ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

POSBIYIK SEVİLİYOR MU, SEVİLMİYOR MU?

   
Hüseyin AKSAKAL - DÜNYA HALİ Hüseyin AKSAKAL DÜNYA HALİ

Başkan Posbıyık,  Temmuz ayının ilk toplantısında “Sevilmeyen bir adam olduğumu biliyorum” dedi. Bunu elbette genelde Ereğli halkı için değil, son dönemde Erdemir ile devam eden gündelik polemik nedeniyle söyledi.

Sonra tuttu ertesi gün, aynı cephenin kendisiyle görüşmekten çekindiğini ifade ederken, “Beni Frankeştayn gibi görüyorlar” dedi. Frankeştayn diye bilinen yaratık, Mary Shelley’in ünlü romanındaki genç bilim adamı Victor Frankenstein’in bilim yoluyla çeşitliölülerden aldığı organ parçalarından yarattığı, insan biçimli ucubeyi ifade ediyor.

Aynı konuşmada dikkat çekici bir ifade de, Posbıyık’ın Erdemir veya OYAK tarafından izletildiğine , nereye gittiğinin, hangi otelde kaldığının bilindiğine yönelik paranoid ifade oldu. OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Toker Paşa ile görüşmesinde kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve “Aldatıldığını” da söyledi.

Fakat Posbıyık’ın Paranoid olduğunu söylemek doğru olmaz.  Başkan, bu  kimlik bozukluğunu yaşayan kişilerde görülmeyecek kadar sosyal bir kişi… Ancak, siyaset yapmak için yaptığı açıklamalar, kullandığı kavramlar böyle bir algıya zemin hazırlıyor.  Bu algı da Posbıyık çapında bir siyasetçinin çevresinde bir zafiyet halkası oluşturuyor.

Her şey bir yana, mottosu olan “Sevgi, Barış, Dostluk” kavramlarının oluşturduğu çerçeveyle  bu algı arasında bir çelişki var.

Şu da bir gerçek, kamuoyu genelde öfkeyle kalkan parmağı değil, sevgiyle açılan kollar görmek ister. Posbıyık’ın yöntemini mottosunda ifade ettiğiyle değiştirmesi halinde daha fazla muhabbete mazhar olacağına, “Sevilmeyen bir adam olduğumu biliyorum” demesine gerek kalmayacağına şüphe yok.

BİZ NE PROJELER GÖRDÜK!

Yeniden seçilmesinin üstünden 16 ay geçtikten sonra, Başkan Posbıyık ve yönettiği belediye projeleri tanıtmaya başladı.  Bu projeleri görev süresi içinde tamamlamasını tüm Ereğli halkı gibi biz de hevesle bekliyoruz.

Bu konuda da söylenecek şeyler var. Kent meydanı meselesi, Posbıyık’ın bir önceki dönemi olan 2009-2014 döneminde gündeme gelmiş, tanıtımı yapılmıştı.  Daha sonra Hüseyin Uysal da buna benzer bir tanıtım gerçekleştirmişti.  Geçtiğimiz hafta içinde aynı proje için bir tanıtım daha yapıldı. Arada kaçırdığım var mıdır bilemiyorum ama sanırım Hüseyin Uysal’ın seçimdeki kent meydanı projesi ile sonraki açıkladığını ayrı projeler olarak görürsek, buna Posbıyık’ın 2014 kampanyasındaki aday proje tanıtımını eklersek vardığımız sonuç şudur:

“Biz ne projeler gördük,

Ne proje tanıtımları gördük!

Yelkenler atlastan, halatlar ibrişimdendi,

Hepsi suya yazılmış yazıydı”

Bu saatten sonra, proje tanıtımları değil, temel atma merasimleri daha ikna edici olacak.  Gelecek zaman kipleriyle yapılan açıklamaların reytingi, ilk zamanlarda yarattığı etkinin yüzde onu kadar bile etkili değil artık.

Kamuoyu artık geçmiş zaman kipiyle ifade edilen başarı hikayeleri bekliyor.

Geçen akşam, Karadeniz Ereğli’nin 100. Yıl Sempozyumuna katkı verenlere yönelik olarak belediyenin düzenlediği yemeğe katıldım.  Hazırlık toplantılarının bazılarına katıldım, bazılarına ise gerek sağlık durumum, gerekse mesleki yoğunluk nedeniyle katılamadım.  Yine de hatırlamışlar, davet etmişler, sağolsunlar.

Maalesef sempozyum Koronavirüs Pandemisi dolayısıyla salon etkinlikleri şeklinde değil de e-sempozyum şeklinde gerçekleşti. Belediyedeki arkadaşlar, etkinliğin çok güzel geçtiğini ve birçok tebrikler aldığını söylüyor.   Bu konuda tecrübeli olan belediye, e-sempozyum sürecini hakkını vererek tamamladığını teslim edelim.

Yine de sempozyumun asıl neticesinin, bugüne kadar ilçeye ilişkin farkına varılmamış bakış açılarını su yüzüne çıkarmak ve bunları kayda geçirmek olduğunu hatırdan çıkarmamak gerek. Sempozyumun asıl semeresi buradaki sunumların kitaplaştırılması, geleceğe ilçe hakkında önemli bir kaynak bırakması şeklinde gerçekleşecek.

Yemekte değerli tarih araştırmacılarımızdan, tıp doktoru Can Canver ile sohbet imkanı buldum.  Detaylara müthiş hakimiyetinden etkilenmemek mümkün değil.  Belki kaymakamlık ve belediyenin internet sitelerindeki standart Ereğli tanıtımlarını yeni baştan yazılmasına yol açabilecek bilgiler dinledik kendisinden.  

Sempozyum ilçenin tarihinin ve kültürünün değişik sayfalarına daha yakından bakmak için bir fırsattı. Ancak Ereğli tarihini, Türkiye ve dünya tarihine entegre edecek verileri derlemek için yerel bir çalışma grubu oluşturulması için vakit geldi de geçiyor. 

 



YORUMLAR


Hüseyin AKSAKAL DÜNYA HALİ Tarafından Yazılan Son Yazılar

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?


Her sene 24 Temmuz’da basın mensupları için kutlama mesajları yayınlanır. Adı üstünde Basın Bayramı ya… Gelec... Devamını oku >>

KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE BİR EREĞLİ…


Gazetelerde, internet sitelerinde, sosyal medyada, realitenin ne olduğundan ziyade, kimin haklı olduğu veya kimin neye sahip olduğu, neye s... Devamını oku >>

GEÇEN HAFTA, BU HAFTA


İçimden hiç yazı yazmak gelmiyor…  Daha doğrusu ne yazsam yetersiz olacağını bildiğimden, klavyemden utanıyor, be... Devamını oku >>

BEKLEYEREK DEĞİL, ÇALIŞARAK…


Karadeniz Ereğli yeni yıla okulda akran zorbalığının bir örneğini konuşarak girdi. Bir meslek lisesinde dört öğrenci, eng... Devamını oku >>

İL OLMA TALEBİ YA DA EREĞLİ’YE SAĞIR OLMAK…


2020 Aralık ayında, neredeyse tam iki yıl önce bu konuyu yine yazmışım. “Karadeniz Ereğli, taleplerini merkezi idareye aktarm... Devamını oku >>

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,3321
35,1921
2.245,41

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

az bulutlu
az bulutlu 7.o

SON YORUMLAR