ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ: “SİYASİ SORU SORMAYIN”

   
ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ: “SİYASİ SORU SORMAYIN”

Son Valiler Kararnamesi ile Zonguldak'a atanan Vali Mustafa Tutulmaz, Ereğli’ye gerçekleştirdiği ziyarette basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, “Vatandaş odaklı bir yönetim anlayışını da ön planda tutacağız” dedi.
Son Valiler Kararnamesi ile Zonguldak'a atanan Vali Mustafa Tutulmaz, Alaplı ziyaretinin ardından Ereğli’ye geldi. Polis evinde Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Beleidye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çelik, İlçe Jandarma Komutan vekili Cihangir Cihan ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Buradan sonra Kaymakamlık binasına geçen Vali Mustafa Yorulmaz, burada Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ile görüştü. Vali Tutulmaz daha sonra Şehir Vefa Karakurdu’nun babası Sabri Karakurdu’yu ziyaret etti. Sonrasında ise Tatoğlu Kültür Merkezi’ne gelen Vali Tutulmaz, ilçedeki gazeteciler ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi.
Hızlı bir süre içinde ilçeleri tanıma gayreti içinde olduğunu söyleyen Tutulmaz, “bugün de Ereğli ilçemizdeyiz. Ereğli ilçemiz bugün itibarıyla yedi ilçemizden son uğradığımız ilçe konumunda. Öncelikle yönetim anlamında bir ilin neye ihtiyacının olup olmadığını anlayabilmek için tanımak lazım. Sadece tanımak yetmez, problemlerini de tanımak, bunlarla ilgili nasıl çözüm bulunabilir, kafa yormak lazım. Bunlar için zaman erken. Şu anda sorun şu, bunlara çözüm şudur desek bunlar ne gerçekçi olur, ne de zamanıdır. Biz şu anda tanıma sürecindeyiz” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ ODAKLI BİR YÖNETİM ANLAYIŞINI DA ÖN PLANDA TUTACAĞIZ”
Vali Yorulmaz, çalışma prensipleri ve görev anlayışı hakkında isi şu sözlerle konuştu:
“Şunu açıkça ifade etmek isterim, kamu çarkının, en üstten en alta kadar iyi çalıştığı bir dönem olarak bu dönemi hatırlarız diye düşünüyorum. Çünkü benim yönetim anlayışım kamunun ciddi şekilde işinin başında olması ve çalışması yönündedir. Bu bundan öncekiler çalışmadı anlamına gelmesin. Ben önceki arkadaşların çalışmalarına, emeklerine, çabalarına halel de getirmek istemem. Ancak kamu anlayışım, başarının temelinde kamunun iyi çalışması gerektiğine dayanan bir yapım var. Bu yönüyle daha sık ilçelerimizi gezeceğiz, daha sık arazide olacağız ve bunun sonucunda da bölgemize de daha iyi bir kamu hizmeti anlayışı getireceğiz. Benim size bugün söyleyebileceğim bu. Ancak şunu da söyleyebilirim. Vatandaş odaklı bir yönetim anlayışını da ön planda tutacağız.”

ZONGULDAK İNTİBALARI
Vali Tutulmaz, Zonguldak’ın kendine has özellikleri ve problemleri olduğunu da söyleyerek şunları kaydetti: “Kendine has artıları var, eksileri var. Bizimkisi, bunları bir ortamda değerlendirip artıları ön plana çıkarıp, eksileri geri plana atmaktır. Şu anda kesin şunu şöyle yapacağız demek durumunda değiliz, bekleyip görmek lazım.
Şu anda tanımaya çalışıyoruz, zaman ne gösterecek hep beraber göreceğiz ama göreve başladığım günde şunu ifade etmiştim. Bir, Zonguldak paydasında birleşmemiz lazım. Farklı siyasi bakış açılarımız olabilir. Demokratik bir toplumda olmazsa olmaz. Fakat bu farklılık diğerlerini yıpratacak şekilde değil, doğruyu bulmak şeklinde kullanmamız lazım. Bunun için Zonguldak paydasında buluşmamız lazım.
İkincisi, sevgi dilini kullanmamız lazım. Nefretle, olumsuzluklarla, moral bozucu işlerle fazla uğraşmamamız lazım. Enerjimizi kötü alanlarda kullanmamamız lazım, hepimiz ortak paydamız Zonguldak çerçevesinde, sevgi dilini kullanarak Zonguldak’ı daha ileri bir aşamaya nasıl getirebiliriz bu konuda kafa yormamız gerekir. Buna özellikle dikkat edelim. Nefret dilini lütfen kullanmayalım, birlik beraberlik içinde hareket edelim. Farklı görüşlerimiz bizim birlikte hareket etmemizi engellemez ama ortak Zonguldak paydasında birleşildiğinde herhangi bir sıkıntı olmadan da yürünebilir. Şehirde ortak bir bakış açısı varsa, o şehir çok daha rahat kalkınabilir. Olumsuz düşüncelerin bulunduğu bir şehrin kalkınmasında sıkıntılar olabilir. Sevgi dilini kullanalım, rahatsız edici ifadelerden kaçınalım.”

