ANA SAYFA
GÜNDEM
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
EĞİTİM
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
SAĞLIK
KÜNYE
İLETİŞİM

18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi

   
18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında 18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi.  Dernek Başkanı İsmail Şentürk, yaptığı konuşmada, halk otobüslerinden engellilerin yararlanmasında güçlük çıkarıldığını ifade ederek, “Toplu taşıma araçlarında eziyet görüyoruz, ikinci sınıf insan olarak görülüyoruz, otobüslere alınma noktasında para ve zaman kaybı olarak görülüyoruz. Basınımız aracılığıyla tüm engelli arkadaşlarım adına bunu haykırmak istiyorum. Sesimizi duyun lütfen” dedi.

Karadeniz Ereğli’de, Fiziksel Engelliler Derneği tarafından 3 Aralık Engelliler Günü çerçevesinde 18. Geleneksel Engelliler Şöleni, Ereğli Belediyesi Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlik öncesinde bölgedeki engellilere 15 Akülü, 15 manuel tekerlekli sandalye takdiminde bulunuldu. 

Şölen programı çerçevesinde saygı duruşunda bulunuldu, Halk Eğitim Merkezi, İşitme Engelli Öğretmeni Kübra Kocabaş yönetiminde, Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan işaret dili korosu eşliğinde İstiklal Marşı seslendirildi.

ŞENTÜRK: “YAŞAMI KOLAYLAŞTIRMAKTAN İMTİNA ETMEYİN!”

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, yaptığı konuşmada, düzenledikleri etkinliğe katılımları nedeniyle protokol ve salonda bulunanlara teşekkür etti.

Kurban Bayramında’da Erdemir katkılarıyla 10 engelliyi akülü sandalye ile buluşturduklarını ifade eden Şentürk, “Yine bugün burada, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’ın hamiyetleriyle 10 engelli arkadaşımızı da akülü tekerlekli sandalye ile kavuşturduk” dedi.

Şentürk şunları söyledi:

“Engelli olmak kişinin kendi tercihi değildir.  Sabah uyandığında yaşama katılan, ekonomik ve sosyal anlamda mücadele eden hiçbir kişinin akşam engelli olmak gibi bir tercihi yoktur. Hiçbir anne engelli çocuk dünyaya getirmek istemez. Engelliler yaşamda, sabah uyandığında giyinirken zorlanıyor, banyoya gittiğinde zorlanıyor, lavaboya gittiğinde zorlanıyor, kahvaltı yaparken zorlanıyor, sokağa çıktığında zorlanıyor,  bir yerden bir yere gittiğinde zorlanıyor. Biz istiyoruz ki, yaşamda engellilerin hayatını kolaylaştırmakla mükellef insanlar lütfen engellilerin yaşamını kolaylaştırmaktan imtina etmesinler. Zaten engellilerin yaşamı yeterince zor.”

“BİZİ PARA VE ZAMAN KAYBI OLARAK GÖRÜYORLAR”

Karadeniz Ereğli’de yaşayan engellilerin en büyük sorunu Halk Otobüslerinde yaşadığını ifade eden Şentürk şöyle devam etti:

“ Halk otobüsleri engellileri zaman ve para kaybı olarak görüyor. Otobüs beklediğinizde bizi almak istemiyorlar. Buradan, bugünün anlamı olarak bir mesaj vermek gerekiyorsa, Toplu taşıma araçlarında eziyet görüyoruz, ikinci sınıf insan olarak görülüyoruz, otobüslere alınma noktasında para ve zaman kaybı olarak görülüyoruz. Basınımız aracılığıyla tüm engelli arkadaşlarım adına bunu haykırmak istiyorum. Sesimizi duyun lütfen.”

Şentürk, etkinliğe emeği geçen başta Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral olmak üzere, tüm destek verenlere teşekkür etti.

SOSYAL HİZMET UZMANI ÖZSOY: “BİZE ULAŞIN”

Sosyal Hizmet Uzmanı Özge Özsoy, Sosyal Hizmet Müdürlüğü olarak ilçede yürüttükleri çalışmaları anlattı. Engellilerin verdikleri hizmetlerden yararlanmasını isteyen Özsoy,  “Echomar hastanesinin yan tarafında, sağlıklı hayat merkezi olarak bize ulaşabilirsiniz” dedi.

