ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

“KİMSE LOBİCİLİĞE SOYUNMASIN!”

   
“KİMSE LOBİCİLİĞE SOYUNMASIN!”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ereğli’nin lobisi, Ereğli’nin halk tarafından seçilen  belediye başkanı, mülki amiri, Belediye Meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri TSO’su, meslek odaları, dernekler; Ereğli’nin lobisi bunlardır. Kimse Ereğli halkı adına lobiciliğe soyunmasın. Böyle yuvarlak laflarla geçiştiriyorlar ama hikaye, biz her şeyi biliyoruz. Açıklamalar yapacağız, geleceğiz diyorlar ama yolu bulamamışlar gelmiyorlar, gelemezler” dedi. 
Posbıyık temmuz ayı olağan belediye meclis toplantısı öncesinde yaptığı gündem dışı konuşmada, Ereğli Belediyesi’nin pandemi dönemini başarıyla yürüttüğünü söyledi. Gündemin birinci maddesinin Endüstri bölgesi olduğunu belirten Posbıyık şöyle konuştu:
“Endüstri Bölgesi çok önemli bir olay. Bir ülkede endüstri bölgesi kurulması şarttır. Filyos’ta endüstri bölgesi kuruluyor, çünkü bakir bir alan. Buranın endüstri bölgesi kurulması şart. Endüstri bölgelerine karşı falan değiliz ama bir tane de özel endüstri bölgesi diye bir şey icat ettiler. Özel Endüstri bölgesi de kurulumu yapılmış sanayi tesislerinde 50 bin metrekare boş alan bulursan özel endüstri bölgesi ilan ediliyor. Birtakım ecrimisillerden, belediye harçlarından, vergilerden kurtuluyorsun. Şunu vurgulamak istiyorum. Biz Erdemir’e karşı değiliz. Kentime çok büyük şeyler kattı. Erdemir’in büyümesi için vatandaş olarak ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte sabahlara kadar çalışırım. Çünkü onun büyümesi demek bölgenin büyümesi demek. Erdemir bizim her şeyimiz ama OYAK yönetimi geldi sıkmaya başladı. Halkı adam yerine koymuyor, nakliyatçıları adam yerine koymuyor. Ereğli’de istihdam durdu, sosyal hayat durdu. Radar’a çıkanlar Ereğli’ye bir baksın lütfen. Şu anda belediyenin zorunluluğu var, belediye baskı yapıyor. Cevher tozları dağılmasın cürufu denize atmasın diye. Yarın düşünün Endüstri bölgesi olduğunda belediye ile alakası kalmıyor. OSB Gibi oluyor. Hiçbir etkinliği kalmıyor belediyenin. Harçları vermiyor, Emlak vergilerini vermiyor, Ereğli halkı yatırımlardan yararlanamıyor. Bir taraftan da istediği gibi filtreleri değiştirmeyecek. Cevher tozları balkona kadar gelecek. Özellikle kışla, Potbaşı, Gülüç civarları mahvoluyor bu işten. Topraklar verim vermiyor, o noktaya gelmiş vaziyette. Ereğli’de demir çelik fabrikalarında, kendi anlayışımı söylüyorum, özel endüstri bölgesi kurulamaz. Erdemir şehir dışında olsa, mücavir alanda olsa eyvallah. Ama Erdemir insan vücudunu düşünürseniz, midesinde, kalbinde kurulmuş. Cevher tozları balkonlara çıkıyor. Gazlar tepeden görülebiliyor.  Burası endüstri bölgesi olursa burada yaşamak zor.
“SEVİLMEYEN BİR ADAM OLDUĞUMU BİLİYORUM”
Sanayi kentlerinde sıfır kirliliğin mümkün olmadığını belirten Posbıyık şöyle devam etti:
