ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

EREĞLİ MAGAZİN İÇİN HİÇ BU KADAR BEREKETLİ OLMAMIŞTI

   
Hüseyin AKSAKAL - DÜNYA HALİ Hüseyin AKSAKAL DÜNYA HALİ

Belediye  Başkanı Halil Posbıyık’ın  belediye meclisinde ifade ettiği üzere, “Müthiş okuduğu, kaleminden kan damlayan ama patronu değişikten sonra magazin yazmaya başlayan gazeteciler” kimdir, neyi, nasıl yazarlar bilemem.

Ama magazin yazanlar abartmayı severler. En çetrefil, derin meseleleri bile kişiler üzerinden yazmak adetleridir diye bilirim.

Mesela, Ereğli-Erdemir arasındaki görüşme-görüşmeme trafiği konusunda şöyle spotlar yazılabilirdi:

“Şok, şok, şok! Ereğli Belediyesi Erdemir ile görüşmek için kime başvurdu?  Görüşme başvurusunu kim sümen altı etti!”

“Kulaklarınıza inanamayacaksınız, Erdemir ile Ereğli Belediyesini görüştürmeye çalışan belediye görevlisi kim? Belediye Başkanı neden bu görüşmeyi reddetti.  Sakın kaçırmayın!”

“Belediye başkanı OYAK’ın toplantısına katılan milletvekillerine öyle laflar etti ki!  Milletvekilleri bu laflara ne cevap verdi?”

“İlk kez biz açıklıyoruz! Erdemir’in HES protokolüne tepki yağıyor. 1993 yılında imzalanan ilk protokolde ne diyor? Yeni protokolde neler değişti?”

***

Sonra gelir konu CHP kongresine… Bu alanda kafaların karışıklığı sürmektedir, magazin gazetecileri kafaları daha da karıştırmayı severler.

“Flaş gelişme… CHP’nin yeni ilçe başkanına görevi tevdi etmek üzere Ankara’ya kim çağırdı?  Yeni başkan Ankara’ya kimlerle gitti?”

“CHP’de kazan kaynıyor!  İlçe Başkan Adayı Neriman Posbıyık, başkanlık hedefi zora düşünce hangi partililere çattı?”

“CHP İlçe başkanı OYAK’ın toplantısına katılan milletvekillerine ne dedi? Kulaklarınıza inanamayacaksınız? Başkan Ertuğrul bundan sonra belediye başkanı ile beraber mi hareket edecek?”

“CHP Kongreye tek adayla mı gidecek? Adaylık için kimlerin adı geçiyor? Milletvekilleri kimi destekliyor?”

Çık bakalım işin içinden çıkabilirsen. Hele de magazin yazanların yazdıklarını esas alarak…

***

Karadeniz Ereğli Magazin yazmak için hiç bu kadar bereketli bir toprağa sahip olmamıştı. 

Mevcut belediye başkanının namlı parti içi muhalifleri belediye meclisinde başkanla aynı kararlara el kaldırırken, partinin daha milliyetçi muhafazakar kesimden sert muhalifleri aynı mecliste, aynı partide buluşmuşken, Belediye Başkanının evinde ilçe başkanlığı hesapları yapılırken, yeni yönetimin işbaşına gelmesinin ardından, kendini  bab-ı belediye önünde bulanlar, bin bir vesile üretmeye devam ederken, partisi içindeki muhaliflere laf yetiştirme kaygısı, parti dışındaki muhaliflerle uğraşma dürtüsünün önüne geçmişken, Ereğli halkının yatırım beklediği belediye boş bir kese, hazır bir kılıçla cenk meydanında arz-ı endam ederken ve akla hayale gelmeyen bin bir spekülasyon arasında başka türlüsünü yazmak, magazin yazmaktan daha zor aslında.

Yine de magazin yazıcıların işini ellerinden almak için, onların yeteneğine sahip olmak, onların dünyaya baktığı pencereden bakabilmek, öküz altında buzağı arayabilmek, pireden deve çıkarmak, deveye hendek atlatmak şart.

Herkesin yapabileceği iş  değil  hani!



YORUMLAR


Hüseyin AKSAKAL DÜNYA HALİ Tarafından Yazılan Son Yazılar

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?


Her sene 24 Temmuz’da basın mensupları için kutlama mesajları yayınlanır. Adı üstünde Basın Bayramı ya… Gelec... Devamını oku >>

KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE BİR EREĞLİ…


Gazetelerde, internet sitelerinde, sosyal medyada, realitenin ne olduğundan ziyade, kimin haklı olduğu veya kimin neye sahip olduğu, neye s... Devamını oku >>

GEÇEN HAFTA, BU HAFTA


İçimden hiç yazı yazmak gelmiyor…  Daha doğrusu ne yazsam yetersiz olacağını bildiğimden, klavyemden utanıyor, be... Devamını oku >>

BEKLEYEREK DEĞİL, ÇALIŞARAK…


Karadeniz Ereğli yeni yıla okulda akran zorbalığının bir örneğini konuşarak girdi. Bir meslek lisesinde dört öğrenci, eng... Devamını oku >>

İL OLMA TALEBİ YA DA EREĞLİ’YE SAĞIR OLMAK…


2020 Aralık ayında, neredeyse tam iki yıl önce bu konuyu yine yazmışım. “Karadeniz Ereğli, taleplerini merkezi idareye aktarm... Devamını oku >>

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,5886
34,8298
2.512,81

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

parçalı bulutlu
parçalı bulutlu 12o

SON YORUMLAR