ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

Koronavirüs gölgesinde ilk ders zili… Bu kez daha heyecanlı… BİR DAHA KAPANMASIN!

   
Koronavirüs gölgesinde ilk ders zili…  Bu kez daha heyecanlı… BİR DAHA KAPANMASIN!

Yaklaşık bir buçuk yıl süredir dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle okullardan uzak kalan bir milyon öğretmen ve 18 milyon öğrenci ders başı yaptı. Zonguldak ve ilçelerinde de okul heyecanı başladı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri okul çevrelerinde güvenlik önlemi aldı. Vali Tutulmaz, “Koronavirüs salgınıyla etkin mücadele ederek yüz yüze eğitimi, kalıcı hale getirmek elimizde” dedi. Veliler ve öğrenciler de okulların bir daha kapanmaması için tedbirlere uyulması gerektiği görüşünde birleşti.

Zonguldak’ta 2021- 2022 Eğitim Öğretim sezonu açıldı. Okullara giden veliler ve öğrenciler bir buçuk yıl sonra okul heyecanı yaşadı.

Korona virüs pandemisi nedeniyle bir buçuk yıl sonra başlayan eğitim öğretim sezonunda veliler ve öğrenciler okul heyecanı yaşadı.

Öğrenciler günün erken saatlerinden itibaren okul için hazırlık yaptı. Üniformalarını giyip, çantalarını hazırladılar. Aileleri ile birlikte okulun yolunu tutan öğrenciler, okul bahçelerinde arkadaşlarıyla özlem giderdi. Çocuklarını okullara getiren veliler okul bahçesinden çocuklarına başarılar diledi. Salgın dolayısıyla veliler okul bahçesine alınmadı. Okul bahçesinde yapılan törenin ardından öğrenciler sınıflar alındı. Öğrencilere maske, mesafe ve hijyen kuralları hatırlatıldı.

VALİ TUTULMAZ: “KALICI HALE GETİRMEK ELİMİZDE”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı açılışı nedeniyle Dr. Derviş Nihat Arkat İlkokulunda düzenlenen programa katıldı.

Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Tutulmaz, okul müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un konuşmasının  ardından yaptığı konuşmada; 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ülkemize, ilimize, sevgili çocuklarımıza, eğitim camiamıza ve değerli velilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Eğitim olmadan gelişme ve refahın olamayacağını vurgulayan Vali Tutulmaz: “Koronavirüs salgınının halen devam ettiği bu süreçte yeni bir başlangıç yapıyoruz.  Koronavirüs salgınıyla etkin mücadele ederek yüz yüze eğitimi, kalıcı hale getirmek elimizde. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uyarak en büyük kozumuz olan aşımızı olarak bilimin gereklerini mutlaka yerine getirelim. Henüz aşısını olmayanları bu konuda uyaralım.” dedi.

Öğretmenlerimize de hitap eden Vali Tutulmaz; öğrencilerimize bol bol kitap okumalarını tavsiye etmelerini isteyerek “Sizlerin ellerinde şekillenecek olan vatanına, milletine, bayrağına gönülden bağlı çocuklarımız; aydınlık yarınlarımıza yön verecek, bizleri geleceğe emin adımlarla taşıyacaktır.” dedi.

Vali Tutulmaz, düzenlenen program kapsamında öğrencilerimizin okudukları şiirleri dinledi, folklor gösterilerini izledi ve zil çalarak ilk dersi başlattı. Ardından sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet etti, hijyen kiti dağıttı. Tutulmaz, öğretmenlerle bir araya gelerek yeni eğitim-öğretim yılında koronavirüs salgını başta olmak üzere görüş ve önerilerini dile getirdi. 

VELİLER DE HEYECANLI ÖĞRENCİLER DE

Çocuğunu okula getiren bir veli "Heyecanlıyız. Beşinci sınıf, inşallah pandemi sürecinden sonra verimli bir sezon olur. Herkese hayırlı olsun" dedi. Diğer veliler ise "Çocuklarımız da çok heyecanlı ve mutluyuz. Umarım herkes temizliğine ve mesafesine dikkat ederek ve okullarımız bir daha kapanmaz. Tek umudumuz, dileğimiz bu. Yeni eğitim ve öğretim hayatı hepimiz için hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Kentte 65 kurumda 5 bin 861 derslikte 104 bin 839 öğrenci ders başı yaptı. Kentte 7 bin 292 öğretmen bulunuyor.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 148 polis kent merkezinde okul önlerinde görev yaptı.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı sezonun açılmasının ardından Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 148 polis kent merkezinde okul önlerinde görev aldı. Asayiş, trafik ve narkotik birimlerinde çeşitli görevlerdeki polis ekipleri okul önlerinin güvenliğini sağladı. Ekiplerin denetimlerini gün boyunca devam edeceği öğrenildi.