“Ama bunun bir oranı var. Biz Ereğli’de yaşıyorsak eğer, sanayi kentlerinde olan kirliliği kısmen kabul ettik yaşıyorum. Ama bu oranların üstüne çıktığı zaman burada yaşanmaz. Şehrin merkezinde, kalbinde Erdemir. Dolayısıyla korkarım endüstri bölgesi olursa Ereğli mahvolur. Çocuklarımız, torunlarımız lösemi, kanser, koah kol geziyor. Korona ile bunun birleştiği söyleniyor. İddialar bu yönde. Böyle olursa Ereğli’den ayrılmak zorunda kalırım açık ve net söylüyorum.Endüstri bölgesi olmaması için tek başıma da kalsam eylem yapacağım. Sevilmeyen bir adam olduğumu biliyorum. Belli yerlerden sevmiyorlar beni. Açık söylüyorlar, fabrikadan, oyak’tan, çelme takmaya da çalışıyorlar. Eğer ben akıllı bir adamsam, Halil Posbıyık ve çocuklarının ailesinin çıkarlarını düşünüyorsam, o sebeple iyi olurum. He hi, ho hi. Her akşam viskimi içerim. Amcamın oğlu işe girecek sok, yeğenim işe girecek sok. Ben her gün kavga ediyorum. Ereğli halkı için mücadele ediyorum. İnanmayacağınız kadar büyük tehditler alıyorum. Çok tehlikeli bir noktaya gidiyor Ereğli. Endüstri bölgesi ilan edilen Demir Çelik benim mücavir alanımda olsa bu kadar sıkıntılı konuşmam.  Çocuklarınız, torunlarınız, hepsi bundan etkilenecek. Eğer buna bir şey demiyorsanız bir şey demem.  Ama ben teslim olmayacağım, çalışma arkadaşlarımın da teslim olacağına inanmıyorum.”
“KİMSE EREĞLİ HALKI ADINA LOBİCİLİĞE SOYUNMASIN”
Konuşmasında, siyasi mesajlar da veren Posbıyık şunları söyledi:
“Ereğli’nin lobisi, Ereğli’nin halk tarafından seçilen  belediye başkanı, mülki amiri, Belediye Meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri TSO’su, meslek odaları, dernekler; Ereğli’nin lobisi bunlardır. Kimse Ereğli halkı adına lobiciliğe soyunmasın. Böyle yuvarlak laflarla geçiştiriyorlar ama hikaye, biz her şeyi biliyoruz. Açıklamalar yapacağız, geleceğiz diyorlar ama yolu bulamamışlar gelmiyorlar, gelemezler. O rakam 76 değil, 76 sadece Beycuma’dan. Diğerleri de hazırlandı. Ama biz sağ olduğumuz sürece bunu başaramayacaklar. Ereğli kuzu, insanları kuzu, ilçe başkanları, milletvekilleri kuzu, Zonguldak’takiler Ereğli’de Demir Çelik Fabrikası var diyor. Bunların üniversiteye kampüse ihtiyacı yok diyor. Bunların paraya ihtiyacı yok, para gelecekse Zonguldak’a gelsin, ilçelere dağıtılsın diyor. Niye? Ereğli’de ölü sessizliği var. Birazcık Halil Posbıyık konuşur, ona da kavgacı dersiniz, işin içinden çıkarsınız.  Demokratik hakları aramak kavgacılık oldu maalesef. Onun için Ereğli maalesef istihdam yoksunu oldu. Daha yeni kurulan üniversitelerden mezun olanlar Erdemir’e girdi. Ereğlili olmamak kaydıyla. Benim zamanımda sadece ODTÜ’den alırlardı. Ben ayrımcılık yapmıyorum. Haddini bilen bir insanım. Çok ciddi konuşuyorum. Doğruları anlatabilmek için çırpınıyorum.”
“DUA EDİYORLAR HALİL POSBIYIK ÖLSÜN DİYE…”
Erdemir’e yönelik eleştirilerini sürdüren Posbıyık şöyle devam etti:
