamadılar. Anne ve yavruları, Yasa gereği 35 gündür Karadeniz Ereğli Belediyesi Hayvan Barınağı’nda tutuluyor. Hayatları adeta alt üst olan aile, yetkililerden ve hayvan dostu guruplardan yardım eli uzanmasını bekliyorlar.

SIRF ADI PİTBULL DİYE!
Arya’yı 20 günlükken sahiplendiğini anlatan Fatih Acar, yaşadıklarını konuştu. Zonguldak’da yaşayan ve kendilerini hiç görmeyen bir kişi tarafından sırf ‘pitbull’ diye şikayet edildiğini anlatan Acar, şöyle dedi:
“Benim evladımı aldılar. Olay günü polisler ve zabıtalar evime geldiler. Ben Arya’ma canım gibi, evladım gibi bakıyordum. Köpeğim, kızan zamanında başka bir köpekle çiftleşmiş. Bu durumundan karnı şişmeye başladığım zaman haberim oldu. Yavruları oldu, sokağa atamazdım. İyi birer aile bulsunlar diye sosyal medyada sahiplenilmelerini istedim. Hiç bir ücret talep etmedim, barınaklara kapatılsınlar istemedim. Bu paylaşımı gören Seda isminde bir kişi, ‘yasaklı ırk köpek satıyorlar’ durumdan bihaber olmasına karşın beni şikayet etmiş. Seda hanım; bizi bilmeden, tanımadan, evladımın durumunu görmeden sırf adı pitbull diye şikayet etmiş.”

ONU ALMAYA GELENLERE KUYRUK SALLADI
Köpeğinin karakterini anlatan, el koymaya gelindiği gün ise nasıl davrandığını aktaran Acar, “Arya kimse kötü davranmaz. Almaya geldikleri gün, belediye veterinerinin içeri girmesi, polislerin içeri girmesi, Arya’nın yavruları olmasına rağmen ‘beni yavrularımdan, evimden ayırma’ der gibi baktı. Kuyruğunu salladı, bir kere bile havlamadı. Beni sev, beni buradan götürmeyin der gibi onlara bakıyordu” diye konuştu.

İKİ GÜNDE BİR BARINAĞA GİDİYOR AMA!
Arya’dan ayrıldıktan sonra kötü günler geçirdiğini, onu görebilmek umudu ile iki günde bir yaklaşık 20 kilometre yol giderek barınağa baktığını anlatan Fatih Acar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Ne yaptıysak vazgeçiremedik. ‘Protokol imzalayalım’ dedim. ‘Her gün gelip görün, nasıl yaşadığını görüntüleyeyim her gün size videosunu atayım’ dedim. ‘Yavrulan barınağa gitmesin, birilerine sahiplendirelim’ dedim. Arya, bizimle birlikte evde büyüdü. O’nu 20 günlükken bulduk. Aramızda duygusal bir bağ oluştu. Tüm veteriner işlemlerini eksiksiz yaptık, evladımız gibi baktık.   
35 gündür Arya’dan ayrı bıraktılar bizi. Ben, iki günde bir tutulduğu barına gidiyorum. Ama oradaki arkadaşlar, pandemiyi bahane ederek beni içeri dahi almıyorlar, üzerime kapı kilitliyorlar. Evladım sağlık durumundan şüpheliyim. Göremediğim, ona dokunamadığım için üzgünüm. Göremeyeceğim bildiğim halde, bir umutla sürekli gidiyorum. O duyguları, o acıyı tekrar yaşayacağımı bile bile oraya gidiyorum.
Evimden annem, kardeşim veya eşim gitmiş gibi üzülüyorum. Çünkü evladımı benden aldılar. Onun ne durumda olduğunu bilmediğim için, onunda yemek yemeyeceğini bildiğim için bende yemek yiyemiyorum. Annem ve eşim mahvoldular.”

8 AİLESİNE KAVUŞTU; SIRA ARYA VE DİĞERLERİNDE…
Aynı şehirde iki gün önce, benzer gerekçe ile al konulan; çıkan haber ve hayvan derneklerinin olağanüstü çabası sonrası yeniden ailesine teslim edilen adı ‘8’ olan köpeğin durumuna çok sevindiğini söyleyen, Acar, tıpkı 8 gibi köpeği Arya’ya kavuşmak istediğini söyledi. Acar, "8’in ailesine kavuşmasından dolayı çok mutlu oldum. O aile inanın çok mutludurlar. 8’in alındığını haberlerde okudum, bende o aile birlikte acısını yaşadım. Teslim edildiğini görünce inanın çok sevindim. Çok mutlu olmuşlardır ve bende köpeğim adına mutlu olmak istiyorum. Biran evvel Arya’ma kavuşmak istiyorum" dedi.

