ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

Çorumluoğlu: ´Bayramlar birlik ve dirliği sağlayan özel bir gündür´

   
Çorumluoğlu: ´Bayramlar birlik ve dirliği sağlayan özel bir gündür´

Tüm İslam Alemi ve Türkiye´de 11 Ağustos Pazar günü kutlanmaya başlayacak Kurban Bayramı için hazırlıklar tamamlandı. Pazar sabahı saat 06.37´de kılınacak Bayram Namazı´yla başlayacak Bayram kutlamaları kapsamında aynı gün 14.00-15.00 saatleri arasında İnönü Parkı´nda bayramlaşma programı yapılacak.

ÇORUMLUOĞLU: "BAYRAMLAR ÖZEL GÜNLERDİR"

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, bayram vesilesiyle yayınladığı mesajda bayramın toplumsal birlik ve dayanışma açısından oynadığı role vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Bayramlar, toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz, sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız özel günlerdir.

Bir Kurban Bayramını daha idrak etmekte, bu mübarek günlerin rahmet ve bereketinde buluşmaktayız. Her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı bayramlar eşin, dostun, akrabanın, hastaların ve büyüklerin ziyaret edildiği, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların giderildiği, küskünlerin barıştığı sevgi birlik ve dirliği sağlayan özel bir gündür.

Kurban Bayramının insanlığa, ülkemize ve halkımıza barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu duygularla, tüm Ereğli halkının, mübarek Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, sağlık ve mutluluk içinde, nice huzurlu günlere hep birlikte ulaşmayı temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI 1. GÜN YAPILACAK

Karadeniz Ereğli´de Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen Bayramlaşma programı bayramın 1. Günü gerçekleştirilecek.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluş yetkili ve personelinin halkla birlikte bayramlaşma programına katılmaları bayramı daha da anlamlı kılacağı vurgulandı.

Açıklamaya göre, Bayramlaşma programı 11 Ağustos Pazar günü 14.00 ila 15.00 saatleri arasında Devrim Bulvarı ve Atatürk Anıtı´na bitişik İnönü Parkı içinde bulunan Cam Kafe´de gerçekleştirilecek. Burada Kaymakam, Karadeniz Bölge Komutanı, Ereğli Belediye Başkanı ve diğer yetkililer kurum temsilcileri ve halkla bayramlaşacak.

Bayramlaşma töreninin ardından, saat 15.00´te protokol tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyareti, 15.30´da ise İlçe Jandarma Komutanlığı ziyareti gerçekleştirilecek.  Protokol daha sonra da sırasıyla 16.00´da Kapalı Cezaevi Müdürlüğü´nü, 16.30´da Devlet Hastanesi´ni, 17.00´de ise İzmirlioğlu Huzurevini ziyaret edecekler.

Halktan veya  kamu personelinden isteyenler, ziyaret yerlerine protokolle birlikte gidebilecek. Kdz.Ereğli Belediyesi ve S.Y.D. Vakfı Müdürlüğü bu amaçla 1´er minibüsü protokolle birlikte hareket edecek şekilde bir önceki ziyaret yerinde hazır bulunduracak.

KURBAN KESİMİ İÇİN TEDBİRLER TAMAM

Karadeniz Ereğli´de "Kurban Hizmetleri Komisyonu," Kurban Bayramında kurban kesmek isteyen vatandaşların kurbanlarını, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kesmelerine veya vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak ve kurban kesim yerlerini belirledi.

Komisyon kararına göre, Kurbanlık Hayvan Satış yeri olarak ilçeye bağlı Delihakkı köyünde bulunan Belediye Şantiye Tesisleri tahsis edildi.

İlçe merkezi ve beldelerde kurban kesim yerleri olarak ise  Kdz.Ereğli Belediyesi Kepez Mahallesi Dubleks Evler yanı.  Kdz. Ereğli Belediyesi Balı Mahallesi Belediye Mezbahası.  Gülüç Beldesi Merkez Mahallesi No:6 (Boş bina altı) , Gülüç Beldesi Bekyeri Mahallesi Çilek Sokak tespit edildi.

Köylerde ise herkesin gelip geçtiği yerler, köy meydanları, park vb. yerler dışındaki mahallerde kurban kesimi yapılabilecek.

KURBAN KESİMİ YAPILAMAYACAK YERLER

Park, bahçe, cadde, sokak, bina öııleri, meydan gibi umuma açık yerler, ana yollar, tali yollar, köprü ve üst geçit altlan, evlerin sokağa açılan kapı önü vb. yerlerde kurban kesimi yapılamayacak.

Kanun ve Yönetmelikte belirtilen usuI ve kurallara uyulmadan kurban kesildiğinde; fiilin çeşidine göre 72,197 TL´den başlamak üzere 287 TL, 625 TL, 1255 TL, 1794TL, 3150TL ye kadar para cezaları söz konusu olacak.

Kurban Hizmetleri Komisyonu ve kurban kesim kuralları konusunda bilgi almak veya kurban kesim hizmetine dair irtibata geçmek isteyenler, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığı´nın 0372 3331153, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü´nün 0505 770 3887 ve 0544 880 9932, İlçe Sağlık Müdürlüğü´nün 0543 804 0106, İlçe Müftülüğü´nün 0372, 323 7160 numaralı telefonlarından bilgi alabilecek.

BELEDİYE KURBANLIK YAKALAMA TİMİ KURDU

Kdz. Ereğli Belediyesi Kurban Bayramı öncesi kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için ekip kurdu.