ÇORUMLUOĞLU: “3 ARALIK EN ÖNEMLİ GÜNLERDEN”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da yaptığı konuşmada, geleneksel hale gelmiş bir organizasyonda bir araya gelmekten ilçe kaymakamı olarak mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Geçen yıl da katılmıştım, bu yıl da katıldım. Geçen yıldan bu yana derneği tanıma fırsatım oldu. Açıkçası tanıdıkça derneğin ne kadar başarılı işler yaptığını sevinerek gördüm. Daha önce görev yaptığımız yerlerde,  tekerlekli sandalye ve diğer giderler için arkadaşlarımız SYDV’ye başvururdu. Burada sevinerek görüyorum ki burada bize başvuran arkadaşlarımızı derneğe yönlendiriyoruz, dernekte de bu ihtiyaçları kabul görüyor. Tabii ki dernek bunları tek başına yapmıyor. Dernek bunları kamu kuruluşlarımızla, hayırsever işadamlarımızla ve vatandaşlarımızla birlikte yapıyor. Bugün sandalye dağıtımında emeği geçen başta Erdemir Genel Müdürlüğümüz olmak üzere değerli hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bir yıl içinde düzenlenen günlerde en akılda kalan iki gün varmış. Biri Anneler günü, diğeri de sevgililer günüymüş. Şüphesiz biz eşimiz ve annemizin yerini dolduramayız ama bu günler kadar önemli olan gün 3 Aralık bence. Neden? Çünkü hiçbirimizin buradan çıktığımızda, eve gidene kadar engelli olmayacağımızın garantisi yok. Bu yüzden 30 yıllık idarecilik hayatımda bu kuruluşlara destek olmaya çalıştım. Burada da bu derneğe zaman zaman uğrayıp dertlerini dinlemeye çalıştım. Bu noktada başta derneğimiz olmak üzere, tüm engelli vatandaşlarımıza kaymakamlığımızın kapısının ardına kadar açık olduğunu belirtmek istiyorum. Bizler sizlere hizmet için varız. Gerek telefonla, gerekse dernek aracılığıyla gerekse bireysel başvurularınızla bizden her türlü desteği alabilirsiniz. Tabii ki bu da kaynaklarımız nispetinde olacaktır. Tüm engelli kardeşlerimizin engelliler gününü kutluyorum.”

ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜ ORAL’A PLAKET

Konuşmaların ardından Dernek Faaliyetlerine katkılarından ötürü Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’a, Dernek Başkanı İsmail Şentürk tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

Eğitmen  Kübra Kocabaş yönetimindeki Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Korosu, etkinlik çerçevesinde “Sev Kardeşim” adlı parçayı seslendirdi. Parçaya salonda bulunan protokol ve vatandaşlar alkışlarla tempo tutarak ve beraber  söyleyerek eşlik etti. Engelliler şöleni,  Fasl-ı Şahane grubunun canlı müzik dinletisi eşliğinde yemek programı ile sona erdi.

Etkinliğe, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Gönül Demirsu,  AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul, İyi Parti İlçe Başkanı  Dr. Evrim Balbaloğlu,   GMİS Armutçuk Şube Temsilici Ali Eşitmez, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  İlçe Müdürü Abdullah Hasçelik, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı.

18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi - 1
18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi - 2
18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi - 3
18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi - 4
18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi - 5
18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi - 6
18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi - 7
18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi - 8
18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi - 9
18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi - 10
18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi - 11
18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi - 12
18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi - 13


YORUMLAR

Ereğli | 5 Aralık 2019
Ereğli belediye personeli rahatlıkla inip biniyor engelliyi görünce sanki yunanliyi görmüş gibile Ereğli nin gorgusuzleei siz önce bı büyük şehire gidin engelli veya yaşlılara nasıl saygı var onu görün Şuanda Zonguldak ile bağlı ilçe ve belde belediyelerinde belediye ye ait resmi araç var Bunun için bakanlığa şikayet başvurusunu gerçekleştirdim İstanbul tuzladan İzmit te giderken İzmit İETT ye bindim Kart yoktu para verdim sefor bana neden para verdin diye yapmadini koymadi Adamlar medeniyet görmüş eğitimi görgülü insan lardan almislar bizde ise Yok aylık koto koyma yok ayrımcılık yapma BİR SÖZ VAR BEN SENİN YERİNE GELEMEM AMA BİRGÜN SEN BENİ YERİME GELİRSİN BEKLİYORU


İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler


Sünnet şöleni kayıtları başladı

Sünnet şöleni kayıtları başladı


Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından bu yıl 25´incisi düzenlenecek Sünnet Şöleni için kayıtların başladığı bildirildi. Karadeniz Ereğli Belediyesi Basın Bürosu tarafından ...
Alaplı, 20. sünnet şölenine hazırlanıyor

Alaplı, 20. sünnet şölenine hazırlanıyor


Alaplı Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 20. Geleneksel Sünnet Şöleni, 3 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek. 60 çocuğun ilk mürüvvet heyecanı yaşayacağı Sünnet Şö...
Alaplı´da, görkemli sünnet şöleni

Alaplı´da, görkemli sünnet şöleni


Zonguldak Alaplı Belediyesinin 20. Geleneksel Sünnet Şöleni´nde, 61 çocuk muhteşem bir şölenle erkekliğe ilk adımı atmanın heyecanını yaşadı. Sabah sünnet çocuklarının giyi...

Son Eklenen Haberler


ZONGULDAK’TA BAHAR SEMPOZYUMU BAŞLADI
Gündem

ZONGULDAK’TA BAHAR SEMPOZYUMU BAŞLADI


Zonguldak’ta, ZBEÜ Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda 4. Bahar Sempozyumu “Ortopedik Cerrahilerde Anestezi ve Hasta Güvenliği” konusuyla...
EREĞLİ´DE ATM´YE SALDIRI!
Asayiş

EREĞLİ´DE ATM´YE SALDIRI!


Karadeniz Ereğli’de, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından bir ATM yakılmaya çalışıldı. Edinilen bilgiye göre olay dün gece saatlerinde Kepez Ma...
GMİS’TEN EREĞLİ VE ALAPLI’DA ZİYARETLER
Gündem

GMİS’TEN EREĞLİ VE ALAPLI’DA ZİYARETLER


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Armutçuk Şube Başkanı Şanver Turan ve yöneticilerle birlikte Kdz. Ereğli Belediye Baş...
ASKER, KAYIP VATANDAŞI BULDU
Asayiş

ASKER, KAYIP VATANDAŞI BULDU


Zonguldak’ta kaybolan vatandaş uğraşlar sonrası bulundu. Alınan bilgiye göre; Kozlu ilçede ikamet eden kişi, 18.04.2024 günü saat 21.00 sıralarınd...
BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Gündem

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN


Yurtta olduğu gibi Zonguldak’ın ilçesi Ereğli’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çelenk sunma ve kutlama programları...
EREĞLİ’NİN HAZİNESİ KALE TEPE
Kültür-Sanat

EREĞLİ’NİN HAZİNESİ KALE TEPE


Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun ilgi görüyor. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, b...
HALK OTOBÜSÜNDEN İNERKEN YARALANDI
Asayiş

HALK OTOBÜSÜNDEN İNERKEN YARALANDI


Karadeniz Ereğli’de, halk otobüsünden indiği sırada elbisesi kapıya sıkışan kadın düştü. Ayşe D., Kepez mevkisinden çarşı merkez istikametine y...
TERESSÜBATTAN TEMİZLENİP DERİNLEŞTİRİLİYOR
Gündem

TERESSÜBATTAN TEMİZLENİP DERİNLEŞTİRİLİYOR


Günlük bin metreküp temizleyen gemiler, limanı standart derinliğe kavuşturacak
GBT KONTROLÜ YAPARKEN POLİSE YAKALANDI
Asayiş

GBT KONTROLÜ YAPARKEN POLİSE YAKALANDI


Zonguldak'ta jandarma üniforması ile esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yapan bir kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerin...
ERMED’DEN EREĞLİ KAYMAKAMI’NI ZİYARET
Gündem

ERMED’DEN EREĞLİ KAYMAKAMI’NI ZİYARET


Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü ile ERMED Başkan Yardımcısı Fikri Kapan, Ereğli Kaymakamı M...

KÖŞE YAZARLARI

NE BAYRAMINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?
EREĞLİ ‘’DİNAMİKLERİ’’ ZAYIF
Nöbetçi Eczaneler

PİYASALAR

32,5095
34,7826
2.496,86

KDZ.EREĞLİ'DE HAVA DURUMU

hafif yağmur
hafif yağmur 14o

SON YORUMLAR