38 BİN LİRA CEZAYI ÖDEYEBİLECEK Mİ? DURUMU YARGIYA TAŞIDI…
Fatih Acar, yaşadığı süreci yargıya taşıdığını da belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bana Arya ve 3 yavrusu için toplam 38 bin 252 lira ceza kestiler. Ekonomik açıdan şu zorlu günlere rağmen benim köpeklerimi versinler ben o cezayı öderim. Yeter ki köpeklerimi alayım. Yaşadığım burumu, Sulh Ceza Mahkemesi’ne taşıdım. Karnesi ve SCR belgesi olan Amerikan Staffordshire Teriyer köpeğim için hakkımı arayacağım. Bana verilen cezanın iptali için başvurdum. Hukuki süreci bekliyorum. Bu duruma İlçe Kaymakamlığı’nın cevap vermesi için 60 gün süre verdiler. İki ay sonra olumsuz yanıt alırsam İdari Mahkeme’ye dava açmayı planlıyoruz. Avukatım süreci takip ediyor.”

ANNE AYSEL ACAR: HİÇ KİMSEYE SESİMİZİ DUYURAMADIK
Gazeteciye konuşan oğlu ve gelini ile birlikte aynı evde yaşayan anne Aysel Acar da, duyduğu üzüntüyü anlattı. Genel ve yerel yöneticilerden yardım isteyen Acar şöyle dedi:
“Ogün, oğluma kahvaltı hazırlamıştım. Polisler köpeklerimizin fotoğraflarını çektiler. Kapımızda iki saate yakın beklediler. Belediyeden, barınaktan bahçemize 20 kişi doluştu. Çok üzüntü duyduk. Arya’yı aldıktan sonra çocuklarım bir hafta yemek yemediler. Çocuklarım, onlara çocukları gibi bakıyorlardı. İnanın çocuklarım işlerine giderken çocuklarımın arkasından gözyaşı döken bir hayvandı. Ben köpeklerimizi geri istiyorum. Çok üzüntüler yaşadık. Pandemi ve her şey üst üste geldi. Bizi çok üzdüler. Belediye başkanımızdan ve herkesten yardım bekliyoruz. Hiç kimseye sesimizi duyuramadık.”

“KIZIMI HER SABAH YÜRÜYÜŞE ÇIKARTIYORDUM”
Fatih Acar’ın eşi Tuğba Acar ise ‘kızım’ dediği Arya’yı geri istediğini belirtti. Acar, “ben çok kötü bir vaziyetteyim. Kızımı her sabah yürüyüşe çıkartıyordum. Hatta onunla insanmış gibi konuşuyordum. Eşim, iki haftada dört kilo verdi. Bunun vebalini hiç kimse kaldıramaz. Böyle bir vicdan olmaz. Ben, resmen evladımdan ayrılmış gibiyim. Kayınvalidem, kayınpederim, esimin kardeşi, eşim; biz ailecek yıkıldık. Hiç kimsenin bize yardımı olmadı. Hiç kimseye zararı yoktu. 5 yaşından daha küçük çocuklarla bile oyunlar oynayan can dostumuzdu.”

EVDE HERKES ÜZGÜN!
Ogün evde olmadığı için üzgün olduğunu dile getiren Baba İlyas Acar da, “köpeklerimiz iki yaşındaki çocuklarla oyun oynardı. Zararsız hayvandı. Kendi çocuklarıma ne diyeceğimi bilemiyorum. Her akşam barınağa gidiyorlar. Barınaktakiler göstermiyorlar. Çok üzgünüz, hepsinin geri verilmesini istiyoruz. Belediye başkanımızdan, kaymakamımızdan yardım bekliyoruz” diye konuştu.
Kardeş Nurullah Acar ise “evladımız Arya’yı bebekliğinden buyana besliyoruz. Onu bizden aldıklarından sonra çok kötü olduk. Arya 3 yaşındaki kuzenimle de geziyordu 20 yaşındaki bayanla bile geziyordu. Kimseye zararı yoktu. Mahalle insanları, komşularımız köpeğimizin nasıl sosyal olduğunu biliyorlar. Binan önce evladımıza kavuşmak istiyoruz” dedi.

