ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

MEY’US Ü MAHRUM, GUŞE-i UZLETE Mİ ÇEKİLELİM?

   
Hüseyin AKSAKAL - DÜNYA HALİ Hüseyin AKSAKAL DÜNYA HALİ

“Maaşları zor ödüyoruz, niye yapmıyorsun diyorlar. Para mı var?”

Bu ifade, bizim şehremininin  mahalli idarenin yatırımları konusundaki eleştirilerine cevap olarak verdiği veciz  söz.

Bir bakıma Fuzuli’nin şikayetnamesinde “Gördüm ki sualime cevaptan başka nesne vermezler ve bu berat ile hacetim kılmağın reva görmezler,” demesini andıran bir cümle bu.

Şehremini devamında Fuzuli gibi “çaresiz mücadeleyi terk ettim ve mey’us ü mahrum guşe-i uzletime çekildim” demeye meylediyordur ama sükut altındır diyerek, lüzum-u siyasettir diyerek, gayrı bin türlü tefekkür dahilinde  devam etmiyor. Zaten şehremini efendinin “Mahrumiyet içinde somurtarak bir başımıza bir köşeye çekilmesini” istediği kendisine tenkidi reva görenler değil mi?

Tam Fuzuli hikayesi… Fuzuli işlerle uğraşmak isteyenlerin bahanesi…

***

Gerçi Karadeniz Ereğli belediye başkanı, son meclis toplantısında yapacakları konusunda bir sürü kelam etti. Öyle ki dinleyenler olarak her birimizde ümitvar bir haleti ruhiye oluşturdu.

Fakat bu haleti ruhiye, bir vakit sonra yerini daha soğukkanlı bir ruh haline bıraktıktan sonra işin rengi biraz olsun değişti.   Zira gerek üniversite, gerek kent meydanı, gerek eski belediye binasının bulunduğu yerle ilgili söylenenler, bugünlerde pek revaçta olmayan önceki yönetimler tarafından mükerrer defalar dile getirilmişti.  Netice nedir derseniz, bunu vakti zamanında da sorduk, cevaptan başka nesne vermediler.

Üniversite meselesinde atılan adımlar sadece eski devlet hastanesi binalarının futbol sahası büyüklüğünde molozlu bir arka mahalle arsasına dönüştürülmesi oldu.  Sıra kent meydanına geldiğinde, eski adliye binası ve hükümet konağı da aynı kaderi paylaştı.

Eski belediye binasının bulunduğu yerle ilgili eski yönetim ne diyorsa, bugünkü de onu söylüyor.  Altında  Roma dönemine ait hamam var, anıtlar yüksek kuruluna başvurduk, bugün yarın cevabı tamamlıyoruz.  Mesele çözüldü. Fakat geçtiğimiz sene  yılbaşına yaklaşırken durum neyse, bugün de aynı. Sanırsınız Roma hamamında Antonius ve Kleopatra parti veriyor.

Hele bir trafik meselesi var ki evlere şenlik. Geçen dönemki yönetim, “İstanbul Teknik Üniversitesi ile anlaştık, bir proje hazırlayacaklar, bu proje çerçevesinde sorunu kökten halledeceğiz” diyordu.

Bugünkü yönetim ne diyor?

“İstanbul Teknik Üniversitesi ile anlaştık, bir proje hazırlayacaklar, bu proje çerçevesinde sorunu kökten halledeceğiz.”

***

Bunları söyleyince yine başa dönüyoruz. “İşte yazıyorlar, belediyede maaşları güç ödüyoruz, para mı var?

Aslında seçim öncesinde “Para bulunur, belediyede sistemi mahvettiler, bunu düzeltmek daha zor olacak” deniyordu. 

Bugün ne oldu? Bir idareci hayvan barınağına, öbür çalışan kapının önüne konuldu, sistem düzeldi. Bu noktadan baktığınızda “Gerçekte para bulmak daha mı zormuş” demek geliyor insanın aklına. Böyle deyince, iş biraz daha karışıyor, ama festival yaparken, su gibi para harcarken para vardı da yatırıma sıra gelince mi problem oluyor diyenler devreye giriyor.

O zaman döndük mü başa? “Maaşları zor ödüyoruz, niye yapmıyorsun diyorlar. Para mı var?”

Ne yapalım öyleyse?

“Gördüm ki sualime cevaptan başka nesne vermezler ve bu berat ile hacetim kılmağın reva görmezler, çaresiz mücadeleyi terk ettim ve mey’us ü mahrum guşe-i uzletime çekildim”  mi diyelim?

Böyle mi yapalım?

 



YORUMLAR

yorumcu | 14 Aralık 2019
Festivalin parası belediyeden çıkmıyor ki.!! Başkan salma salıyor,ereglinin godamanları,parayı fişekliyor:)) Sanki bilinmiyor bu durum..


Hüseyin AKSAKAL DÜNYA HALİ Tarafından Yazılan Son Yazılar

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?


Her sene 24 Temmuz’da basın mensupları için kutlama mesajları yayınlanır. Adı üstünde Basın Bayramı ya… Gelec... Devamını oku >>

KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE BİR EREĞLİ…


Gazetelerde, internet sitelerinde, sosyal medyada, realitenin ne olduğundan ziyade, kimin haklı olduğu veya kimin neye sahip olduğu, neye s... Devamını oku >>

GEÇEN HAFTA, BU HAFTA


İçimden hiç yazı yazmak gelmiyor…  Daha doğrusu ne yazsam yetersiz olacağını bildiğimden, klavyemden utanıyor, be... Devamını oku >>

BEKLEYEREK DEĞİL, ÇALIŞARAK…


Karadeniz Ereğli yeni yıla okulda akran zorbalığının bir örneğini konuşarak girdi. Bir meslek lisesinde dört öğrenci, eng... Devamını oku >>

İL OLMA TALEBİ YA DA EREĞLİ’YE SAĞIR OLMAK…


2020 Aralık ayında, neredeyse tam iki yıl önce bu konuyu yine yazmışım. “Karadeniz Ereğli, taleplerini merkezi idareye aktarm... Devamını oku >>

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,4848
34,9921
2.435,93

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 16o

SON YORUMLAR