ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

GMİS KIDEM TAZMİNATINI SAVUNDU... GENEL GREV NEDENİ

   
GMİS  KIDEM TAZMİNATINI SAVUNDU... GENEL GREV NEDENİ

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Hükümet tarafından yeniden gündeme getirilen Kıdem Tazminatı ile ilgili düzenlemelere karşı çıkarak, “84 yıllık kazanımımız, hakkımız olan Kıdem Tazminatı konusu kırmızı çizgimizdir. Üç dönemdir TÜRK-İŞ genel kurullarında kıdem tazminatı konusunun genel grev nedeni olduğu karar altına alındı. Kıdem Tazminatımız, genel grev sebebidir” dedi.

 Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez Yönetim Kurulu, üretim bölgelerinde madencileri ziyaret ederek çeşitli konularda bilgilendirmeye devam ediyor.

GMİS Yönetimi, 15 Haziran 2020 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi’nde çalışan madencileri ziyaret etti.

Ziyarete GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile GMİS Üzülmez Şube Başkan ve Yöneticileri katıldı.

GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, “İşten çıkan arkadaşlara geçmiş olsun, işe girecek arkadaşlara kazasız, belasız çalışmalar diliyorum.

Öncelikle bu salgın döneminde kaybettiğimiz

Kemal Soytürk kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum.

Sendikamızın Genel Merkez Yönetimi burada, şube yöneticilerimiz burada, temsilcilerimiz burada, siz madenci kardeşlerim buradasınız. Genel Maden-İş burada. Birlikte mücadelemiz ve dayanışmamızla bu zorlu dönemin de üstesinden geleceğiz” dedi.

YEŞİL, KORONAVİRÜSTEN KORUNMA KURALLARINI HATIRLATTI

Üzülmez Kuyu başında madencilere hitap eden GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmeler ve alınması gereken önlemler ve yeniden gündeme getirilen kıdem tazminatı konularında madencilere bilgi verdi.

Yeşil şunları söyledi; “Dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren Koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığımız sıkıntıları biliyorsunuz 30 Mart tarihinde işlerimize ara verildi.

bu süreçte bir arkadaşımız Koronavirüse yakalandı ve kaybettik. Kemal Soytürk kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum.

Bizler madenci olarak bu virüs salgınında en çok etkilenebilecek durumda olanlarız. Yaşadığımız süreç içerisinde bir vaka dışında, arkadaşlarımızda bir sıkıntı yok.

Koronavirüs salgınının, normalleşme süreciyle beraber tekrar hızlanacağı konuşuluyordu. Son bir haftadır koronavirüs salgınında sayıların artmaya başladığını gördük.

Bu süreç bizler için çok zor. Burada iş yeri hekimlerimiz, sendika temsilcilerimiz, en önemlisi sizler, bu virüsten korumanın yollarını biliyorsunuz. Maden işyeri olduğu için sosyal mesafe konusunda sıkıntılarımız var ama maske ve hijyen konularına dikkat edeceğinizden eminim.

KIDEM TAZMİNATI KONUSU GENEL GREV NEDENİDİR

Son günlerde Kıdem Tazminatımız tekrar gündeme getirildi.

Dün TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu toplantısında eylem kararlarını konuştuk. Dün akşam itibariyle sosyal medya üzerinden çalışmalarımıza başladık.

Bu zor zamanlarda, özellikle ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını döneminde Kıdem Tazminatımızın tekrar gündeme getirilmesi düşündürücüdür. Çıkıp meydanlarda konuşamazsınız, toplu eylemler yapamazsınız.

84 yıllık kazanımımız, hakkımız olan Kıdem Tazminatı konusu kırmızı çizgimizdir. Kıdem Tazminatınızı bugüne kadar kimseye vermedik, bundan sonra da kıdem tazminatınızı kimseye vermeyeceğiz.

Üç dönemdir TÜRK-İŞ genel kurullarında kıdem tazminatı konusunun genel grev nedeni olduğu karar altına alındı. Yeni bir karara gerek yok. Kıdem Tazminatımız, genel grev sebebidir.

Hükümetin, bu süreçte işçi arkadaşlarımızın, emekçilerin tek kazanımı olan Kıdem Tazminatına el uzatmasına hep birlikte izin vermeyeceğiz.

Kıdem tazminatı oğlumuzun damatlığı, kızımızın gelinliği, geleceğimiz ve bizim kefen paramızdır.  Son kalemizdir. Korumak için yapılması gereken ne varsa hep birlikte yapacağız.

Emekliliği gelen arkadaşlarımız telaşa kapılmasın. Şu anda Meclis’e gelmiş bir şey yok. Bizler süreci çok yakınen takip ediyoruz.

Kıdem Tazminatımız bütün konfederasyonların da katılımıyla kırmızı çizgi olarak belirlendi. Genel grev sebebi olduğu açıklandı.

Hükümet çalışmalarını şu anda yapıyor ama bizler de sert bir şekilde cevap vermek için hazırlığımızı yapıyoruz. Sizler de hazırlıklı olun.

Bizler bugüne kadar her şart altında mücadele ettik bundan sonra da her şart altında mücadele edeceğiz.