HABER-ŞAFAK NEGÜZEL

38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA! - 1
38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA! - 2
38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA! - 3
38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA! - 4
38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA! - 5
38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA! - 6
38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA! - 7
38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA! - 8
38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA! - 9
38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA! - 10
38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA! - 11
38 BİN LİRA CEZA YEMİŞTİ AMA ONLARIN TEK İSTEĞİ ARYA! - 12


YORUMLAR

Pittbull | 16 Ocak 2021
Çok düşünceli bir sahipsin birde seni şikayet edenin korkularını anla çoğu dünya ülkeleri bu köpeği yasaklamış toplumdan yani tıp bilim hepsi karşı buna ve sahibinede saldırdığı çok kez görülmüş laf anlamaz bu zehirlemediğine dua et devletim bunu yine gidip görüyorsun
Fatih | 16 Ocak 2021
Benim köpeğim yasaklı irk arasinda degil arastirirsaniz gorursunuz kulakdan dogma bilgilerle yazıyorsunuz hangi yuzyilda yaşıyoruz da zehirleyecekler insanlar birbirlerini öldürüyor sizce bütün binsanlar mi saldirgan sadece o insan mi saldirgan kötü köpek yoktur kötü sahip vardir
Köpekk | 16 Ocak 2021
Yahu inanmayın, sahiplendirmeye çalışıyorlardı, şimdide 4 kilo verdim diyor. Vermeyin geri köpekleri
Yeter Güne | 16 Ocak 2021
Yahu bu köpeklerin üretimi, satışı yasak kardeşim yasak! Yanlışlıkla nasıl gebe kalabiliyor ? Kısırlaştırmayın, üretin sonra sosyal medyada sergileyin ceza yiyince de ağlayın! Köpeği en kısa sürede kısırlaştırırsanız ne ala yoksa bir denetim talebinde de ben bulunacağım!
Atma Zİya | 16 Ocak 2021
Hayvansever olsan 20 günlük yavruyu anneden koparmazsın! Sokakta çaresiz bulmuş gibi bir de haber yaptırmış! Üretip satma çabası da cabası! Bu köpek geri verilemez! Kadın sosyal medyada görüp ihbar ettiyse demek ki size bir garezi yoktu ! O zaman? Üretip paylaşın sonra el konunca vah ben hayvanseverim naraları atın!
can | 16 Ocak 2021
Mehmet | 16 Ocak 2021
Arkadaslar saldırganlık yetiştirme bakimina göre farklılık gösterir. Ve bu köpek yasaklı ırk arasında değil. Biz onlari ırklara ayırarak hırçınlaştırmış oluyoruz. Ayrıca bu tüm hayvanlar için geçerli barınaktaki hayvanlar ne alemde? Bu küçücük yavrular annelerinden ayrılıp nasıl bakılıyor . Bunları da bi düşünmek gerek.
Olan yine köpeğe oldu | 16 Ocak 2021
8 in olayıyla senin olay çok farklı kardeş. Senin köpeğin yavruları saf. Sokak köpeği eşleşmesi felan değil. Bildiğin yavrulari satarken yakalandın ihbar edildin. Yalan soyledigin için senin arkanda duramiycaz kusura bakma. Ama bu demek değil ki senin suçunu köpek çeksin. Yinede köpek bir an önce barınaktan alınıp kisirlastirilip sana teslim edilmeli. Zaten yasalara göre gereken cezayı yemişsin. Bir an önce o can barınaktan kurtarilmali
ömer | 16 Ocak 2021
hayvana yazık cidden. Ne kadar yasal olmayan yollarla satılmaya da çalışşsa şuan da kötü bir vaziyette barınakta tüm hayvanlar gibi. Çok emek vermişsin büyütmüşsün belli. Sanırım yasak türler arasına girmiyor bu cins köpek. Zaten gereken cezayı yemişsin köpek kısırlaştırılıp sana verilmeli yavrularına kavuşturulmalı. Yasak ırk diyerek biz dışlıyoruz bi şekil, hayvanların yetiştirilme tarzına göre değişir belli ki bu köpek bayağı sosyal bir köpek
Hayvan sever DNC KÖTÜ KÖPEK YOKTUR | 16 Ocak 2021
Hayvanların yasa önünde mal değil, can olarak değer görmeleri… Onlar bizim sessiz ama duyguları olan, bizler gibi üzülen, canları yanabilen, hisleri olan dostlarımız. Bizlere emanet olan dostlarımızın haklarına ve refah içinde yaşamalarına sahip çıkalım. Yasaklı ırk olabilirler yalnız onlarda bir CANLI
İsyanker | 16 Ocak 2021
Allah aşkına sokakda o kadar çok , aç hasta köpekler var kimse onları görmüyorda .adam almış bakımını yapmış karnesi her şeyi olan .bir hayvan dan ne istiyorsunuz .kısırlaştırma dediniz olay 500 tlden başlıyor .bu pandemide insanlar evinin faturalarını zor ödüyor.evi sahibi yuvası olan hayvanla uğraşacağınıza soklarda aç susuz hasta köpek lere el uzatın .ADALETİN BUMU DÜNYA
kevser | 17 Ocak 2021
bir de utanmadan medyaya çıkıyorsunuz beter olun asortikler köpek değil canavar besliyorsunuz umarım o köpekleri alamazsınız kim bilir kimin canını yakacaksınız bunlari hapse atmak lazım
VATANDAŞ | 17 Ocak 2021
KÖPEK İÇİN BU KADAR ÜZÜLMEYE DEĞERMİ YAZIK
EKOL | 17 Ocak 2021
YAZIK YAZIK İNSANLAR CIGRINDAN CIKMISLAR.BUNLARDA CAN YAPILANLAR CANİCE BAŞKA BİŞEY DEİL.HAYVANLARA DEĞER VERMEYEN,SAHİP CIKMAYAN ACİZDİR.ALLAH KELAMINDADA BUYURMUŞTUR.SİZE EMANET EDİLEN HAYVANLARINIZA SAHİP CIKIN DÖVMEYİN DİYE.AMA NERDE İNSANLARDA İNSANLIK.


