ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

İmamoğlu: ´İstanbul´a hizmet etmek, Türkiye´ye hizmet etmektir´

   
İmamoğlu: ´İstanbul´a hizmet etmek, Türkiye´ye hizmet etmektir´
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Adil bir yönetici,  bu ülkeye layık bir yönetici, bayrağına, milletine, maneviyatına ve milli duygularına layık bir yönetici olmaya söz veriyorum. Cumhuriyetin ilkelerinden asla vaz geçmeyeceğime, insanların bu ülkede dostça, kardeşçe, barış içinde yaşamalarına her zaman eşit fırsatlar tanıyan bir yönetici olmaya söz veriyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz Ereğli´de bu yıl 21.´si düzenlenen Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde verilen ve Türkiye´nin Nobel´i unvanıyla tanınan Sevgi Barış Dostluk Ödülü´nü almak üzere Ereğli´ye geldi.  Akçakoca ve Alaplı ziyaretlerinin ardından ilçeye gelen İmamoğlu, bir süre Çınaraltı´nda vatandaşlarla bir araya geldi. İmamoğlu için vatandaşlar tarafından sevgi gösterileri yapıldı.

İmamoğlu daha sonra Atatürk Anıtı önünde kurulan ana sahneye, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık ve İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte gelerek, alanı dolduran onbinlerce kişiyi selamladı. 

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İmamoğlu´nun, 31 mart´ta tıpkı kendisi gibi seçimleri kazandığını, ancak seçimlerin yenilendiğini anlattı.

İmamoğlu´nun İstanbul Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini Ereğli´ye yaptığını, ilk ödülü de Ereğli halkından alacağını ifade eden Posbıyık, Sevgi Barış  Dostluk ödülünün İmamoğlu´na verilmesinin gerekçesini ise şu cümlelerle ifade etti:

"Sayın Ekrem İmamoğlu, siyasette kullandığınız sevgi dili, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan yaklaşımınız, birlik ve beraberlik için gösterdiğiniz kararlı tutum nedeniyle, yüzyıllardır farklı kültürlere ev sahipliği yapan ve efsaneleri günümüze kadar uzanan Karadeniz Ereğli halkı adına Sevgi Barış Dostluk Ödülü´nü size sunmaktan onur duyuyorum. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine."

Posbıyık, konuşmasının ardından alkışlar ve tezahüratlar arasında İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´na Sevgi Barış Dostluk Ödülü´nü takdim etti.  Neriman Posbıyık da İmamoğlu´na çiçek ve elpek bezinden dokunan bir atkı armağan etti.

İMAMOĞLU: " ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM"

Ekrem İmamoğlu,  ödülü almasının ardından yaptığı konuşmada, kullandığı sevgi dilinden asla vazgeçmeyeceğini şu cümlelerle anlattı:

Sevgi dolusunuz, barış, huzur, mutluluk, dostluk. Sizlerle şunu paylaşmak istiyorum. Dünyanın bana göre en kolay şeyi iyi cümleleri kurmak, iyi kelimeleri kurmak. Örneğin şu güzel kızlara çok güzelsiniz demek. Yakışıklı gençlere çok yakışıklısınız demek. Yani bir insanı görüp ona merhaba diyebilmek, nasılsın diyebilmek, yürekten kucaklayabilmek ve o insana güzel duygularını ifade edebilmek çok kolay. Zor olan kötü şeyler konuşmak. Bir insanı kırıcı, döken cümleleri kurmak. Bir topluma hitap ederken onların moralini ayağa kaldırmak kolay ama bir toplumun moralini bozmak zor aslında. Uzun zamandır zorları yapıyoruz. Milletimizin moralini bozmak için ne yazık ki bazı alanlarda kötü cümleler kullanmaktan geri durmuyoruz.  Ve bundan hepimiz şikayetçiyiz aslında. Size bir şey söyleyeyim, en çok kim şikayetçi biliyor musunuz, işte bana o el sallayan mini minnacık çocuklarımız. Çocuklarımız şikayetçi, kötü cümleler duymak istemiyorlar. Ben biliyorum, benim de küçük bir kızım var.

Ben kendi adıma bu siyaset yolunda yol yürürken, İstanbul´a aday olduğumda toplumun ihtiyaçlarını konuşmak konusunda söz verdim. Örneğin rakibimiz veya benimle mücadele edenler kim hiç düşünmedim bile. İnsanımla konuşmak, hemşerilerimle konuşmak, onların duygularını hissetmek ve onların duygularına hitap etmek, sorunlarını tespit etmek, sorunlarına çözüm olmak, topluma moral vermek; tek kullandığım dil bu oldu. Bundan vazgeçmedim ve göreceksiniz, Ereğli şahit ki hayatım boyunca bu güzel dilden vazgeçmeyeceğim, asla vazgeçmeyeceğim."

