ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım”

   
Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, üniversite kampüs alanı ve projenin geldiği aşamayı incelemek için eski devlet hastanesi arazisine yapılan ziyarette, “Burada kampüs alanının hayata geçip, yeni fakülte ve fakültelerle, belki yeni bölümlerin taşınmasıyla öğrenci sayısının artacağı bir projenin hayata geçmesi çok önemli. Cumhurbaşkanımızın sözü var tabi burada, Ereğli mitinginde verdiği. Bunu takip edeceğiz, inşallah temel atma töreninde de yeni fakültelerin açılış töreninde de birlikte olacağız” dedi.

KAMPÜS ALANINA KRİTİK ZİYARET

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Karadeniz Ereğli’de yapılması düşünülen Üniversite Kampüsü alanında incelemeler gerçekleştirdi.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Ereğli Belediye Başkanı Vekili Satılmış Yiğit, Belediye başkan Yardımcısı Haluk Okur, Mehmet Tayyar Mendeş, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır,  ilçe protokolü ve hayırsever işadamı Akın Tatoğlu,  katıldığı incelemeler, Ereğli'nin uzun süredir beklediği kampüs inşaatına başlanması açısından kritik önem taşıyor.

ÇORUMLUOĞLU: “İTÜ MİMARLIK FAKÜLTESİNİN BİR BENZERİ OLACAK”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu,  inceleme ziyaretinin başlangıcında avam proje üzerinden alanda yapılacak çalışmaları anlattı. 

Çorumluoğlu, “Deniz manzaralı olacak şekilde bir planlamamız var. İTÜ mimarlık fakültesini bilen arkadaşlarımız vardır. Avlulu bir sistem olarak planlandı. Her Fakülte alanında bir iç bahçe var. Bir tane de önü açık büyük bir bahçe planladık. İTÜ’deki hocalarımız projeyi hazırladı. Bizim beklentimizin aksine, denize dik gelecek şekilde sınıflarımız oluştu. Tabii ki  biz fakülte isimlerimizi yazdık. Mevcut fakültelerimizi aldık. Burada Turizm Fakültesi 15 bin metrekare gözüküyor. Ama burada doğru bilgi verme anlamında en büyük fakültemiz Eğitim Fakültesi, o da 7 bin 500 metrekare. Bu tabii ki bir fakülte gibi gözükse de rahatlıkla iki fakülte koyabiliriz. Burada dört beş fakülteye kadar büyüme alanımız var.

Yine önceki valimiz Erdoğan Bektaş valimizin önerileri doğrultusunda da yukarıya doğru büyüme alanı tespit ettik. 18 uygulaması ile bunları deplase ederek yukarıdaki hazine arazisine ulaşabiliyoruz. Bunlar on yıllık, onbeş yıllık gelişme planlarına bağlı olarak söylenebilecek. Burada bir 25 dönümlük bir Elektrik indirme alanımız var. Bunun başka bir alana alarak direk şebekeden verilmesi çalışması var. Onu da başarabilirsek, yaklaşık 25 dönümlük bir ilave arazimiz olacak. Bugüne kadar bir şeye dikkat ettik. Cumhurbaşkanımızın burada söylemiş olduğu bir cümle vardı. Askeriyenin de talebiyle burada yatık bir mimariyle, üç kat olacak şekilde, silüeti bozmayacak bir inşaat planlaması yapıldı. Hocalarımızdan bunu istedik.  Burada Akın Tatoğlu beyefendi var. Şu anda bir fakülte yapma sözü var. Ahmet Erman diye bir arkadaşımız var, protokol imzaladık 4 milyon lira bağışladı. Bunun yanında Erdemir de proje kendilerine ulaştıktan sonra bir fakülte yapma sözleri var. Yine TOBB başkanı Çaycuma’ya bir okul yaptıklarını, oradaki bittikten sonra buraya da destek olacakları sözünü aldık. Projeyi işletirken BEÜ Yapı İşleri Daire Başkanlığı ile birlikte yürütüyoruz. İTÜ’deki hocalarımız projeyi yaparken, kontrolünü de onlar yapıyor. Altyapı çalışmalarını da Ereğli Belediyemiz yapıyor. Elbirlik içinde belki yılların hayali olan bir projeyi ve çalışmayı da sizlerin sayesinde, sayın Saadet Hanım sayesinde,  rektör hocamız sayesinde, buradaki arkadaşlarımız sayesinde projeyi realize edeceğimizi ümit ediyorum.

Miktar olarak yapıldığında burada 15 bin metrekare bir fakültenin bugünkü maliyeti metrekaresi iki bin liranın üstünde. Fakat bunu biz böldükçe daha fizibil hale getireceğimizi düşünüyoruz. Hedefimiz en kısa sürede burada güzel bir alan yapıp öğrencilerimizi buraya alacağız.”

Çorumluoğlu, bütün hayırseverlerin fakülte binası yaptırmasının söz konusu olmayacağını belirterek, “Kütüphane, öğrenci işleri ve idari bina hala boş. Eğer bu miktarda hayırsever varsa, bunlar daha küçük alanlara düştüğü için, bunları da yaptırabilirler” dedi.

