ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

OLMAK YA DA OLMAMAK…

   
Hüseyin AKSAKAL - DÜNYA HALİ Hüseyin AKSAKAL DÜNYA HALİ

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in de katıldığı toplantı bu yazının yazıldığı saatlerde devam ediyordu.

Bu toplantıya kimin katılmadığı kimlerin katıldığından daha çok tartışıldı.  Belediye Başkanı davet edilmedi mi, yoksa edildi de mi katılmadı? Ereğli Belediyesi’nin oluşturduğu Ereğli Geleceğini Arıyor platformundan bu toplantıya kimler katıldı? Kimler katılmadı? Kim vardı, kim yoktu?

Erdemir bu toplantıyla yüzünü Ereğli’ye dönmüş olacak mı? Yoksa Belediye başkanının davet edilmemek suretiyle tersi yönde bir tutum olarak mı kabul etmek gerek?

O toplantıda olmak ya da olmamak, işte mesele bu…

***

Bilindiği üzere, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, son dönemde Erdemir’e yönelik olarak çevre temizlik vergisi üzerinden, hava kirliliği şikayetleriyle karışık bir kampanya başlatmıştı. Muhtemelen Çarşamba günü yapılacak meclis toplantısında bu konudaki söylemlerine yeni bir halka ekleyecektir.

Erdemir yetkililerinin Belediye Başkanı ile görüşmemesi konusu hep basın üzerinden konuşuldu. En azından belediye başkanı tarafından. Görüşmeye en fazla yaklaşıldığı noktada, “Bu işler memurlarla olmaz” diyerek, görüşmenin önünün tıkandığı da malum.  Burada izaha ihtiyaç duyulan nokta, görüşmenin yapılması için belediye cenahından nasıl bir talep geldiğidir. Yazılı bir müracaat var da Erdemir Yetkilileri mi ipe un serdi acaba…Varsa kime yapıldı, nerede sümen altı oldu diye geliyor akla.

Sorular çoğaltılabilir ama netice itibarıyla Halil Posbıyık halen devam eden toplantıda yok.

***

Posbıyık’ın tek katılmadığı toplantı, şu çokça tartışılan toplantı değil.

Pazar günü engellilerin düzenlediği “18. Engelliler Şöleni”nde de Posbıyık yoktu. Davet edilmedi mi, yoksa başka bir mazereti mi vardı bilemiyoruz. Fakat ilçenin en aktif derneği tarafından düzenlenen bir toplantıda belediye başkanının ve belediyenin temsil edilmemesini, “Belediyenin engellilere sırtını döndüğü” şeklinde mi yorumlamak gerek?

Büyük ihtimal öyle değildir. Ama toplantılara kimin katıldığı, kimin katılmadığı üzerinden yapılan çıkarsamalar, kendi başına bir anlam ifade ediyorsa, bir toplantıya katılanların kim olduğunu sorgulayacaksak, öbürünü de sorgulamak gerekir.

***

Yine de, “Ereğli Geleceğini Arıyor” platformunun, gerçekte bir ihtiyacın şiddetli bir dile getirilişi mi, yoksa belediyenin gücünü arkasına almak veya belediye ile ters düşmemek adına emrivaki suretiyle bir araya gelen bir oluşum mu olduğu, Başkan Posbıyık’ın gerçekte kamuoyu nezdinde ne kadar etkisi olduğu da katılım üzerinden değerlendirilebilir.

Başkan Posbıyık, 2014 yılında seçimi kaybettiğinde, temel sıkıntı, kavgalar üzerinden politika üretmesinden kaynaklanmıştı.  Şimdi yine barış ortamı yerine daha fazla sesini yükseltmek ve daha sert vurmak üzerinden yürütülen politik bir rota çizmeye başladı.

Posbıyık’ı 31 Mart seçimlerinde destekleyenlerin hatırı sayılır bir bölümünün desteğini hala sürdürdüğüne şüphe yok. Yine de gözlemler şunu gösteriyor.   Posbıyık’ın destekçileri arasında bir grup da “başkanın eski kavgacı söylemlerine geri döndüğü” endişesini giderek daha yüksek sesle ifade ediyor. Bu nokta ile “Ellerim kırılsaydı” noktası arasında incecik bir çizgi var.

Bir kimya deneyinde, aynı girdileri tepkimeye sokarsanız, daima aynı sonuçları elde edersiniz.  Posbıyık ve kadrosu, 2014 yılından önceki politik yöntemler ve girdileri kullandığı sürece, netice daha öncekinden farklı olmayacaktır.  Asıl mesele orada olmak ya da olmamak değildir, netice alınacak yöntemin doğru teşhis edilip edilmediğidir.

Doğruysa, neticeleri görmeye başlamak gerekir ki şu anda durum bundan çok farklı görünüyor. Yanlışsa, yöntemde  veya girdilerde birtakım değişiklikler yapılması gerektiğini de teslim etmek şarttır.



YORUMLAR


Hüseyin AKSAKAL DÜNYA HALİ Tarafından Yazılan Son Yazılar

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?


Her sene 24 Temmuz’da basın mensupları için kutlama mesajları yayınlanır. Adı üstünde Basın Bayramı ya… Gelec... Devamını oku >>

KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE BİR EREĞLİ…


Gazetelerde, internet sitelerinde, sosyal medyada, realitenin ne olduğundan ziyade, kimin haklı olduğu veya kimin neye sahip olduğu, neye s... Devamını oku >>

GEÇEN HAFTA, BU HAFTA


İçimden hiç yazı yazmak gelmiyor…  Daha doğrusu ne yazsam yetersiz olacağını bildiğimden, klavyemden utanıyor, be... Devamını oku >>

BEKLEYEREK DEĞİL, ÇALIŞARAK…


Karadeniz Ereğli yeni yıla okulda akran zorbalığının bir örneğini konuşarak girdi. Bir meslek lisesinde dört öğrenci, eng... Devamını oku >>

İL OLMA TALEBİ YA DA EREĞLİ’YE SAĞIR OLMAK…


2020 Aralık ayında, neredeyse tam iki yıl önce bu konuyu yine yazmışım. “Karadeniz Ereğli, taleplerini merkezi idareye aktarm... Devamını oku >>

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,5889
34,8319
2.415,45

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 17o

SON YORUMLAR