ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

Bakan Karaismailoğlu: “Zonguldak’ta ulaştırma ve haberleşme yatırımı 13 milyar 695 milyon liranın üzerinde”

   
Bakan Karaismailoğlu: “Zonguldak’ta ulaştırma ve haberleşme yatırımı 13 milyar 695 milyon liranın üzerinde”

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret için Zonguldak’a geldi.

Bakan Karaismailoğlu, Çatalağzı Filyos Şantyesinde incelemelerde bulundu, brifing aldı. Karaismailoğlu, “Son yirmi yılda Zonguldak il genelinde yaptığımız, ulaştırma ve haberleşme yatırımlarının miktarı, 13 milyar 695 milyon liranın üzerinde” dedi. İncelemelerin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu şu ifadelere yer verdi:
“Zonguldak’ta büyük yatırımlar gerçekleştirdik”
“Batı Karadeniz Bölgemizin ‘Kara Elması’ ve ihracat kapısı Zonguldak’ta bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum.Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Türkiye’nin doğusu-batısı, kuzeyi-güneyi demeden yatırımlarımıza var gücümüzle devam ediyoruz.
2003 yılında başlattığımız kara, hava, demir, denizyolu ve haberleşme hamleleri sayesinde; Cumhuriyet’imizin 100. yılının eşiğindeki ülkemizi, ulaşım ve haberleşmede bölgesinde lider, dünyada da önemli bir kavşak noktası hâline getirdik. Bugün de karayolu ulaşımını, bölünmüş yol standardında, çok daha güvenli, hızlı ve konforlu hâle getirerek ulaşıma, ticarete ve sosyal hareketliliğe katkı sağlayacak Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu’nun önemli bir bölümü olan Filyos-Çatalağzı Yolu’ndaki çalışmaları yerinde inceliyoruz. Son iki yılda Zonguldak’ta büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Bu vesileyle sizlerle ve güzel Zonguldak’la sık sık buluşma fırsatı bulduk.
Zonguldak-Mithatpaşa Tünellerinin yapım şantiyelerini inceledik. Yenilenen ve pisti büyütülen Çaycuma Havalimanı’na indik; çalışmaların sonuçlarını yerinde gördük. Asrın projesi Filyos Limanı’nı 4 Haziran 2021’de Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle hizmete açtık. Ocak ayında Zonguldak-Kilimli Yolu ve Prof. Dr. Teoman Turalı Tünelleri’ni hizmete sunduk.”
“Biz yalnızca milletimizin derdindeyiz”
Vatandaşlara en iyi hizmeti sunmanın peşinde olduklarını ifade eden Karaismailoğlu, “Hükûmetlerimiz döneminde, ulaştırma ve haberleşme yatırımları için 1 trilyon 600 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlarımızın içinde %61’lik oranla büyük payı, karayolları projelerimiz alıyor. Ülke genelindeki karayolu yatırımlarımızla; bölünmüş yol uzunluğumuzu 4,5 kat artırarak, 28 bin 664 kilometreye, otoyol uzunluğumuzu iki katına çıkarıp, 3 bin 633 kilometreye ulaştırdık. Tünellerimizin uzunluğunu 13 kat artırarak 650 kilometrenin üzerine çıkardık. Köprü ve viyadüklerimizi de 2,5 kat artırdık. Ülkemizin yalçın kayalarını, derin vadilerini tünel ve viyadüklerle aşıyoruz. Biz yalnızca milletimizin derdinde, ona en iyi hizmeti sunmanın peşindeyiz” dedi.
“Türkiye’ye çağ atlatan projeler seçkinlerin değil, milletindir”
AK Parti’nin 20 yıldır ülkenin kalkınması, istihdam yaratması, ekonomisinin büyümesi için projeler üreterek ‘eser siyaseti’ yaptığını kaydeden Bakan, şöyle devam etti:
“Devlet aklıyla geliştirdiğimiz projelerimizi milletimizin hizmetine sunuyoruz. Artık Türkiye bir avuç insan için kalkınanların ülkesi değil, 84 milyonun Türkiye’sidir. Türkiye’ye çağ atlatan projeler seçkinlerin değil, milletindir.
Ülke genelindeki yol yatırımlarımızla; Yollarımızın işletme performansını artıran kesintisiz trafik akışıyla, seyahat süresinde yıllık 10,5 milyar saat tasarrufu elde ettik. Yol güvenliği ve seyahat süresindeki kısalmalar sayesinde; zamandan 17 milyar 238 milyon dolar, akaryakıttan 908 milyon dolar, bakım onarımdan 636,4 milyon dolar ve çevre etkilerinden 16 milyon dolar çevre tasarrufu olmak üzere, yıllık toplam 22 milyar 408 milyon dolar tasarruf sağladık.
