ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

POSBIYIK ELEŞTİRDİ; BOZKURT SAVUNDU

   
POSBIYIK ELEŞTİRDİ; BOZKURT SAVUNDU

Karadeniz Ereğli’de, CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’u ziyaretinde ilçede yürüttükleri çalışmalar konusunda bilgi verdi. Posbıyık ziyaretin sohbet bölümünde AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar’a yönelik eleştirilerde bulununca, Bozkurt, “O tür düşüncelerinize katılmıyoruz. Vekillerimizin arkasındayız. Vekillerimizin de öyle bir tasarrufunun olmadığını çok iyi biliyoruz” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ziyarette Bozkurt’a belediye çalışmaları hakkında bilgi verirken, Ereğli Belediyesi olarak iyi bir durumda olduklarını maaşı ve ikramiyeleri zamanında ödediklerini söyledi. Muhtarlarla diyalog içinde olduklarını ve tüm taleplerini yerine getirdiklerini ifade eden Posbıyık şöyle dedi:
“Sıkıntımız, büyük yatırımları yapmakta zorlanıyoruz. Eski Belediye binasının arazisinde yapılacak bina için önceki dönem maalesef çalışma yapmamışlar. Biz gelir gelmez onun projesini hazırlattık. Koruma Kurulu’ndan izin almakta çok zorluk çektik. Çünkü oradaki hamamın iddiaya göre parka doğru devam ettiği söyleniyor. O konuda ikna ettik. Sağ olsunlar yardımcı oldular. Proje bitti. Ufak tefek bir elektrik meselesi var. İhale edilecek. O ihale tabii ki kültür müdürlüğünün tayin ettiği müteahhitler arasında olacak. Sanırım Ocak ayında yapılır. Şu anda AKM bitmek üzere. Çok masraf yaptık oraya ama çok salonlar yaptık. Mezuniyetlerde okullar rahatlasın, sanat, müzik, sinema için ayrı salonlar yaptık. Tiyatro için sahneyi düşürdük. Devlet balosu gelebilsin filan diye. Uzmanları çağırdık. Ona göre yaptık. Halk kafe bitti yakında açacağız. Halka verdiğimiz sözü tutup, çayı bir liradan satacağız. Onun peşinden Çilek Kafeyi ihaleye çıkaracağız. Bir tane balık lokantası yapıyoruz. Genel Müdürlüğün yanında. O da yakında ihaleye çıkar. Dombay Deresi’nde bir viyadük hikayemiz vardı. Ondan vaz geçtik. Hem çok maliyetli olduğu için, hem de aşağıdan yaparsak kollara girebileceğiz diye düşündük. Sakindere’de çalıştık. Aktaş’a kadar ana hat yapıyoruz. Arkadaşlar ona çalıştılar. Bir de iki üç kolunda 18. Maddeye çalışacağız. Terkleri yapıp kollarını da yapacağız. Çok rahatlatacağız o bölgeyi, öyle tahmin ediyorum.”

“KENT MEYDANI İÇİN BAZI YERLERİ SATABİLİRİZ”
Ereğli Belediye Başkanı,  en büyük derdinin kent meydanını yapmak olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Kent meydanının altındaki otoparklar bizim için çok önemli. Ama tabii ki onun maliyeti çok yüksek. Para temininde güçlük çekiyoruz. 60 milyon sadece kent meydanı, otoparkların olduğu bölüm. Arkadaki belediye binasını şimdilik düşünmüyoruz. Temelini yapacağız, bırakacağız. Bize maalesef, kusura bakmayın, CHP’li belediye olduğumuz için kredi de vermiyor İller Bankası. Dolayısıyla orada büyük bir sıkıntımız var. Zaman zaman arkadaşlarla konuşuyoruz. Parayı nasıl bulacağız diye. Çünkü onu mutlaka yapmamız lazım. Trafik bakımından, hareketliliği yönünden. Belki sizlerle görüşeceğiz. Bizim çok sayıda kiralık yerimiz var dükkanlarımız falan çok fazla. Ben devlet zihniyeti olan bir insanım. Bugüne kadar hiçbir yer satmadım ama o kiralık yerler belediyenin olduğu için ucuza gidiyor, ödemiyorlar, faizle maizle uğraşıyoruz. Özel teşebbüs gibi olmuyor. Kiraya verdiğimiz yerlerde belli bölümleri orayı yapmak için vatandaşa, burayı satıyoruz, karşılığında kent meydanı yapacağız diyeceğiz. Gruplarla anlaşırsak, sizlerle anlaşırsak böyle bir yola da gidebiliriz. Gerçi daha karar vermedik ama böyle bir noktaya da gidebiliriz. Çünkü o kent meydanı trafik yönünden mutlaka yapılması gereken bir iş. Ereğli için çok elzem, çünkü trafik iyice sıkışmış durumda.”