SOSYAL MEDYA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Dün akşam saatlerinde başlattığımız sosyal medya çalışmalarına sizler de sosyal medya hesaplarınızı kullanarak katılınız. Geleceğimiz olan kıdem tazminatı konusunda tepkilerinizi bireysel olarak da sosyal medya üzerinden gösteriniz. Biz gerekirse Meydanlara da çıkarız; sosyal mesafeyi koruyarak çıkarız, ama çıkarız.

Sizler sosyal medya hesapları üzerinden kıdem tazminatı ilgili paylaşımlarınızı yapınız. Dün akşam aldığım bilgiye göre sosyal medya üzerinden yapılan çalışmalara büyük destek var. Sizler de bu çalışmalara destek verin. Kıdem tazminatı konusundaki tepkinizi gösterin. Bunun damla damla büyüyeceğine eminiz, durum bunu gösteriyor. İnşallah hep birlikte başarıya ulaşacağız”.

Yeşil’in konuşması sırasında “Kıdem tazminatı hakkımız, söke söze alırız”, “Kıdem tazminatına uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı.

Haber Merkezi

GMİS  KIDEM TAZMİNATINI SAVUNDU... GENEL GREV NEDENİ  - 1
GMİS  KIDEM TAZMİNATINI SAVUNDU... GENEL GREV NEDENİ  - 2
GMİS  KIDEM TAZMİNATINI SAVUNDU... GENEL GREV NEDENİ  - 3
GMİS  KIDEM TAZMİNATINI SAVUNDU... GENEL GREV NEDENİ  - 4
GMİS  KIDEM TAZMİNATINI SAVUNDU... GENEL GREV NEDENİ  - 5


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


SENDİKA LİDERİNDEN “KIDEM TAZMİNATI” AÇIKLAMASI

SENDİKA LİDERİNDEN “KIDEM TAZMİNATI” AÇIKLAMASI


Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Kıdem tazminatından bir milim geri gelindiğinde TÜRK-İŞ genel kurullarında aldığımız, ‘kıdem ta...
TÜRK-İŞ STAND AÇTI

TÜRK-İŞ STAND AÇTI


 TÜRK-İŞ’in “Kıdem Tazminatıma Dokunma” sloganıyla kıdem tazminatı ile ilgili düzenlemelere karşı başlattığı çalışmalar sürüyor....
GMİS, KIDEM TAZMİNATI İÇİN SAHAYA İNİYOR

GMİS, KIDEM TAZMİNATI İÇİN SAHAYA İNİYOR


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) tarafından, kıdem tazminatına yönelik olarak gündeme getirilen değişikliğe karşı basın açıklaması yapılacağı bildiri...

Son Eklenen Haberler


AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!
Siyaset

AK PARTİ GÜLÜÇ’TE SEÇİMİ KAZANMIŞ!


Gülüç Belediye Başkan Adayı Kerim Sönmez, “1987’den 1989 a kadar bizim olan ve bir oldu bitti ile Ereğli’ye bağlanan Göktepe, Dağlar...
ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…
Spor

ZEYNEP DÜNYA 3’ÜNCÜSÜ…


Karadeniz Ereğli’de Zeynep Tuncay, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branşı’nda dünya üçüncüsü oldu. Ereğl...
SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”
Siyaset

SEZER: “KAYBEDECEK 5 YIL DAHA YOK”


Karadeniz Ereğli’nin beş yıldır çoğu hizmetten mahrum bırakıldığını öne sürdü AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, şehrine hizmet vermediğin...
MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”
Siyaset

MURAT SESLİ: “MURAT SESLİ KAZANACAK”


Bir dönem Karadeniz Ereğli belediye başkanlığı yapan Murat Sesli, “birbirlerine saldırmaları lazımken her iki aday da bana saldırıyor. Neden? Çünkü ...
İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!
Gündem

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU!


31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkın...
“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”
Siyaset

“İKTİDAR GÜCÜ BAŞKA ONU KULLANMAK LAZIM”


Özhaseki: “Ömer Selim Bey kardeşime sizler izin verirseniz önünü açarsanız, onu desteklerseniz Allah'ın izniyle ben de buranın bir evladı ...
BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ
Yaşam

BİR KİŞİ VERESİYE DEFTERİNİ ÖDEDİ


Karadeniz Ereğli’de bir hayırsever, bakkal veresiye defterindeki borçların tamamını ödedi. Potbaşı Mahallesi’nde bakkal işleten Muammer Arslan, iş yerin...
TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI
Asayiş

TIRLA ÇARPIŞAN OTOBÜS REFÜJE ÇIKTI: 1’İ AĞIR 15 YARALI


Düzce’de şehirlerarası yolcu otobüsü, önünde seyir halinde olan tıra arkadan çarpıp refüje girdi. Refüjün çamurlu olm...
EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI
Gündem

EREĞLİ´DE TRAFİK DENETİMLERİ ARTIRILDI


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Ekipleri Çetin Apatay Bulvarında otomobil ve ticari ara...
DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Asayiş

DENİZDE BULUNAN CESEDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU


Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Armağan Salman olduğu öğrenildi . Ereğli il&ccedi...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,3200
35,0419
2.306,45

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 14o

SON YORUMLAR