“Yangın sigortası vardır Türkiye’de,yangın sigortasını belediyelere yüzde 10 olarak öderler. Harekete geçtik. Danışmanlarımla yürütüyorum bu işi. Yangın sigortasına el attık. Erdemir’in kendi sigortası olduğu için al gülüm ver gülüm yapıyorlar. Ereğli belediyesinin sigortası yok. Beyanname yok. Yakında neticeyi hep beraber göreceğiz. Türkiye’de ulusal ve uluslararası alanda tek olacağız. Emlak vergisinde çok iyi noktalara geldik.  Beş ay önce Fabrikaya girdik, ölçümler yaptık. Demir Çelik’in haberi yok, nereye ne yapmış. Geçtiğimiz beş yıllık dönem boş dönem. Erdemir emretmiş, belediye yapmış. Protokol imzala demiş, eyvallah deyip atmışlar. Onu yap demişler yapmışlar. Belediyeyi aynı zannetmişler. Aynı zannettikleri için kayaya çarptılar. Kayaya Oyak yönetimi çarptı, çıkar çevreleri çarptı. Şimdi gece hatim indiriyorlar, dua ediyorlar Halil Posbıyık ölsün diye. Ama ben ölmeyeceğim. Bir dönem daha hakkım var.” Erdemir’in içine inceleme amacıyla girdiklerinde şaşkına döndüklerini belirten Posbıyık şunları söyledi: “Her taraf ruhsatsız binalar yapılmış. En iyi yer 2 bin 400 metrekare ruhsatlı yer var, yanına on dokuz bin metrekare ruhsatsız yer yapılmış. Karabük Demir Çelik arazisi bizim yarımız kadar, Ereğli Belediyesi’ninki iki kat olmasına rağmen Ereğli’nin iki katı emlak vergisi alıyorlar. Anlattık, hepsini anlattık. TSO Başkanı vasıtasıyla Toker beye gittik, bir restoranda yemek yedik, anlaştık. Çok samimi davrandı. Kendimi kandırılmaz görüyordum kandırıldım. İki günde tamam dediler. Her şeye izin vereceğiz hafta sonu dediler. İki gün iki ay oldu. Telefon ettim, Toker bey bana böyle böyle demiştin dedim. Korona girdi dediler.  Korona girdi de belediye çalışıyor, erdemir çalışıyor, devlet çalışıyor.  Online sistemi var dedik, peki haklısın dedi, online sistem kuruldu, randevuya katılmadılar. Ertesi gün dediler, yine online sistem kuruldu yine selam bile veren olmadı. Ama ekip olarak çok sabırlıyız. Bekledik. Emlak vergisinde hakkımız. Ölçümleri yapmaya başladık. Biz tesisleri mühürleyemeyiz, yapı zaptı tutarız. İnşaat yapmış, bunu kanuni duruma getir deriz. Cezalar yazdık. İmar kanunu açık. 33. Maddeyi çalıştırdık ve imar kirliliğinden dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yakında göreceksiniz, geçmişte de oldu öyle şeyler. Yargılandılar. Birinci raundu kazandık çünkü 8 milyon emlak vergisi ödüyorlardı, biz 13 milyon olarak tespit ettik. Bizim tespitlerimize uyarak birinci taksidi mayıs ayında 6,5 milyonu yatırdılar mahkemeye itiraz kaydıyla.”
“HERHALDE ÇAY KAHVE İÇMEYE GİTMEDİM”
Erdemir’in ülkede elektrik tüketim vergisi ödemeyen tek yer olduğunu belirten Posbıyık şunları kaydetti:
“Her biriniz Elektrik tüketim vergisi ödüyorsunuz. OSB veriyor. Demir Çelik fabrikası elektrik tüketim vergisi vermeyen tek yer. Geçtiğimiz dönemde anayasa mahkemesine gitmişler. Buradan avukat gönderilmediği için savunma yapılmamış. Bazı gazetelerde görüyorum, AYM Kararı kesinleşmedi. Danıştay’da şu anda. Ereğli’den ve dışarıdan avukatlar tuttuk, işler yolunda giderse, inanıyoruz, bu maddeyi de geriye çevireceğiz. Lojmanlara elektrik veriyorlar, devletten saklıyorlar. Bordrolardan kira parası diye alıyorlar. Elektrik veriyor dışarıya, bize vergi vermiyor. Bunun belgesi var. Önceki gün vergi dairesi başkanına gittim Zonguldak’a. Sadece çay kahve içmeye gitmedim herhalde.” Posbıyık, harita üzerinden Erdemir’in belediye ve özel mülkiyet uhdesindeki arazileri tel örgüleri içine nasıl aldığını harita üzerinden anlatarak, Erdemir’in ecrimisil vermediğini, kendilerini içeri de sokmadığını söyledi.