VALİ TUTULMAZ: “EREĞLİ’NİN GELİŞİMİNİ EĞİTİMLE DESTEKLEMELİYİZ”

Zonguldak Valisi Mustafa Ttutulmaz da yaptığı açıklamada, kampüs için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında verdiği söze atıfta bulunarak şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Başdanışmanımızla beraber şu anda Ereğli ilçemizi ziyarete diyoruz. Ziyaret sebebimiz, içinde bulunduğumuz bölgede, sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce buraya geldiğinde halkımıza verdiği söz ve kamu görevlilerine verdiği talimatın son durumunu yerinde görmek üzere buradayız. Gerçekten Ereğli ilçemiz güzel bir ilçe, gelişme yolunda hızla ilerleyen bir ilçe. Bunu eğitimle de destekleyebilirsek, gelecekte kendinden daha fazla bahsettirebilecek bir yer. Bunun da temelleri bir yönüyle atılmış durumda.  Başta cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda arsa ile ilgili bölümler tamamlandı. Daha sonra yine az önce kaymakamımızın bahsettiği üzere İTÜ ile yapılan anlaşmayla da bunun mimari projeleri hazırlanıyor. Bundan sonraki bölüm binaların yapılması ve mevcut fakültelerin taşınması, yeni fakültelerin taşınmasıdır. Rektörümüz de burada mutlaka bu konuda onun da söyleyecekleri vardır.

Ben özellikle hayırseverlerin isminin bir kez daha söylenmesini istedim. Çünkü kaymakam beyin bana söylediği gerçekten Ereğli ilçemiz bunu benimsemiş durumda. Yatırımcılarımız şu anda bu projeye önemli oranda destek verme aşamasında. Akın bey olsun, Ahmet Bey olsun, Erdemir Olsun, TOBB olsun, 4 önemli bağışçımız var. Bu herhalde işin yarısını halletmiş gibi gözüküyor.  Diğer yarısını da yine Ereğlili hemşehrilerimiz, burada olabilir, dışarıdaki hemşehrilerimiz olabilir, bunların yardımlarıyla biz bunu kısa sürede bitirebileceğimize inanıyorum. Bu enerjiyi, bu sinerjiyi burada gördük. İnşallah hep beraber, basınımızla, Ereğli halkımızla, Ereğli’deki yatırımcılarımızla bu işi kısa sürede eğitime hazır hale getireceğiz. Ben bu işi özellikle takip eden Saadet Hanım’a teşekkür ediyorum. Çünkü eğitim gelinen çağda artık olmazsa olmaz. Hem beldelerin gelişimine katkı sağlıyor, hem bireysel olarak insanların gelişimine katkı sağlıyor. Buna da hemen yakınımızdaki bir yerden elde edebilecek olmamız önemli bir katkı olacaktır ilçemize, ilimize ve ülkemize.

ORUÇ: “PROJENİN TAKİPÇİSİ OLARAK BURADAYIM”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç ise kampüs konusunun çok boyutlu bir konu olduğunu ve bir sonraki yıla yetişmesi dileğinde bulunarak şu açıklamalarda bulundu:

“Buraya cumhurbaşkanımızın Ereğli mitinginde verdiği sözü takip etmek üzere, projenin takipçisi olarak geldim. Hem askeri güvenlik şerhinin kaldırılması, ardından YÖK’le yapılan, Rektörümüzle yapılan görüşmeler, Ereğli’de hayırseverlerimizin, projenin tamamlanması, çok boyutlu bir konu. İnşallah önümüzdeki seneye yetişir diye umut ediyorum. Burada kampüs alanının hayata geçip, yeni fakülte ve fakültelerle, belki yeni bölümlerin taşınmasıyla öğrenci sayısının artacağı bir projenin hayata geçmesi çok önemli. Cumhurbaşkanımızın sözü var tabi burada, Ereğli mitinginde verdiği. Bunu takip edeceğiz, inşallah temel atma töreninde de yeni fakültelerin açılış töreninde de birlikte olacağız.”

REKTÖR: “EREĞLİ KAMPÜSÜ HEPİMİZİ MUTLU EDER”

Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesi Rektörü Profesör Mustafa Çufalı da el birliğiyle Ereğli’ye kampüs kazandırmaya çalıştıklarının altını çizerek, “Ereğli Türkiye’de önemli bir yer, güzel bir ilçemiz, gerçekten güzel bir şehrimiz. Buraya layık olan bir kampüsün bir an önce yapılması hepimizi memnun edecek. Sizleri de bizleri de memnun edecek. Onun için de çalışıyoruz. Hem Ankara’da, hem burada çalışıyoruz. Belli bir aşamaya geldi kampüs yapımı. Bir an önce temelleri atarız, binalar ortaya çıkar. Burada eski fakülteler olur, yeni fakülteler olur, amacımız daha iyi eğitim, daha fazla öğrenci, daha kaliteli bir eğitim. Bunun için de elbirliğiyle çalışıyoruz. Hayırseverlerimizden de şu ana kadar yardımlar var. Bundan sonra da yardımlarını arttırmalarını bekliyoruz. Umarız ve bekliyoruz ki en kısa zamanda yeni kampüsümüze kavuşuruz” dedi.