Kurban Bayramı öncesinde Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde Kurbanlık Hayvan Yakalama Timi oluşturuldu.

Kaçan kurbanlık hayvana yaklaşma, uyuşturucu ile sakinleştirme, yakalama teçhizatını kullanma konularında personele eğitim verildi ve gerekli tatbikatlar yapıldı.

Kurbanlık hayvanı kaçan vatandaşlar 315 01 02 ve Alo Zabıta 153 hattından yardım isteyebilirler.

BAYRAMDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi Kurban Bayramı boyunca bölgede havanın açık olacağını bildirdi.

Yapılan açıklamada, Kurban bayramı tatili süresince yurdumuzun sıcak havanın etkisinde kalacağı, bu hafta sonu Cumartesi (Arefe) günü Doğu Karadeniz kıyı kesiminde, Pazar günü (Bayramın 1. Günü) Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında beklenen hafif sağanak yağışlar dışında Kurban Bayramı sonuna kadar ülkemiz genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu hafta yurdumuzun kuzey ve iç kesimlerinde azalarak mevsim normalleri altına düşen ve hafta ortasından itibaren artmaya başlayan hava sıcaklıklarındaki artışın, hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca devam edeceği, Bölgemiz genelinde mevsim normalleri civarında, hafta sonundan itibaren mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kurban Bayramı süresince en yüksek hava sıcaklıklarının Bartın´da 30-35, Bolu´da 30-34, Çankırı´da 32-36, Düzce´de 31-36, Karabük´de 31-36, Kırıkkale´de 32-37, Zonguldak´ta 27-29 dereceler arasında olması tahmin edilmektedir.

 



YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Çorumluoğlu, mesajında birlik vurgusu yaptı

Çorumluoğlu, mesajında birlik vurgusu yaptı


Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu´nun "Ramazan Bayramı" dolayısıyla mesaj yayınladı. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu yayınlamış olduğu mesajında; ...
Özel Çocuklar sahne aldı

Özel Çocuklar sahne aldı


Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Özel Çocukları Koruma Derneği işbirliği ile özel çocukların sahne aldığı Piya...
MHP´liler bayramlaştı.

MHP´liler bayramlaştı.


 Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak il teşkilatında bayramlaşma programı düzenlendi. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Varol Demirköse ve M...

Son Eklenen Haberler


YİĞİT YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI
Gündem

YİĞİT YENİDEN DANIŞTAY BAŞKANI


Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimde, bir kez daha göreve seçildi. Zeki Yiğit'in 7 Mayıs 2020'de başl...
ERDEMİR, TUBE & WİRE FUARI’NA ÜÇÜNCÜ KEZ KATILDI
Ekonomi

ERDEMİR, TUBE & WİRE FUARI’NA ÜÇÜNCÜ KEZ KATILDI


Karadeniz Ereğli’de kurulu olan Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi ERDEMİR’in, demir-çelik endüstrisinin uluslar...
TOZ TAŞINIMI HADİSESİ BEKLENİYOR! 
Çevre

TOZ TAŞINIMI HADİSESİ BEKLENİYOR! 


Aralarında Zonguldak’ın da olduğu 5 şehirde etkili olacağı tahmin edilen “toz taşınımı” nedeni ile Zonguldak Valiliği’nden uyarı yapıldı. Meteoroloji ...
EŞİNE KIZDI ARACINI YAKTI!
Asayiş

EŞİNE KIZDI ARACINI YAKTI!


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir şahıs, eşine ait olan aracı yakarak kullanılamaz hale getirdi . Edinilen bilgiye göre olay saat 11.30 sıralarında Alaplı il&c...
“ULUSAL EGEMENLİĞİMİZİN 104. YILI KUTLU OLSUN”
Gündem

“ULUSAL EGEMENLİĞİMİZİN 104. YILI KUTLU OLSUN”


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Yönetim Kurulu adına “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” mesajı yayınladı. ...
İKİSİ DE SERBET BIRAKILDI
Asayiş

İKİSİ DE SERBET BIRAKILDI


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde; Akçakoca-Ereğli karayolunda durdurulan şüpheli araçta 94,34 gram bonzai, 0.95 gram metamfetamin maddesi ele geçir...
AK PARTİLİ VEKİL ‘HAYIRLI OLSUN’ DİYEREK DUYURDU
Siyaset

AK PARTİLİ VEKİL ‘HAYIRLI OLSUN’ DİYEREK DUYURDU


AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak Merkez’de bulunan derede sürdürülen ıslah ve cam teras korkuluk çalışmalarının Eylül ayı...
23 NİSAN’IN ÇOCUKLARI, EREĞLİ’DE BAYRAMI YAŞADI
Kültür-Sanat

23 NİSAN’IN ÇOCUKLARI, EREĞLİ’DE BAYRAMI YAŞADI


Karadeniz Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik gerçekleştirdi. Sokak oyunları, oyun parkurları, bilimsel deneyler, şişme ...
ÇOCUKLARA BAYRAMDA ÜCRETSİZ LUNAPARK
Gündem

ÇOCUKLARA BAYRAMDA ÜCRETSİZ LUNAPARK


Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı ve kutlamaların ardından çocuklara ücretsiz lunapark imkan...
ŞİDDET UYGULANAN KEDİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Çevre

ŞİDDET UYGULANAN KEDİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR


Zonguldak'ta şiddet uygulanması sonucu çenesi kırıldığı değerlendirilen sahipsiz kedinin veteriner kliniğindeki tedavisi sürüyor.

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,5749
35,0102
2.423,66

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 16o

SON YORUMLAR