YATIRIMLAR… ÇALIŞMALAR… PROJELER…
Posbıyık, Erdemir Plajı’nın Barış plajı olduğunu açılışın meclis üyeleri ile birlikte yapılacağını ifade ederek, “Burası çok güzel bir yer oldu” dedi. Erdemir Genel Müdürlüğü binası yanında spor parkında üç kişinin parasını çıkaramadıklarını ifade eden Posbıyık, orada bir balık evi yapacaklarını söyledi. Su ürünlerinin olduğu yeri halk kafe olarak yeniden düzenlediklerini ifade eden Posbıyık, “burada herkes bir liraya çayını içebilecek, dışarıdan yiyecek getirilebilecek. Kısa zamanda açılışını yapacağız. Orayı açınca da Çilek Kafe’yi de ihaleye çıkaracağız” dedi.
İnallı’ya 100, Osmantepe’ye de 500 metreküplük birer depo yapılacağını, bu nedenle su sıkıntısının sona ereceğini söyledi. Posbıyık aynısının Radar tepesine de yapılacağını ve Ereğli’de hiçbir yerde elektrik kesintisinde su kesintisi olmayacağını söyledi. Belediye Başkanı, Elmatepe’ye bir sinyalizasyon sistemi kurduklarını, Echomar hastanesinin önüne de sinyalizasyon sistemi kurulduğunu, Solak Yol Ayrımı’na da aynısının kurulacağını ifade etti. Delihakkı’ya ata tohumu yetiştirecek bir tesis kuracaklarını belirten posbıyık, “Bunun için ekiplerimizi seferihisar’a İzmir’e gönderdik. Genç ziraat mühendislerimiz vasıtasıyla ata tohumu yetiştireceğiz. İki sene sonra köylere dağıtmaya başlayacağız” dedi. Şehirlerarası indirme yerini Sanayi’de yaptıklarını, İlçe Trafik komisyonundan geçince bir açılış yapacaklarını belirten Posbıyık, “Cehennemağzı mağaralarında bir dere ıslahı yapılması lazım. Bunu biz üstlendik. DSİ Şube Müdürü arkadaşımız yardımcı oluyor. Turist otobüsleri için yer yapıyoruz” diye konuştu. Posbıyık, Delihakkı’da çarpık kentleşmeyi engellemek için, Subaşı’na kadar mücavir alanına alarak imar zorunluluğu getireceklerini söyledi. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, 18 maddenin kentin medeniyeti olduğunu belirterek, “Şu anda üç tane 18 maddemiz var. Askıya çıktı, on beş gün bekleyeceğiz. Üç makine aldık fen işleri müdürlüğüne, makineler bekliyor. Askı süresi bittikten sonra yollar açılacak” diye konuştu. Mezarlıkta 80 dönüm bir yerleri bulunduğunu ifade eden belediye başkanı, “20 dönüm de belen mezarlığıyla 100 dönüm yerimiz var.  Orada çok güzel şehitlikler yapılacak. Anıt olacak, tören alanı, bir cami olacak. Cami yaptırmak isteyenlerin ismini verebiliriz oraya. Çok şık bir proje hazırladık” dedi.
En büyük hayalinin Göztepe’yi turizme açmak olduğunu ifade eden Posbıyık, “Projeleri belli bir noktaya getirdik ancak kurul teleferiğe izin vermiyor. Tamam dedim ama yaşlılar var, Göztepe’ye bunları nasıl çıkaracağız diyoruz. Elif otelin oradan bir teleferik projesi var. Karabük koruma kurulunda şu anda. Onu bitirmeye çalışıyoruz.” Posbıyık 100. Yıl sempozyumunun da çok güzel geçtiğini belirterek, emek veren herkese teşekkür etti.