VATANDAŞLA SOHBET ETTİLER

Başdanışman Oruç, Vali Tutulmaz ve inceleme ziyaretine katılanlar daha sonra Ereğli Bozhane mevkiinde halkı selamladıktan sonra vatandaşlarla çay içip sohbet ettiler.

Haber: Şafak Negüzel-Hüseyin Aksakal-İzzet Aslanbay

Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım” - 1
Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım” - 2
Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım” - 3
Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım” - 4
Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım” - 5
Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım” - 6
Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım” - 7
Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım” - 8
Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım” - 9
Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım” - 10
Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım” - 11
Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım” - 12
Oruç: “Cumhurbaşkanımızın verdiği söz için buradayım” - 13


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Saadet Oruç, Şahin´e destek için Ereğli´ye geldi…

Saadet Oruç, Şahin´e destek için Ereğli´ye geldi…


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Ereğli´li Başdanışmanı Saadet Oruç, AK Parti Belediye Başkan Adayı Erol Şahin´e destek için ikinci kez Ereğli´ye geldi. Saadet Oruç dü...
Başdanışman Oruç: ´Başarısızlığın bahanesi olmaz´

Başdanışman Oruç: ´Başarısızlığın bahanesi olmaz´


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç: "Yarimiz Ereğli, denilen bir kentle yaşanan bu gönül kırıklığı illa ki tamir edilecektir. Sonucu etkileyen farklı dinamiklerin de fa...
Keleş ve Çorumluoğlu Oruçla görüştü

Keleş ve Çorumluoğlu Oruçla görüştü


Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ve Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu´nun Ankara´da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç´la görüş...

Son Eklenen Haberler


UÇURUMA YUVARLANMAKTAN KURTULDU!
Asayiş

UÇURUMA YUVARLANMAKTAN KURTULDU!


Zonguldak’ta meydana gelen kazada, metrelerce yüksekten düşmekten son anda kurulan otomobilin sürücüsü yaralandı. Zonguldak-Ankara karayol...
ZONGULDAK’TA KONUT SATIŞI RAKAMLARI!
Ekonomi

ZONGULDAK’TA KONUT SATIŞI RAKAMLARI!


Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre geçen Mart ayında Zonguldak’ta 485 konutun satışı gerçekleştirildi. TÜİK, 2024 yılı Mart ...
ZONGULDAK’TA YASADIŞI SİLAH TİCARETİ!
Asayiş

ZONGULDAK’TA YASADIŞI SİLAH TİCARETİ!


Zonguldak’ta yasadışı silah ve mühimmat ticareti operasyonunda 6 şüpheli yakalandı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ...
ÖZÖLÇER’E ZİYARET
Gündem

ÖZÖLÇER’E ZİYARET


Z onguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir&r...
ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI “KİM” BELLİ OLDU
Siyaset

ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI “KİM” BELLİ OLDU


Zonguldak'ta İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimini AK Partili Necdet Karaveli kazandı. Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Seçimlerde AK Parti’den ö...
TURİZM UNSURLARI BİRBİRİNİ TAMAMLAMALI
Eğitim

TURİZM UNSURLARI BİRBİRİNİ TAMAMLAMALI


Z onguldak’ın ilçesi Ereğli’de, Turizm Haftası dolayısıyla Zonguldak Turizmi, Kariyer ve Endüstriyel Miras konulu panel gerçekleştirildi. ...
EREĞLİ’DE İKİ BÖLÜM DAHA AKREDİTE EDİLDİ
Eğitim

EREĞLİ’DE İKİ BÖLÜM DAHA AKREDİTE EDİLDİ


ZBEÜ, eğitimde kalite çıtasını yükseltmeye davam ediyor. Bünyesindeki Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi’ne ilköğretim matematik öğretm...
BAKANLIKTAN ZONGULDAK’A SPOR YATIRIMI
Siyaset

BAKANLIKTAN ZONGULDAK’A SPOR YATIRIMI


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Zonguldak’a spora ve sporcuya verdiği desteğin aralıksız olarak devam ettiğini bildiren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa &Cc...
AK PARTİ, POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ
Siyaset

AK PARTİ, POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ


Türkiye Mahalli İdareler Seçimleri’nde Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de zafer elde eden CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı, A...
ENFLASYON DÜZELTMESİ İŞLEMLERİNDE ÜCRET ÖDEMESİ UYARISI!
Ekonomi

ENFLASYON DÜZELTMESİ İŞLEMLERİNDE ÜCRET ÖDEMESİ UYARISI!


Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret &...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,4992
34,7669
2.477,97

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 13o

SON YORUMLAR