“VALİ, DEVLET SUS DEDİĞİ İÇİN SUSTUM”
Erdemir konularını AK Parti ile birlikte yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Posbıyık şunları söyledi:
“Hava kirliliği çok fena vaziyette. Bakanlık sayfasında bisiklete falan binmeyin diyor. O derecede sıkıntılar, problemler var ama onu aşamıyoruz. Bu konuda en son –burada söylemekte bir beis görmüyorum- en son vali beye gittik, burada bir problem var, ben gücüm yettiği oranda eylemlere başlayacağım Ereğli’de. Bunlar bizim vergi borçlarını da vermiyor, hiçbir şey vermiyorlar. Vali bey şu anda işe el attı, bizden bilgiler aldı, herhalde bizi karşı tarafla bir araya getirecek, oradan, vali beyden haber bekliyoruz. Onun için sessiz, sakin bekliyoruz. Sus dediler onun için sustum, devlet sus dediği için, vali bey sus dediği için sustum. Yoksa peşini bırakmayız. Devam edeceğiz kavgaya. Buna kavga diyorlar, kavga yapmıyoruz, Ereğli halkının hakkını arıyoruz. Demokratik bir mücadele veriyoruz. Zaten Ereğli’nin en büyük eksiği bu. Demokratik haklarımızı kullanmakta geri durduğumuz için Ereğli bu hale geldi. OYPA’daki işçiler 22 seneden beri haklarını alamadılar. Ereğli’den ne mühendis alıyorlar, ne işçi alıyorlar. Hep dışarıdan getiriyorlar adamları. Burada biz Ereğli halkı, kıvırcık, ensesine vur, ekmeğini al, itiraz etmediğimiz için çocuklarımız eziliyor. İstanbul’da, Tuzla’da, Bursa’da Ereğli kolonileri kurulmuş vaziyette. Bütün gençler, karısını, nişanlısını bırakmış oralarda çalışıyorlar. Ereğli’de, Türkiye’nin en büyük sanayi kentinde işsizlik kol geziyor. Sizin de öyledir herhalde, herkes gelip iş istiyor. Ağlayanlar, intihar etmek isteyenler… O kadar üzülüyoruz ki… Bir şey de yapamıyoruz. Bunlara son vermemiz lazım.”

“FAKÜLTE İŞİ İYİ GİDİYOR”

Fakülte konusunda da ortaklaşa iyi bir proje yürüttüklerini belirten Posbıyık, “Yanlış anlaşılmasın diye demeç vermiyoruz. Kaymakamımız önderlik yapıyor o konuda. İyi bir noktaya doğru gittiğimizi zannediyorum. Saadet Oruç Hanım bize devamlı yardım ediyor. Saadet Hanımla Ereğli sevdası bizi birleştiriyor. Çok değerli bir hanımefendi, Ereğli’ye hizmet için elinden gelen gayreti gösteriyor. Bize hep destek veriyor. Zaman zaman konuşurken senin isminden de bahsediyorduk. Fakülte binası iyi gidiyor, iş bağışlara kaldı, bir de sizlerin gayretle oraya yeni fakülteler gelmesi lazım ki bağışçılar bağış versin” dedi.