Bütün bunlara ek olarak, emisyon salınımını 5,65 milyon ton azalttık. Son yirmi yılda ülkemizde: Araç sayısı %170 ve taşıt hareketliliği de %142 oranında artarken, yaptığımız yerinde yatırımlar ve hizmete açtığımız yollarımız sayesinde kazalardaki can kayıplarımız %81 oranında azaldı.”
“Zonguldak’taki karayolu yatırım harcamalarını 21 kat arttırdık”
Zonguldak’a, ulaştırma ve haberleşme yatırımları olarak 13 milyar liradan daha fazla kaynak aktarımı yapıldığını da açıklayan Karaismailoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Ülke genelindeki ulaştırma ve haberleşme yatırımlarından Batı Karadeniz’in ‘kara elması’ Zonguldak da hak ettiği payı alıyor. Son yirmi yılda Zonguldak il genelinde yaptığımız, ulaştırma ve haberleşme yatırımlarının miktarı, 13 milyar 695 milyon liranın üzerinde. Zonguldak’taki karayolları yatırımları için de 9 milyar 870 milyon liralık kaynak ayırdık.
Son yirmi yılda Zonguldak’taki karayolu yatırım harcamalarını 21 kat, bitümlü sıcak asfaltlı yol uzunluğunu 12 kat ve bölünmüş yol uzunluğunu 8 kat artırdık. Zonguldak’ı bölünmüş yollarla Bartın, Bolu ve Düzce’ye bağladık.
İl genelinde 14’ü tek tüp ve 5’i de çift tüp olmak üzere toplam uzunlukları 13 bin 100 metreyi aşan 19 tüneli halkımızın hizmetine sunduk. Ayrıca, toplam uzunluğu 5 bin 700 metreye yaklaşan 64 köprüyü tamamladık. 22 Ocak 2022 tarihinde, 34 kilometrelik Zonguldak-Kilimli Yolunu hizmete açtık. Bu yol hattında yer alan Prof. Dr. Teoman Duralı Tünellerinin toplam uzunluğu 6 bin 500 metredir. Proje ile birlikte Zonguldak ile Kilimli ilçeleri arasındaki güzergah 4,5 kilometre daha kısaldı. Seyahat süresi 30 dakikadan 5 dakikaya indi.
Bunun yanında, Yine Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu üzerinde yer alan Kilimli-Çatalağzı yolumuzun uzunluğu 5,3 kilometredir. Ayrıca, toplam uzunluğu 34,3 km olan Çaycuma, Bartın, Filyos, Kilimli, Zonguldak yolunun 6,5 km’sini bitümlü sıcak kaplamalı bölünmüş yol olarak trafiğe açtık. Kalan 27,8 kilometrelik kesimde 3 ayrı ihale kapsamında çalışmalar devam etmektedir.
Filyos-Çatalağzı Yolumuz, biraz önce de ifade ettiğim gibi Zonguldak-Amasya-Kurucaşile-Cide yol projemizin önemli bir parçası. Bölgede doğu-batı yönünde ulaşım sağlayan Zonguldak – Amasra- Kurucaşile–Cide Yolu; aynı zamanda uluslararası ulaşım akslarımızdan Karadeniz Sahil Yolunun da bir bölümünü oluşturuyor. Yol projesinde, Zonguldak’ın Hisarönü, Saltukova ilçe ve beldelerinin bağlandığı sahil şeridinde yoğun nüfuslu yerleşim yerleri, sanayi tesisleri, Filyos serbest bölgesi yer alıyor.
Filyos Limanı’nın tamamlanmasıyla özellikle ağır taşıt trafiğinin artacak. Bu nedenle ulaşımın güvenli ve hızlı bir şekilde sağlanması önem arz ediyor. Karayolu projemiz, Türkiye’nin geleceği için önemli bir yatırım. Trafiği rahatlatacak. Mesafeyi kısaltacak, böylece ekonomik fayda sağlayacak. Projemizi 2024’te hizmete açacağız. Filyos-Çatalağzı Yolumuzun uzunluğu 13,8 kilometre. Bitümlü sıcak kaplamalı bölünmüş yol kapsamında 7 adet Çift Tüp Tünel, 2 Aç-Kapa Tüneli, 2 Tek Köprü ve 2 farklı seviyeli kavşak yapım işleri yer alıyor.
Bizler halkımıza hizmeti, Hakka hizmet aşkıyla yapıyoruz. Hizmet kervanımızda ‘Durmak yok, yola devam’ ilkesi ve kararlılığıyla çalışıyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’taki ulaşım ve haberleşme yatırımlarımız hız kazanarak devam edecek. Tamamlayıp hizmete açtığımız her yol, tıpkı akarsu gibi, geçtiği yerlerin üretim, istihdam, ticaret, kültür ve turizmine önemli katkılar sağlıyor. Türkiye, son 20 yılda yaptığı büyük altyapı atılımı sayesinde dünyada en üst lige çıktı. Altyapının sağladığı doğrudan, dolaylı ve tetikleyici ekonomik etkilerle en büyük 10 ekonomi arasında yerini alacak.”