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Ereğli´de 4 sürücüye 12 bin lira ceza

Ereğli´de 4 sürücüye 12 bin lira ceza


Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Emniyet Müdürlüğü tarafından Şok uygulamasında durdurulan 4 sürücüye 12 bin lira ceza işlemi uygulandı. ...
sosyal mesafe, maske takma ve park kurallarını ihlal ettiler

sosyal mesafe, maske takma ve park kurallarını ihlal ettiler


Karadeniz Ereğli'de sosyal mesafe, maske takma ve park kurallarını ihlal eden 92 kişiye toplam 17 bin 864 lira ceza kesildiği öğrenildi. Koronavirüs salgının yayılmas...
KURALLARA UYMAYANLAR CEZALARI YEDİ!

KURALLARA UYMAYANLAR CEZALARI YEDİ!


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapılan alkol ve ehliyet denetiminde, toplamda 27 bin lira ceza yazıldı. İlçede eğlence mekanların kapanmasının ardından başlayan de...

Son Eklenen Haberler


ZONGULDAK’TA KONUT SATIŞI RAKAMLARI!
Ekonomi

ZONGULDAK’TA KONUT SATIŞI RAKAMLARI!


Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre geçen Mart ayında Zonguldak’ta 485 konutun satışı gerçekleştirildi. TÜİK, 2024 yılı Mart ...
ZONGULDAK’TA YASADIŞI SİLAH TİCARETİ!
Asayiş

ZONGULDAK’TA YASADIŞI SİLAH TİCARETİ!


Zonguldak’ta yasadışı silah ve mühimmat ticareti operasyonunda 6 şüpheli yakalandı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ...
ÖZÖLÇER’E ZİYARET
Gündem

ÖZÖLÇER’E ZİYARET


Z onguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir&r...
ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI “KİM” BELLİ OLDU
Siyaset

ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI “KİM” BELLİ OLDU


Zonguldak'ta İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimini AK Partili Necdet Karaveli kazandı. Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Seçimlerde AK Parti’den ö...
TURİZM UNSURLARI BİRBİRİNİ TAMAMLAMALI
Eğitim

TURİZM UNSURLARI BİRBİRİNİ TAMAMLAMALI


Z onguldak’ın ilçesi Ereğli’de, Turizm Haftası dolayısıyla Zonguldak Turizmi, Kariyer ve Endüstriyel Miras konulu panel gerçekleştirildi. ...
EREĞLİ’DE İKİ BÖLÜM DAHA AKREDİTE EDİLDİ
Eğitim

EREĞLİ’DE İKİ BÖLÜM DAHA AKREDİTE EDİLDİ


ZBEÜ, eğitimde kalite çıtasını yükseltmeye davam ediyor. Bünyesindeki Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi’ne ilköğretim matematik öğretm...
BAKANLIKTAN ZONGULDAK’A SPOR YATIRIMI
Siyaset

BAKANLIKTAN ZONGULDAK’A SPOR YATIRIMI


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Zonguldak’a spora ve sporcuya verdiği desteğin aralıksız olarak devam ettiğini bildiren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa &Cc...
AK PARTİ, POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ
Siyaset

AK PARTİ, POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ


Türkiye Mahalli İdareler Seçimleri’nde Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de zafer elde eden CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı, A...
ENFLASYON DÜZELTMESİ İŞLEMLERİNDE ÜCRET ÖDEMESİ UYARISI!
Ekonomi

ENFLASYON DÜZELTMESİ İŞLEMLERİNDE ÜCRET ÖDEMESİ UYARISI!


Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret &...
MESLEKİ GELİŞİME YÖNELİK TEKNİK DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI
Ekonomi

MESLEKİ GELİŞİME YÖNELİK TEKNİK DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI


Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı 8 Mart 2024 tarihinde ilan edildi. Program için son başvuru tarihi 30 Ara...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,5081
34,8271
2.486,45

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

açık
açık 15o

SON YORUMLAR