SOHBETTE UÇAR POLEMİĞİ… POSBIYIK ELEŞTİRDİ, BOZKURT SAVUNDU
Ziyarette Posbıyık ve AK Parti İlçe Başkanı bir süre karşılıklı sohbet şeklinde konuşarak görüşlerini dile getirdi.  Başkan Posbıyık’ın, AK Parti Milletvekilleri, özellikle de Hamdi Uçar’a eleştirileri ortamı gerdi.
AK Parti İlçe Başkanı, kampüs konusunda “Bu konuda mücadelemiz olacak, elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Posbıyık bu arada aradaki iletişimin sağlıklı olması için kendisi hakkında söylenebilecek kimi ifadeler konusunda Bozkurt’un doğrusunu öğrenmek için kendisini aramasını istedi.

Konuşma şöyle devam etti:

Posbıyık: “Halil Posbıyık şunu dedi dediği zaman arayıp başkan…”

Bozkurt: “Biz Ereğli’de kavga istemiyoruz. Biz Ereğli’de birlik beraberlikten yanayız. Siz zaten söylüyorsunuz da biz kaale almıyoruz, biz Ereğli için varız diyoruz.”

Posbıyık: “Açık söyleyenlerden korkmayacaksın, varsa cevabı vereceksin, ben gizli, el altından, dedikodulardan bahsediyorum.”

Bozkurt: “Bizim dedikoduyla işimiz olmaz sayın başkanım.”

Posbıyık: “Ben söylemeyeyim diyorum. Madem sen konuyu açtın, beni konuşturacaksın. 500 KW’lık enerji hattı yapacağız Sütlüce’de. 300 dönüm yeri aldık. Dağlık, taşlık. Vali Bektaş’tan geçirdik. Herkes yardım etti bize. Milletvekillerinin önüne gitti.Ne olacaktı o, elektrik enerjisini orada üretecektik. Karşılıksız para bulduk Ankara’dan, o araziye paneller döşenecekti. Her şey bitti, yerin kiralaması vardı, defterdarlık bile verdi. Ama Ankara’dan vermediler. Vermeyince harekete geçtik. AK Partili bir abimizden ricada bulunduk. Bize bu yeri vermiyor milli emlak dedik. Bana müsaade edin üç gün dedi. Üç gün sonra o AK Partili abimiz, alamazsınız o araziyi dedi. Çünkü Zonguldak AK Parti Milletvekilleri CHP’li belediyeye orayı vermeyin demiş. Ben de çıktım gazeteye ağzıma geleni söyledim. Bir tanesi de ne diyor, biz böyle bir şey yapmadık, demedi. Demeyince kabullendi demektir. Bunu söylerim ben abi. Beni kimse tutamaz, bunu söylemeyince ölürüm ben. Ben o anlamda söylüyorum, ben kimsenin kalbini kırmam ama Ereğli halkının kalbini kıran olursa ben de onun kalbini kırarım, kimseyi tanımam.”

Bozkurt:-“Vekillerimizin ben Ereğli menfaati dışında hareket edeceklerini düşünmüyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte biz onların mücadelesini vereceğiz.”

Posbıyık: “Demir Çelik fabrikasını endüstri bölgesi yapmaya kalktılar, Milletvekillerine haber verdim, paraların hepsini Zonguldak’a almaya kalktı Hamdi Uçar ya. Bu endüstri bölgesini yapan Hamdi Uçar ya”.

Bozkurt: “O tür düşüncelerinize katılmıyoruz. Vekillerimizin arkasındayız. Vekillerimizin de öyle bir tasarrufunun olmadığını çok iyi biliyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de biz Ereğli’de bunu göstereceğiz. Bundan emin olun yani.”

Posbıyık: “Tabi ben bu konulara girmek ayıp oluyor, ben girmeyeyim. Sizin ekibinizle birlikte çok başarılı olmanızı diliyorum. Biz de bir abiniz olarak, yıllardır politika yapan biri olarak yapacağınız her iyi şeyin arkasında olacağımı ifade ediyorum. Sizlerin de iyi şeyler yapacağınıza inanıyorum.”

Posbıyık, AK Parti İlçe Teşkilatı yönetim kurulunda çok değerli, Ereğli sevdalısı olduğunu bildiği arkadaşları olduğunu dile getirerek, “İnşallah çok iyi şeyler olacak Ereğli’de” şeklinde konuştu.



YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


BOZKURT, POSBIYIK’I AKLISELİME DAVET ETTİ

BOZKURT, POSBIYIK’I AKLISELİME DAVET ETTİ


Karadeniz Ereğli Belediyesinde işten çıkarmalar olduğunu öne süren AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt,  Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı...
Başkan Bozkurt’tan Posbıyık’a  çağrı… “FESTİVAL BİTTİ, İŞİNİ YAP!”

Başkan Bozkurt’tan Posbıyık’a çağrı… “FESTİVAL BİTTİ, İŞİNİ YAP!”


AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Av. Saffet Bozkurt, ilçe merkezindeki derelere akan lağımların ağır kokuya neden olduğunu belirterek Belediye Başkanı Halil Posbıy...
CHP’Lİ BAŞKAN AK PARTİLİ VEKİLE TEŞEKKÜR ETTİ

CHP’Lİ BAŞKAN AK PARTİLİ VEKİLE TEŞEKKÜR ETTİ


Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’deki Kalatepe bölgesinin ilçe belediyesine tahsis edilmesi için destek veren AK Parti Milletvekili Saffet Bozk...

Son Eklenen Haberler


POSBIYIK TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR
Gündem

POSBIYIK TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR


Yeniden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı seçilen Halil Posbıyık’a hayırlı olsun ziyaretleri devam etti. TSO, Şoförler ve Otomobilciler Odası, bazı STK ve kuru...
BELEDİYE, BAYRAMDA ŞENLİK YAPACAK!
Kültür-Sanat

BELEDİYE, BAYRAMDA ŞENLİK YAPACAK!


Karadeniz Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı günü Çocuk Şenliği düzenledi. Sokak oyunları, oyun parkurları, bilimsel deneyler, şişme oyun parkları, hayvanat ...
EREĞLİ ‘ZONGULDAK’I ÇÖZDÜ’!
Eğitim

EREĞLİ ‘ZONGULDAK’I ÇÖZDÜ’!


Karadeniz Ereğli, matematik becerisi ile Zonguldak’ı geride bıraktı. 50 okulun öğrencileri yarıştı; “çözen” Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu oldu. ...
ZONGULDAK’IN İKİ VEKİLİ KOMİSYONA GİRDİ
Gündem

ZONGULDAK’IN İKİ VEKİLİ KOMİSYONA GİRDİ


TBMM, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin beli...
TAKLA ATTI, BURNU BİLE KANAMADI!
Asayiş

TAKLA ATTI, BURNU BİLE KANAMADI!


Düzce’de yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda 2 kiralık araç çarpıştı. Araçlardan takla atanın sürücüsü, kazayı ucuz atlattı ...
UÇURUMA YUVARLANMAKTAN KURTULDU!
Asayiş

UÇURUMA YUVARLANMAKTAN KURTULDU!


Zonguldak’ta meydana gelen kazada, metrelerce yüksekten düşmekten son anda kurulan otomobilin sürücüsü yaralandı. Zonguldak-Ankara karayol...
ZONGULDAK’TA KONUT SATIŞI RAKAMLARI!
Ekonomi

ZONGULDAK’TA KONUT SATIŞI RAKAMLARI!


Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre geçen Mart ayında Zonguldak’ta 485 konutun satışı gerçekleştirildi. TÜİK, 2024 yılı Mart ...
ZONGULDAK’TA YASADIŞI SİLAH TİCARETİ!
Asayiş

ZONGULDAK’TA YASADIŞI SİLAH TİCARETİ!


Zonguldak’ta yasadışı silah ve mühimmat ticareti operasyonunda 6 şüpheli yakalandı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ...
ÖZÖLÇER’E ZİYARET
Gündem

ÖZÖLÇER’E ZİYARET


Z onguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir&r...
ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI “KİM” BELLİ OLDU
Siyaset

ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI “KİM” BELLİ OLDU


Zonguldak'ta İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimini AK Partili Necdet Karaveli kazandı. Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Seçimlerde AK Parti’den ö...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,5917
34,8321
2.495,73

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

parçalı bulutlu
parçalı bulutlu 15o

SON YORUMLAR