TURİZM
Ereğli ve bölge turizmi hakkında da konuşan Tutulmaz, şöyle dedi:
“Turizm pazarlama sanatının bir başka yönüdür. Biz iyi bir PR yaparsak her şey turizmin bir parçası olur. Bir de şöyle bir şey gördük. Her şeyi valilikten bekler gibi bir durum söz konusu. Böyle bir şey yok. Böyle olsaydı bütün şehirler şimdiye kadar en üst seviyelere çıkardı. Bu şehrin ortak dinamizmini birleştirmek lazım. Basını baştan olmak üzere,  STK’lar, meslek odaları, siyaset, idare, kamu yönetimi, hepsinin ortak paydada birleşmesi lazım. Sadece bir vali, sadece bir yerel yönetici, sadece Ankara siyasetinin şeyiyle bir yere gelinmez. Buna hepimiz destek vereceğiz. İyi olan, milletin yararına olan her şeye destek vereceğiz.  Yanlış yapanları da nereden geldiyse eleştirmeliyiz. Ama şuradan geldiyse hepsi doğrudur, şuradan geldiyse hepsi yanlıştır şeklinde bütüncül bir bakış açısıyla baktığımızda verim alamayız. Onun için hep birlikte Zonguldak paydasında birleşelim. Turizm potansiyeli de var, sanayi de var, sanayiden kaynaklı turizm potansiyeli de var. Yeter ki bunları hep beraber yerine getirmeye çalışalım. Ama bunu sadece valilik yapsın derseniz, valilerin süresi o kadar uzun değil. Bunların hepsine yetmez. Herkes bunun etrafında birleşecek. Önceki valilerimizin koyduğu projeler var, devam eden projeler var, bunları hep beraber kamusu, sivil toplumu destekleyip hep beraber yapmamız gerekir.”

BASINLA İLETİŞİM KONUSU!
Vergisini ödeyen basın kurumlarını muhatap alacağını ifade eden Vali Tutulmaz, şöyle dedi:
“Basına açık bir insanım. Söylenebilecek ne varsa basınla paylaşırız. Ama yoldan geçerken sayın valim bu konuda ne söyleyeceksiniz değil. Biz basın bültenlerini günde iki üç tane geçeriz. Zaman zaman yılda bir iki kez yemekli toplantı yaparız. Telefonumu hepinize vereyim. Şöyle bir durum var dediğimizde en uygun zamanda size dönerim. Ama lütfen yanlış yazmayın, arkasından onu düzelteceğiz diye bir hafta uğraşmayalım, enerjimizi boşa harcamayalım. Bütün arkadaşlarımız Whatsapp grubundan, herkesle ne varsa iletişim içinde olmalıyız. Afyonkarahisar’da TSO şöyle bir karar aldı. Maliyeye kaydı olmayan, SGK ödemelerini yapmayan hiçbir kurumu dikkate almayız dedi. Bizim de ölçütümüz budur. Biz devletiz, aç ık söylüyorum. Maliyeye kaydı yoksa, SGK ödeyerek bunu yapmıyorsa o bizim için basın değildir. Şartları kimin tutuyorsa biz bunu yaparız. Devletin kurallarına uyarak bu işi yapması lazım. Bizim bu kişilere karşı yükümlülüğümüz de sorumluluğumuz da yok.  Ben kurallara bağlı bir insanım. Kuralla ilgili şunu söyleyeyim.  Vali bey kuralcı dediler, kuralları ben koyarım diye anladıysa basın mensubu orada bir anlayış problemi vardır. Ben şunu dedim, kural demek kanun demektir, yönetmelik, genelge, emir demektir.  Bir kanunu yapabilmek için kaç aşamadan geçiyor. Yanlışı varsa düzeltiliyor. Meri mevzuat neyse onu uygulamak kamunun görevidir. Bu valinin birinci görevidir. Valinin birinci görevi kanunlar, yönetmelikler uygulanıyor mu uygulanıyor mu odur. Ben kuralcıyım derken, o anlamda kuralcıyım. Zonguldak’ta bir gazeteci böyle bir değerlendirme yaptı, bizim kuralcılığımız budur.