EREĞLİ’DE İLK DERS ZİLİ…

Karadeniz Ereğli ilçesinde de 2 bin 37 öğretmen ve 31 bin 677 öğrenci 136 okulda ders başı yaptı. Günün ağarması ile okul hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler, velileri ile birlikte okul yoluna koyuldu.

İzmirlioğlu İlkokulu’nda, ilk gün olması nedeni ile heyecan yaşandı. Olabilecek karmaşıklığa karşın tedbir alan öğretmenler, velileri sözlü oyarak yönlendirdi. Velilere, okula girişlere izin verilmedi.Özellikle giriş kısmında velilerden kaynaklı sosyal mesafe kuralına uyulmadı. Bazı velilerin ise maske takmadığı görüldü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy ve Şube Müdürü  İbrahim Gök 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının ilk ziyaretini Dikmen İlkokulu’na gerçekleştirdi. Öğrenci ve öğretmenlerimizle sohbet eden Sayın Aksoy öğretmen ve idarecilere başarılı bir yıl dileyerek ziyaretini sonlandırdı.

COVİD TEDBİRLERİ

Öte yandan Eğitim-Öğretim sürecinin tekrar kesintiye uğramaması için Covid 19 koruyucu tedbirlerine harfiyen uyulması gerektiği bildirildi.

Karadeniz Ereğli’de okullarda alınacak tedbirler ise şöyle sıralandı:

1-Saat 08.30-17.00 arası öğrenci, öğretmen, kantin çalışanı, okul personeli dışında hiç kimse okul bahçesinden içeri alınmayacak.

2-Zorunlu olmadıkça hiçbir Veli okul bahçesine ve bina içine alınmayacak. Zorunlu nedenlerle okula girmesi gereken velilerden en geç 3 gün içinde yapılmış Covid 19 testi istenecek. Çift doz aşı olan velilerden test istenmeyecek. Aşı ve test kontrolü bahçe kapı girişinde yapıldıktan sonra veliler içeri kabul edilecek.

3-Öğrencilerin okul bahçesi ve bina içinde maskesiz dolaşmasına müsaade edilmeyecek. Aşı olsun, olmasın tüm öğrenci, öğretmen ve okul çalışanlarının okul bahçesi ve bina içinde maskesiz bulunması yasak. Ders esnasında da maske takılması zorunlu. Her öğrencinin yanında temiz olarak paketlenmiş günlük en az 3 adet maske bulundurması tavsiye ediliyor. Bunun haricinde acil durumlar için öğrencilerin maske ihtiyacı okul tarafından karşılanacak.

4-Tüm öğrencilerin mesafe kuralına uymaları gerekiyor.

5-Öğrencilerin sabah okula gelişlerinde ve ders aralarından sonra bina içine girerken, okul girişinde, koridorlarda ve her sınıfta bulunan hijyen köşesinde ellerini dezenfektan ile kullanımı zorunlu tutulacak. Öğrenciler isterlerse yanlarında getirecekleri dezenfektanlar ile bu işlemi yapabilecek.

6-Sınıfların ve koridorların pencereleri ders esnasında ve teneffüs lerde açık tutulacak. Her sınıfta sınıf öğretmenlerimizin belirleyeceği nöbet çizelgesine göre her sınıfta ikişer öğrenci nöbet tutacak. Nöbetçi öğrenciler, kat nöbetçisi öğretmen ile beraber teneffüs saatlerinde sınıfların boşaltılıp, havalandırılmasından sorumlu olacak.

7-Öğrenciler arası eşya alışverişi, ortak malzeme kullanma olmayacak.