"BAŞARACAĞIZ"

İstanbul´un mutluluğun, Türkiye için önemine dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Başkanı, konuşmasında kararlılık mesajları verdi.

İmamoğlu şöyle dedi:

"Doğrulardan vazgeçmeyeceğim, doğruları konuşmaktan vazgeçmeyeceğim, göreceksiniz, haktan hukuktan ve adaletten asla vazgeçmeyeceğim. Şehrimize hizmet etmek, 16 milyonluk bir kente hizmet etmenin aynı zamanda Türkiye´ye hizmet etmek olduğunu da çok iyi biliyorum. Ve bunu başarmanın, İstanbul´u ayağa kaldırmanın aynı zamanda Türkiye´nin de motivasyonu olduğunu biliyorum. İstanbul insanlarının, o güzel topluluğun her yönüyle mutlu olmasının Türkiye´mizi de motive etmesi anlamına geldiğini biliyorum. Böyle çalışacağım ve göreceksiniz başaracağız, başaracağız, kesinlikle başaracağız.

Topluma olan inancımızdan hiçbir gün şüphe etmedim. Aynen 31 Mart´ta başardığımız gibi, 23 Haziran´da başardığımız gibi. İnancımız birkaç türlü çok büyüktü. Birincisi kesinlikle milletimizin doğruya karar vereceği konusunda bir gün bile şüphe etmedim. Ama özellikle 23 Haziran´da demokrasi için milletimizin en doğru kararı vereceğini biliyordum. Ve egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ispat edeceğini biliyordum."

"BU AYNI ZAMANDA MİLLET OLMAKTIR"

İmamoğlu, Sevgi Barış Dostluk ödülü almaktan duyduğu mutluluğu  dile getirerek şunları söyledi:

"Bu güzel cennet vatanın, Karadeniz´in incisi Ereğli´deki vatandaşlarımızın heyecanını burada yaşamak benim için çok büyük bir onur. O yüzden bana bu ödülü veren Ereğli halkına, elbette bu festivalin jürisine ve de çok kıymetli belediye başkanı ağabeyim Halil Beye çok teşekkür ediyorum. İnsanlara bu güzel anı sunabilmek, onlarla sanatçıların duygularını paylaşabilmek, bunlar güzel şeyler. Sanırım bir süre ara verilmiş, bir süre yapılmamış. Yapılınca ne güzel değil mi?

Yani müzikle buluşmak, sanatla buluşmak. Bakın burada omuz omuzasınız, yan yanasınız. Bazen sevinçle çığlıklar atacaksınız, bazı şarkılarda, hüzünlerde hem böyle sallanacak, hem birbirinizin dert ortağı olacaksınız. Bu nedir biliyor musunuz? Bu aynı zamanda millet olmaktır millet. Millet olmaktır. Onun için festivaller olacak,  buluşmalar olacak, konserler olacak; bayramları, dini bayramlarımızı maneviyatıyla yaşacağız, ama aynı zamanda milli bayramlarımızı coşkuyla yaşayacağız coşkuyla. Bayrağımızı coşkuyla taşıyacağız."

"SÖZ VERİYORUM!"

Ekrem İmamoğlu, konuşmasında yönetim anlayışı ile ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

"Değerli dostlar, güzel dostlar, Ereğli´nin güzel insanları. Batı Karadeniz´in coşkulu, güzel insanları. Çok güzel çocuklar, gençler, hanımefendiler, beyefendiler. Sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Asla unutmayınız, büyük işler başarmak zorundayız. Çünkü dünyanın en genç nüfuslarından birine sahibiz. Özellikle gençler için bu ülkeyi ve bu güzel şehirleri, başta İstanbul´u umut haline getirmek zorundayız. Gençler hayallerini bu şehirlerde ve güzel ülkemizde gerçekleştirmeliler. Onlara eğitimde fırsat eşitliği vermeliyiz. İş bulmada fırsat eşitliği vermeliyiz. Liyakatle, adaletle bu şehirleri yönetmeli ve bizim gençlerimize gelecekle ilgili en ufak bir tereddüt bırakmalıyız.

İşte bu şekilde yönetici olmaya başta buradaki gençlerin huzurunda, tüm Ereğli´nin huzurunda söz veriyorum. Söz veriyorum. Bana layık gördüğünüz ödülün karşılığını İstanbul´da hizmet ederken vermeyi hepinizin huzurunda söz veriyorum. Hatamız olabilir ama hep başarıya koşmak için yine hepinizin huzurunda söz veriyorum. Adil bir yönetici,  bu ülkeye layık bir yönetici, bayrağına, milletine, maneviyatına ve milli duygularına layık bir yönetici olmaya söz veriyorum. Cumhuriyetin ilkelerinden asla vaz geçmeyeceğime, insanların bu ülkede dostça, kardeşçe, barış içinde yaşamalarına her zaman eşit fırsatlar tanıyan bir yönetici olmaya söz veriyorum.Değerli hemşerilerim, Karadeniz´in güzel insanları. Aynı zamanda bir Türkiye Cumhuriyetinin genç evladı olarak, sizlere hepinizin huzurunda söz veriyorum ki, Mustafa Kemal Atatürk´e layık bir yönetici olacağıma söz veriyorum. "

"HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, konuşmasının sonunda "Enerjinizi yüksek tutun" mesajı verdi. İmamoğlu, "Ereğli´nin güzel insanları, umut ediyorum yine burada buluşuruz. Umut ediyorum, yine bu heyecanı Ereğli´de hep beraber yaşarız. Bizi takip etmeyi ihmal etmeyin. Bazen Ereğli´den bile bizi uyarmanızı isteriz.  Türkiye´nin her yanından bizi uyarmanızı isteriz. Seksen bir ilinden insanların yaşadığı bir kenttir İstanbul. Dolayısıyla İstanbul´un seksenbir ilinden gelen insanlardan hepinize selam getirdim.

Son olarak hiçbir zaman unutmayın ve doğrulardan asla vazgeçmeyin. Her zaman akıldan ve bilimden yana olalım. Her zaman cesaretli ve yürekli olalım. Her zaman unutmayın ki enerjinizi yüksek tutun, enerjinizi yüksek tutun. Ne demiştik, gençliğimiz var demiştik değil mi? Gençliğinizi her zaman o güzel enerjinizle dimdik ayakta tutun.Göreceksiniz bu ülke adına çok güzel görevler yapacağız. Hiç kimseyi birbirinden ayırmadan, nerede, hangi siyasi görüşte, hangi yaşam biçiminde, hangi etnik kökende olursa olsun, herkese sevgiyle, saygıyla dostlukla yaklaşacağız. Hepinize teşekkür ediyorum, sağ olun var olun" diye konuştu.

İmamoğlu, konuşmasının ardından, alanı dolduran onbinlerce kişiyle birlikte geleneksel "Her şey çok güzel olacak" sloganını tekrarladı.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık ise İmamoğlu´nu festivallerde gelenek haline gelen Sevgi Barış Dostluk selamıyla uğurladı.



YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Aras: ´Bu seçimin kaybedeni yok´

Aras: ´Bu seçimin kaybedeni yok´


CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras, Ekrem İmamoğlu´nun zaferi ile sonuçlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin, "Bu seçimin kaybedeni yo...
Tekin´den İmamoğlu´na destek için İstanbul´a gitti

Tekin´den İmamoğlu´na destek için İstanbul´a gitti


Zonguldak Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu´na destek için İstanbul´a gitti. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Bele...
İmamoğlu ziyaret etti…

İmamoğlu ziyaret etti…


Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından İstanbul EMİTT fuarında açılan standı İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ziyaret ettiği bildirildi. Konuyla ilgili...

Son Eklenen Haberler


AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!
Siyaset

AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!


Gülüç Belediye Başkan Adayı Kerim Sönmez, “1987’den 1989 a kadar bizim olan ve bir oldu bitti ile Ereğli’ye bağlanan Göktepe, Dağlar...
ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…
Spor

ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…


Karadeniz Ereğli’de Zeynep Tuncay, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branşı’nda dünya üçüncüsü oldu. Ereğl...
SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”
Siyaset

SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”


Karadeniz Ereğli’nin beş yıldır çoğu hizmetten mahrum bırakıldığını öne sürdü AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, şehrine hizmet vermediğin...
MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”
Siyaset

MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”


Bir dönem Karadeniz Ereğli belediye başkanlığı yapan Murat Sesli, “birbirlerine saldırmaları lazımken her iki aday da bana saldırıyor. Neden? Çünkü ...
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!
Gündem

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!


31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkın...
“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”
Siyaset

“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”


Özhaseki: “Ömer Selim Bey kardeşime sizler izin verirseniz önünü açarsanız, onu desteklerseniz Allah'ın izniyle ben de buranın bir evladı ...
BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ
Yaşam

BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ


Karadeniz Ereğli’de bir hayırsever, bakkal veresiye defterindeki borçların tamamını ödedi. Potbaşı Mahallesi’nde bakkal işleten Muammer Arslan, iş yerin...
TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI
Asayiş

TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI


Düzce’de şehirlerarası yolcu otobüsü, önünde seyir halinde olan tıra arkadan çarpıp refüje girdi. Refüjün çamurlu olm...
EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI
Gündem

EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Ekipleri Çetin Apatay Bulvarında otomobil ve ticari ara...
DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Asayiş

DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU


Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Armağan Salman olduğu öğrenildi . Ereğli il&ccedi...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,3225
35,1049
2.309,36

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 14o

SON YORUMLAR