Emre Can Bayram

Bakan Karaismailoğlu: “Zonguldak’ta ulaştırma ve haberleşme yatırımı 13 milyar 695 milyon liranın üzerinde” - 1
Bakan Karaismailoğlu: “Zonguldak’ta ulaştırma ve haberleşme yatırımı 13 milyar 695 milyon liranın üzerinde” - 2
Bakan Karaismailoğlu: “Zonguldak’ta ulaştırma ve haberleşme yatırımı 13 milyar 695 milyon liranın üzerinde” - 3
Bakan Karaismailoğlu: “Zonguldak’ta ulaştırma ve haberleşme yatırımı 13 milyar 695 milyon liranın üzerinde” - 4
Bakan Karaismailoğlu: “Zonguldak’ta ulaştırma ve haberleşme yatırımı 13 milyar 695 milyon liranın üzerinde” - 5
Bakan Karaismailoğlu: “Zonguldak’ta ulaştırma ve haberleşme yatırımı 13 milyar 695 milyon liranın üzerinde” - 6


YORUMLAR


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Bakan Karaismailoğlu geliyor

Bakan Karaismailoğlu geliyor


 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Cuma günü Zonguldak’ta olacağı öğrenildi. Bakan Karaismailoğlu, Zonguldak ve ilçel...
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU ZONGULDAK’TA

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU ZONGULDAK’TA


Bakan Adil Karaismailoğlu, bakanlık olarak ülke genelinde yapılan ulaşım ve haberleşme hizmetleri için hükümetleri döneminde yaptıkları harcamanın ...
Liman inşaatını inceleyecek

Liman inşaatını inceleyecek


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Zonguldak'a gelerek Filyos Liman inşaatını yerinde inceleyecek. Edinilen bilgiye göre, 15 Mayıs Cuma günü ankara'd...

Son Eklenen Haberler


BAKANLIKTAN ZONGULDAK’A SPOR YATIRIMI
Siyaset

BAKANLIKTAN ZONGULDAK’A SPOR YATIRIMI


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Zonguldak’a spora ve sporcuya verdiği desteğin aralıksız olarak devam ettiğini bildiren AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa &Cc...
AK PARTİ, POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ
Siyaset

AK PARTİ, POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ


Türkiye Mahalli İdareler Seçimleri’nde Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de zafer elde eden CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı, A...
ENFLASYON DÜZELTMESİ İŞLEMLERİNDE ÜCRET ÖDEMESİ UYARISI!
Ekonomi

ENFLASYON DÜZELTMESİ İŞLEMLERİNDE ÜCRET ÖDEMESİ UYARISI!


Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret &...
MESLEKİ GELİŞİME YÖNELİK TEKNİK DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI
Ekonomi

MESLEKİ GELİŞİME YÖNELİK TEKNİK DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI


Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı 8 Mart 2024 tarihinde ilan edildi. Program için son başvuru tarihi 30 Ara...
LEYLA USTA…
Yaşam

LEYLA USTA…


Z onguldak’ın Devrek ilçesinde yaşayan Keskin çifti, unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleğini gelişen teknolojiye rağmen sürdürüyor....
MOTOSİKLET KAZASI!
Asayiş

MOTOSİKLET KAZASI!


Karadeniz Ereğli’de, motosikletten savrulu...
   EREĞLİ’NİN DERELERİ TEMİZLENİYOR
Çevre

  EREĞLİ’NİN DERELERİ TEMİZLENİYOR


Karadeniz Ereğli Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü&rsq...
BALIKÇILAR UMUTLU
Yaşam

BALIKÇILAR UMUTLU


Zonguldak’ta denizlerde av yasağının bugün itibarıyla başlamasıyla birlikte balıkçılar karaya çıkardıkları tekne ve ağlarını gelecek sezon için o...
BOZKAN’IN MESAJI VAR
Eğitim

BOZKAN’IN MESAJI VAR


Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, ara tatilin ardından başlayan eğitim-öğretim sürecine ilişkin mesaj yayımladı. Sosyal mecra X’d...
KUTLAMALAR BAŞLADI
Gündem

KUTLAMALAR BAŞLADI


Zonguldak’ta, Turizm Haftası kutlama programı gerçekleştirildi. Valilik önünde düzenlenen programda İl Kültür ve Turizm Müdür&...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,5196
34,6057
2.491,46

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

kapalı
kapalı 18o

SON YORUMLAR