Haber: Şafak Negüzel, Emre Can Bayram, Haber Merkezi



YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


İLK DERS ZİLİ ÇALDI

İLK DERS ZİLİ ÇALDI


2023-2024 yeni eğitim-öğretim yılı, Karadeniz Ereğli’de de gerçekleştirilen törenle başladı. Gazi İlkokulu’nda ki törende saygı duruşunda ...
İLK DERS ZİLİ ÇALDI: OKUL GİRİŞLERİNDE HEYECAN VARDI…

İLK DERS ZİLİ ÇALDI: OKUL GİRİŞLERİNDE HEYECAN VARDI…


Türkiye'de, salgın nedeniyle okullardan uzak kalan bir milyon öğretmen ve 18 milyon öğrenci bugün ders başı yaptı. Okullarda yüz yüze eğitim ...
“Mesafeli” eğitimde ilk ders zili çaldı

“Mesafeli” eğitimde ilk ders zili çaldı


Zonguldak'ta Milli Eğitim Bakanlığınca alınan karar doğrultusunda yüz yüze eğitim öğretim bugün itibariyle başladı. Vali Mustafa Tutulmaz törenin ardından...

Son Eklenen Haberler


ERMED’DEN EREĞLİ KAYMAKAMI’NI ZİYARET
Gündem

ERMED’DEN EREĞLİ KAYMAKAMI’NI ZİYARET


Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü ile ERMED Başkan Yardımcısı Fikri Kapan, Ereğli Kaymakamı M...
KIZ ÇOCUĞUNA CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI!
Asayiş

KIZ ÇOCUĞUNA CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI!


Zonguldak'ta 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan kadın kuaförü H.E. hakkında 47 yıl 15 aya kadar hapis cezası talep edil...
POSBIYIK TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR
Gündem

POSBIYIK TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR


Yeniden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı seçilen Halil Posbıyık’a hayırlı olsun ziyaretleri devam etti. TSO, Şoförler ve Otomobilciler Odası, bazı STK ve kuru...
BELEDİYE, BAYRAMDA ŞENLİK YAPACAK!
Kültür-Sanat

BELEDİYE, BAYRAMDA ŞENLİK YAPACAK!


Karadeniz Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı günü Çocuk Şenliği düzenledi. Sokak oyunları, oyun parkurları, bilimsel deneyler, şişme oyun parkları, hayvanat ...
EREĞLİ ‘ZONGULDAK’I ÇÖZDÜ’!
Eğitim

EREĞLİ ‘ZONGULDAK’I ÇÖZDÜ’!


Karadeniz Ereğli, matematik becerisi ile Zonguldak’ı geride bıraktı. 50 okulun öğrencileri yarıştı; “çözen” Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu oldu. ...
ZONGULDAK’IN İKİ VEKİLİ KOMİSYONA GİRDİ
Gündem

ZONGULDAK’IN İKİ VEKİLİ KOMİSYONA GİRDİ


TBMM, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin beli...
TAKLA ATTI, BURNU BİLE KANAMADI!
Asayiş

TAKLA ATTI, BURNU BİLE KANAMADI!


Düzce’de yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda 2 kiralık araç çarpıştı. Araçlardan takla atanın sürücüsü, kazayı ucuz atlattı ...
UÇURUMA YUVARLANMAKTAN KURTULDU!
Asayiş

UÇURUMA YUVARLANMAKTAN KURTULDU!


Zonguldak’ta meydana gelen kazada, metrelerce yüksekten düşmekten son anda kurulan otomobilin sürücüsü yaralandı. Zonguldak-Ankara karayol...
ZONGULDAK’TA KONUT SATIŞI RAKAMLARI!
Ekonomi

ZONGULDAK’TA KONUT SATIŞI RAKAMLARI!


Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre geçen Mart ayında Zonguldak’ta 485 konutun satışı gerçekleştirildi. TÜİK, 2024 yılı Mart ...
ZONGULDAK’TA YASADIŞI SİLAH TİCARETİ!
Asayiş

ZONGULDAK’TA YASADIŞI SİLAH TİCARETİ!


Zonguldak’ta yasadışı silah ve mühimmat ticareti operasyonunda 6 şüpheli yakalandı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,6012
34,8721
2.493,59

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

parçalı az bulutlu
parçalı az bulutlu 14o

SON YORUMLAR