“KİMSE LOBİCİLİĞE SOYUNMASIN!” - 1
“KİMSE LOBİCİLİĞE SOYUNMASIN!” - 2
“KİMSE LOBİCİLİĞE SOYUNMASIN!” - 3
“KİMSE LOBİCİLİĞE SOYUNMASIN!” - 4


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


ARI KOVANI YÜKLÜ MİNİBÜS KAZA YAPTI, KAZA YERİNE KİMSE YAKLAŞAMADI

ARI KOVANI YÜKLÜ MİNİBÜS KAZA YAPTI, KAZA YERİNE KİMSE YAKLAŞAMADI


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde kaza yapan minibüsün yanına kimse yaklaşamadı. Minibüsün içinde yüklü olan kovanların yola saçıl...
OCAK’IN İDDİALI ALAPLI SÖZLERİ

OCAK’IN İDDİALI ALAPLI SÖZLERİ


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinin boru, profil, makine alanında alınan yatırım kararlarıyla ön plana çıktığı bildirildi. Alaplı TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Ba...
Devrekli benzeri, yıldız futbolcu ile fotoğraf çektirmek istiyor… “YERİNE OYNASAM KİMSE FARK ETMEZ!”

Devrekli benzeri, yıldız futbolcu ile fotoğraf çektirmek istiyor… “YERİNE OYNASAM KİMSE FARK ETMEZ!”


 Ünlü Futbolcu Mesut Özil’e benzerliğiyle ünlenen Devrek doğumlu Mustafa Barut, görenleri şaşkına çeviriyor. Mesut Özil’e ol...

Son Eklenen Haberler


ZONGULDAK’TA KONUT SATIŞI RAKAMLARI!
Ekonomi

ZONGULDAK’TA KONUT SATIŞI RAKAMLARI!


Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre geçen Mart ayında Zonguldak’ta 485 konutun satışı gerçekleştirildi. TÜİK, 2024 yılı Mart ...
ZONGULDAK’TA YASADIŞI SİLAH TİCARETİ!
Asayiş

ZONGULDAK’TA YASADIŞI SİLAH TİCARETİ!


Zonguldak’ta yasadışı silah ve mühimmat ticareti operasyonunda 6 şüpheli yakalandı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ...
ÖZÖLÇER’E ZİYARET
Gündem

ÖZÖLÇER’E ZİYARET


Z onguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir&r...
ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI “KİM” BELLİ OLDU
Siyaset

ZONGULDAK İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI “KİM” BELLİ OLDU


Zonguldak'ta İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimini AK Partili Necdet Karaveli kazandı. Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Seçimlerde AK Parti’den ö...
TURİZM UNSURLARI BİRBİRİNİ TAMAMLAMALI
Eğitim

TURİZM UNSURLARI BİRBİRİNİ TAMAMLAMALI


Z onguldak’ın ilçesi Ereğli’de, Turizm Haftası dolayısıyla Zonguldak Turizmi, Kariyer ve Endüstriyel Miras konulu panel gerçekleştirildi. ...
EREĞLİ’DE İKİ BÖLÜM DAHA AKREDİTE EDİLDİ
Eğitim

EREĞLİ’DE İKİ BÖLÜM DAHA AKREDİTE EDİLDİ


ZBEÜ, eğitimde kalite çıtasını yükseltmeye davam ediyor. Bünyesindeki Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi’ne ilköğretim matematik öğretm...
BAKANLIKTAN ZONGULDAK’A SPOR YATIRIMI
Siyaset

BAKANLIKTAN ZONGULDAK’A SPOR YATIRIMI


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Zonguldak’a spora ve sporcuya verdiği desteğin aralıksız olarak devam ettiğini bildiren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa &Cc...
AK PARTİ, POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ
Siyaset

AK PARTİ, POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ


Türkiye Mahalli İdareler Seçimleri’nde Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de zafer elde eden CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı, A...
ENFLASYON DÜZELTMESİ İŞLEMLERİNDE ÜCRET ÖDEMESİ UYARISI!
Ekonomi

ENFLASYON DÜZELTMESİ İŞLEMLERİNDE ÜCRET ÖDEMESİ UYARISI!


Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret &...
MESLEKİ GELİŞİME YÖNELİK TEKNİK DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI
Ekonomi

MESLEKİ GELİŞİME YÖNELİK TEKNİK DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI


Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı 8 Mart 2024 tarihinde ilan edildi. Program için son başvuru tarihi 30 Ara...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,5020
34,8237
2.485,29

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

açık
açık 15o

SON YORUMLAR