“SİYASİ SORU SORMAYIN”
İki vilayette çalıştım, bu üçüncü vilayetim. Basınla ilgili müdür arkadaşlarımıza da, kaymakam arkadaşlarımıza da ölçütüm şudur. Bir, siyaseten polemik yaratan hiçbir ifadede bulunmayın. Siyasi soru sormayın. Biz siyaset kurumu değiliz. Bizi siyaseten zora sokacak, kaymakam ve müdür arkadaşlarımızı siyaset olarak zora sokacak sorular sormayın.
Bazı yatırımlarla ilgili konular ya bakan tarafından, ya vali tarafından açıklanacaktır. Bunu da hemen bir şey duyuldu diyelim, Emniyet müdürü çıkıp şunu böyle yapacağız demesin. Bunu bakan açıklayabilir, cumhurbaşkanı açıklayabilir. Yani küçük de olabilir, büyük de olabilir, bunu biz bilemeyiz, bunun mekanizmasını arkadaşlarımız yapmasın. Sayılar, istatistiki bilgiler, ilçeyi doğrudan ilgilendiren konularda arkadaşlarımız ne kadar vereceklerini kendi takdir edecektir. Verin de demeyin, vermeyin de demeyiz. Burası birçok ilden daha büyük bir ilçemiz. Buradaki görev yapan arkadaşımız, birçok validen daha büyük bir nüfusu yönetiyor. Neyi söyleyip neyi söylemeyeceğine biz müdahale etmeyiz. Bizden kuralı dışında bir şey beklemesinler. Bizim söylediğimiz bu. Kim resmi olarak çalışıyorsa, kuralına uygun çalışıyorsa, o bizim için daha muteberdir.”

ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ: “SİYASİ SORU SORMAYIN” - 1
ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ: “SİYASİ SORU SORMAYIN” - 2
ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ: “SİYASİ SORU SORMAYIN” - 3
ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ: “SİYASİ SORU SORMAYIN” - 4
ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ: “SİYASİ SORU SORMAYIN” - 5
ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ: “SİYASİ SORU SORMAYIN” - 6
ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ: “SİYASİ SORU SORMAYIN” - 7
ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ: “SİYASİ SORU SORMAYIN” - 8
ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ: “SİYASİ SORU SORMAYIN” - 9
ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ: “SİYASİ SORU SORMAYIN” - 10
ZONGULDAK VALİSİ TUTULMAZ: “SİYASİ SORU SORMAYIN” - 11


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


   Vali Tutulmaz tebrikleri kabul etti

Vali Tutulmaz tebrikleri kabul etti


Cumhuriyetin 98.yıl dönümü kapsamında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, makamında bürokratlar, siyasi parti temsilcileri  ve sivil toplum kuruluşlarını ...
Valisi Mustafa Tutulmaz, ´´Delta virüs Zonguldak’ta çoğalmaya başladı’

Valisi Mustafa Tutulmaz, ´´Delta virüs Zonguldak’ta çoğalmaya başladı’


Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, delta virüsün Zonguldak’ta çoğaldığını açıkladı. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz Delta virüsle ilgil...
Asker ve polislerin bayramını kutladılar

Asker ve polislerin bayramını kutladılar


 Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve protokol, bayramın ilk gününde İl Jandarma Komutanlığı ve  Soğuksu Polis Karakolunu ziyaret ederek  askerlerin ve p...

Son Eklenen Haberler


AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!
Siyaset

AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!


Gülüç Belediye Başkan Adayı Kerim Sönmez, “1987’den 1989 a kadar bizim olan ve bir oldu bitti ile Ereğli’ye bağlanan Göktepe, Dağlar...
ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…
Spor

ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…


Karadeniz Ereğli’de Zeynep Tuncay, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branşı’nda dünya üçüncüsü oldu. Ereğl...
SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”
Siyaset

SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”


Karadeniz Ereğli’nin beş yıldır çoğu hizmetten mahrum bırakıldığını öne sürdü AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, şehrine hizmet vermediğin...
MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”
Siyaset

MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”


Bir dönem Karadeniz Ereğli belediye başkanlığı yapan Murat Sesli, “birbirlerine saldırmaları lazımken her iki aday da bana saldırıyor. Neden? Çünkü ...
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!
Gündem

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!


31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkın...
“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”
Siyaset

“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”


Özhaseki: “Ömer Selim Bey kardeşime sizler izin verirseniz önünü açarsanız, onu desteklerseniz Allah'ın izniyle ben de buranın bir evladı ...
BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ
Yaşam

BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ


Karadeniz Ereğli’de bir hayırsever, bakkal veresiye defterindeki borçların tamamını ödedi. Potbaşı Mahallesi’nde bakkal işleten Muammer Arslan, iş yerin...
TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI
Asayiş

TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI


Düzce’de şehirlerarası yolcu otobüsü, önünde seyir halinde olan tıra arkadan çarpıp refüje girdi. Refüjün çamurlu olm...
EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI
Gündem

EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Ekipleri Çetin Apatay Bulvarında otomobil ve ticari ara...
DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Asayiş

DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU


Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Armağan Salman olduğu öğrenildi . Ereğli il&ccedi...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,3200
35,0419
2.306,45

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 14o

SON YORUMLAR